sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Tukipuita ja siivouksiaTänään paistaa pitkästä aikaa aurinko, ihan pilvetön taivas ja melkein lämmin tuolla auringon paisteessa. Tosin aamulla maa oli ihan kuurassa, pakkasta pariki astetta, nyt jo paljon mukavampi ilma.

Keikahtanu pilvikirsikka on nyt tuettu, heinäseiväs piti iskeä maahan viistoon ja siihen tervanarulla köyttää puu parista kohtaa suoraan. Ja täytyy myöntää ett piti isäntää siihen pyytää kaveriksi, ei ihan mun voimilla onnistunu. wink

Nyt ei tuuli vie mennessään ainakaan... En tiiä auttaako tämä mitään, että juurtuis suoraan, toivottavasti. Varmasti pari vuotta pitää antaa olla, korkeintaan välillä vähän joutuu löysyttämään narua, ettei se kaivaudu kuoren alle kiinni.


Lapset lähti eilen kaikki mummon luo lomalle, sain siis koko päivän ahertaa yksin puutarhassa. smiley Oli kyllä niin mukava, kun sai tehdä keskeytyksettä hommia, siitä ihan nautti kun on niin rauhallista ja hiljasta. Kisu vaan juoksenteli ympärillä ja kiipeli puissa. Mansikkapenkit siistin loppuun, rönsyt ja roskat sain poistettua. Yhden käytävänki aukaisin, vedin hakkeet ja rikkaruohot pois, käytin suodatinkankaan irti ja putsasin. Vielä pitäs ajaa hake siihen päälle. Ja tehdä sama homma muilleki käytäville. Mut ehkä se jää kevääseen, ellei nämä kelit sitten jatku pidempään tämmösinä.
Kasvihuonekin on nyt tyhjä. Jotenki helpottiki kun ei tarvi enää huolehtia kastelusta, lämmityksestä yms. Kasvulaatikoiden multa pitäs vielä kuskata kukkapenkkeihin. Ens keväänä lähdetään sitten uusin ajatuksin, tekis mieli kokeilla tomaatillekin hiekkaviljelyä, onko kokemuksia?! smiley

Viiniköynnöksen edessä Sitruunaruoho on kasvaa venähtäny ihan mahottoman korkeaksi. En oikein tiiä mihin sitä käyttäis, ei ole tullut kerättyä talteen. Vielä kyllä siitä sais...ku keksis. Ehkä teen seassa vois mennä.

Steviasta keräsin yhden sadon ja kuivasin. Pitäs vielä se jauhaa hienoksi ja alkaa testailemaan eri käyttötapoja.


Kasvihuoneen yhteen laatikkoon upotin siemenestä kasvattamani kultasateen pikkutaimet. Pitää nämä vielä peitellä kunnolla ja toivoa kovasti, että selväisivät talvesta, ainakin yks edes. Ois niiiin ihana, jos sai jonkun näistä onnistumaan ja luotua siitä talven kestävän.


Omenapuutkin on kerranki ehtineet tuleentua ennen ensilumia. Monesti on olleet ihan vihreät lehdet, ku on satanu lumet.

Rungonsuojat ja verkot on vielä virittelemättä, sittenpä ei juuri enää tarvis tehdä mitään.

Eipä tässä kummempia, aurinkoista ja kirpakkaa syksyä.  smiley

(kuvat jälleen kännykällä otettuja, joten laatu ei paras mahdollinen...)

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Moi!
Eksyin ekaa kertaa sivuillesi, ihana piha. Itse olen laiska pihanlaittaja, josta on kiva suunnitella, mutta toteutus ei aina mee nappiin. Sain viime keväänä pienen(6m) kasvihuoneen ja kaikkien kauhuksi pistin n. 25 cm hiekkaa. Maatalossa ku ollaan kans, niin se oli salaojasoraa, mitä sattu olemaan kotona. Tomaatit ja paprikat istutin sillai, et laitoin kuoppaan vähän multaa paakun ympärille. Kastelin aina välillä kesäkukkien lannoitteella. Hyvin kasvoi ja uskon, että siitä hiekasta oli tosi iso hyöty sadekesänä. Saa nähdä seuraavana kesänä, onko niistä vanhoista juurenpätkistä haittaa, kun ei kaikkia saanut pois. Ihan mielettömät juuret ne kasvit kasvattavat. Ps. Oli muuten aika hyviä paprikoita, kun kasvatin ihan k-kaupasta ostetuista makeista suippopaprikoista otetuista siemenistä.. T. Satu 2-vyöhykkeeltä

Teija kirjoitti...

Kiitos käynnistä! :)
Kyllähän hiekkaviljelystä nykyään puhutaan jo jonkin verran, kiva että onnistuit ja tosi mukava kuulla kokemuksesi! Pitää melkein itekin ottaa se ensi kesänä, kyllähän se paremmin läpäisee liian kosteuden pois, ei varmaan tule niin herkästi tauteja.
Innostavaa ja mukavaa puutarhavuotta sinulle ;)Tulehan toistekin!