lauantai 28. huhtikuuta 2018

Pihasuunnitteluhommat loppuu, mutta valoa tunnelin päässä jokatapauksessa =)

Niin, ihan ensimmäisenä tiedoksi, lopetan pihasuunnittelutyöt nyt kokonaan. Muutamia töitä on vielä kesken, ne hoidan toki loppuun, mutta uusia suunnitteluhommia en enää ota. Maatila työllistää sen verran paljon, että ei jaksa kahta hommaa tehdä. Ja kaikenkukkuraksi ne mun suviruusu.fi sivut kaapattiin, eli kaikki te "vanhat" asiakkaat ja muutkin, jotka nuo mun sivut tietää, älkää menkö sinne, älkääkä klikkailko siellä mitään. Tilalle on tullut ilmeisesti huijaussivusto, näyttäisi kenkäkaupalta, mutta taitaa todellisuudessa olla jotain ihan muuta. Verkkotunnus on kaapattu Saksaan. En pääse enää myöskään lukemaan sähköposteja asiakaspalvelu(at)suviruusu.fi osoitteesta, tietokone varoittaa tietoturvariskistä ja kehottaa olemaan menemättä sinnekään. Ihmetellä pitää, että minkähän takia mun sivut semmosen kohteeksi joutui, kun ei kuitenkaan mistään kovin suuresta toiminnasta ole kyse, lähinnä harrastuksenomaisesti olen näitä hommia tehnyt. Kaikkia sitä sattuu!

Mutta asiaan, tulihan se kevät sieltä kuitenkin! 
Ja ai että ku oon mielissäni, pari epävarmaa kokeilua meni taas talven yli, mm. tämä Salix ´Helvetica´ eli tämmönen rungollinen Alppipaju. Menestymisvyöhyke tällä on I-III, mutta niin vain näkyy silmut pullistuvan ja ihan kohta on pajunkissat auki. 


Toinen minkä sain onnistuneesti talvehtimaan on Köynnöspinaatti. Tämä tuntuu olevan aika harvinainen ja hankalasti kasvatettavakin kasvi. Jakaminen ei meinaa onnistua ja taimiakin on aika harvoin saatavilla. Sain itse tämän vierailijalta lahjaksi viime kesänä, hän oli itse siemenestä sen kasvattanut. Joten oon kyllä tosi ilonen, että se selvisi talven yli. Monesti oon taimia koittanut etsiä ja köynnöspinaatti on kyllä pitkään ollut hankintalistalla. 


Sieltä niitä pilkistää, useampia pontevan näkösiä alkuja :) 


Kääpiölumpeen kävin pudottamassa lammikon pohjalle tänään. Eiköhän nyt ole jo pahimmat pakkaset takana. Sen verran pitkiä alkuja jo lykkäs tuolta, ja näki, että ei enää sisällä liian lämpimässä voinut hyvin. Jospa tänä kesänä saatais nähdä jo kukka tai useampikin. 
Talven se siis vietti ihan vesiämpärissä saunatuvassa, jossa on vain peruslämpö talvella päällä. Nyt keväällä kun aurinko alkoi paistaa enemmän, tuvan lämpötila nousi reilummasti plussalle, niin ei enää ollut hyvä paikka lumpeelle. 


Luntakaan ei enää juuri ole, muutamissa varjoisimmissa paikoissa pieniä länttejä... mut märkää on! Ei pääse vielä haravoimaan. 



Kivimuurikin on nyt pysynyt talven yli kasassa. Parina viime vuonna siitä on aina joku kohta vähän romahtanut, kun routa liikuttelee muurin alla maata sen verran paljon. Nytkin tuossa on routaa, aikaminen patti on noussut nurmikkoon. Ja vielähän se ehtii kyllä liikahdellakin, toivotaan että ei kovin pahasti kuitenkaan.
Nuo havut alkaa vasta nyt näyttää joltakin, harmi olis tässä vaiheessa joutua purkamaan ja korjaamaan muuria. 




Ja tässä tämä muurin päässä oleva lumen painama kääpiövuorimänty... sille pitää näyttää sahaa. Sen verran pahasti on painunut, joutaa nuotioon. Mitähän tuohon laittaisi tilalle? 


Ensimmäinen krookus bongattu! Kerkes kyllä sulkea kukkansa, ennenkuin ehdin kuvaamaan...


Etupihan käytävälle pudotti katolta kunnon lumikuorman! Tätä sulatellaan varmaan vielä juhannuksenakin...ei edes aurinko paista tuohon. Koitin lapioidakin sitä jo osittain tuonne aurinkoisempaankin kohtaan, mut hajos lapio. Että olkootpa siinä sitten.


Nokkia työntyy esiin sieltä sun täältä. :) 
Tänään olin koko päivän ulkona ja kyllä nautin! Tosin vielä menee aika lähinnä roskien siivoamiseen, maa on sen verran jäässä, että kovin kummosia ei vielä kaiveta. Mut joka tapauksessa, niin ihana päästä taas puuhailemaan pihalle! ❤




6 kommenttia:

Kivisen Vilma kirjoitti...

Ikävä juttu tuo sivun kaappaus! Nautitaan vastoinkäymisistä huolimatta keväästä, joka vihdoin täällä.

Nettimartta kirjoitti...

No voi harmitus tosiaan tuo sivukaappaus! Tuntuu varmasti ikävältä, mutta kyllä ne asiat lutviutuvat ajankanssa taas mallilleen.
Hyvällä mallilla kevätpihasi.

Kukkaiselämää kirjoitti...

Ikävä juttu tuo sivukaappaus. Kauniille näyttää jo puutarhassasi. Aurinkoista sunnuntaita.

Teija kirjoitti...

Kiitos.
Ei mua kauheesti tuo sivukaappaus harmita, oon miettiny lopettamista jo pitkään ku ei meinaa aika riittää. Se tässä harmittaa jos joku muu joutuu huijatuski tuota kautta 😐 toivotaan ettei.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kivan keväiseltä jo näyttää puutarhassanne.
Toivottavasti sivukaappaus ei tuo lisäharmia kenellekään.

Hallatar kirjoitti...