sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Maaliskuu maata näyttää...?


No ei ainakaan meillä! Mut uutta kasvua on näkyvissä, kevättähän se enteilee. :) Pilaripelargoniat on viettäny talven autotallissa, lähes oman onnensa nojassa. En kyllä ole muistanut niitä hoitaa mitenkään, syksyllä nostin vaan pihalta ruukut sisälle. Aina joskus kun oon ehtiny, oon laittanu lunta tyhjään kukkaruukkun ja nostanu sen tuonne kasvin juurelle. Toimii vähän niinku automaattinen tippukastelija, sulaa vähitellen ja pikkusen kostuttaa multaa, ettei ihan rutikuivaksi pääse.
 Ja sieltä se vaan uutta kasvua pukkaa, hengissä siis ollaan. Parin viikon päästä pitää ottaa nämä sisälle ja valoon, ruukuttaa uusiin multiin ja leikata vähän pienemmäksi.


Samoin ´Bella Rosella´- verenpisara-amppelin on olleet autotallissa. Niille sama kohtelu, ja sieltäkin uutta lykkää tulemaan. Toisessa on jopa kukkanuppu! Pikkusen taitaa olla liian aikaisessa. Mutta aika jännä, että ne meni näin talven yli, en olis uskonu. Vaikka hyvä vaan, katotaan saanko niitä vielä kukkimaan kesäksi. Maatilahommien puolella tehdään pientä remonttia...sieltä on purkuhommissa kasaantunu mulle valkosia tiiliä..aijai, kun alko sormet taas syyhyään...näistä tulee uuden kasvihuoneen lattia! Ja ehkä vieläpä jotain muutakin... :)Aamulenkkiki tuli tehtyä. Kamera oli varalta matkassa, jos ois vaikka näkyny oravia tms. mut ei tällä kertaa kohdattu. Oravat on kyllä mukavia veitikoita seurata, parina kertana ne on olleet leikkimässä tienvarren puissa, ajaneet toisia takaa niinku oisivat hippasilla. :) Tietenkään sillon vaan ei ole sattunut kameraa matkaan. 
Ja aurinko paistaa, ihana ilma! Pakkasta vaan taitaa olla 10 astetta, tuuli oli aavalla aika pureva. Ei ihan vielä kyllä keväältä tunnu, mutta jospa se sieltä tulee.4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kyllähän se kevät koko ajan lähenee. Sa nähdä, koska maa alkaa paljastua, eilisen myräkän jälkeen saattaa taas mennä tovi. Onneksi aurinko on jo korkealla!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Aurinko paistaa täälläkin ja eilisestä myräkästä ei ole kuin lumikinokset muistuttamassa. Minäkin sain kolme pelargoniaa pysymään hengissä talven yli ja nostin jo ikkunalle lisävaloa saamaan.

Sunnuntainjatkoa

Satu kirjoitti...

Kyllä se kevät sieltä tulee! Ihanaa vihreää kasvunalkua sun purkeissa jo on. Muistin, että omat purnukkani ovat olleet ihan oman onnensa nojassa tuolla varastossa. Pitäsi käydä kurkistamassa näkyykö niissä elonmerkkejä...
Mukavaa sunnuntaita ja lomanalkua teille!

Sylyvi kirjoitti...

Kyllä sä oot yks hätähousu! :D Maaliskuu on pitkä kuukausi ja mitä vaan vielä kerkiää tapahtua. Tosin tuskin täällä, lisää lunta vaan tulee, mutta sehän passaa mulle. Meijän piha on kauneimmillaan sillon, ku siinä on paksu hanki päällä. :D