tiistai 19. kesäkuuta 2018

Sairasloma jatkuu

Eipä tässä nyt kovin helpolla päässykään. Ei lähteny solisuu luutumaan ja leikatahan se piti. 5 viikkoa kituuttelin nitkuvien luiden kans ja eilen se sitten korjattiin, levytettiin ja ruuvattiin. Kun olisivat leikanneet sen heti! Ois jo pitkästi voiton puolella koko sairastaminen. Julkisella puolella eivät alkaneet millekään, mut onneks oli vakuutukset kunnossa niin yksityisellä puolen ottivat tosissaan ja pääsin asianmukaiseen hoitoon. Vähän jäi karvas maku suuhun julkisen puolen toiminnasta, mut pääasia että nyt pääsee toipumaan
Ja onneksi sain tämmösiä kesälomalaisia mulle pihahommiin, ei oo tarvinnu mun ittiäni rasittaa. :) Ihan rennosti oon saanu ite sairastaa, sen puoleen luutumiselle ei ollu kyllä estettä. Ihan samassa asennossa nuo luut olleet useamman viikon, mutta ei vaan luutuneet.


Tytöt on hionu ja öljykäsitelly kiikun, pessy ja  öljynny terassit, kitkeneet, kaivaneet puskia ylös, siistiny hiekkakäytäviä, leikannu pensaita, nurmikkoa ja kaikkea mahollista mitä vaan keksin. Ihan huippuja! Mun kesän pelastus! 
Koko talon ne siivos juhannuskuntoon, että on nyt kiva olla kun ei tarvi ressata mistään! Voi rauhassa keskittyä paranteleen itteä. :)


Mä oon nuuskinu ruusujen tuoksua, suviruusu, torniolaaksonruusu ja ´louise bugnet´ alko kaikki kukkia yhtä aikaa. Ruusut on niin ihania!

Tuosta kivimuurin päästä piti poistaa yks venähtäny ja lumen painama kääpiövuorimänty. Se oli jo niin kamala rötkylä ettei vihtiny katella yhtään.


Tilalle käytiin hakemassa Karstulasta Ahosen taimistolta uusia kasveja. Oli muuten kiva taimisto, kannattaa käyä tutustumassa, niillä on hyvä nettikauppakin.
Ja siihenpä sit sain heiltä viimesen kotimaisen Riippahernepuun, pari karhunnataa ja purppurakeijunkukan. Toisten kasvien jalkoihin tuossa on meinannu jäädä yks kotakuusama ja kuunlilja, ne nyt siirrettiin myös tuohon vähän paremmille paikoille. Katekangas ja hake laitettiin juurelle, niin pääsee kitkemisen kans vähemmällä. Samoin nuo pidättää kosteutta tuolla maassa niin juurtuvatki paremmin. Merikohokitkin on alkaneet viihtyä, siemenistä niitä joku vuosi sitten kasvattelin. Hyvä reunuskasvi kivikkopenkin reunaan. 


Särkyneet sydämet ei jaksa kunnolla kukkia, on ollu niin kuivaa.


Tummakurjenpolvet on villiintyny ihan mahottomiksi, näitä oon kiskonu poiski jo vaikka kuin paljon... ei pitäis päästää siementään, mut ei ikinä ehi hätiin että sais kaikki leikottua ennen sitä.


Kasvulavoissa herneet ainaki kasvaa, muutki jollain lailla. Paremmalta näyttää nyt mitä viime vuonna. 


Ja tästä kiviportaiden vierestä se kiinalainen puupioni kuolla kupsahti. Ei enää viime kesänäkään mitään noussut, tais mädäntyä. Tilalle on putkahtanu itestään hempeä akileija, en kylä tiiä mistä kun ei näitä mun pihalla missään ole.


Kesäharsokin on kerranki jaksanu kukkia kunnolla ja pitkään. Nyt on tullu huolehdittua kastelusta kunnolla, kun ei ole muuhun pystynyt. 


Unelmatädykkeet meinas ehtiä kukkia kokonaan ennenku muistin ihastelemaan. Nämä on nättejä mut pikaisia kukkijoita.


Vesisadettakin on nyt saatu, ainaki yhtenä päivänä kerran viikossa viimesen 2 viikon aikana. Plus tänään on satanu ihan reippaasti. Hassua miten iloseksi tuo sade tekee nyt, kun aattelee viime kesän sateita jotka niin tympäs! Kun nyt ois sopivasti lämmintä ja sadetta syksyyn asti, niin sais viljapelloiltaki satoa. :)

7 kommenttia:

Maatuska kirjoitti...

No voi että! Pääasia että nyt on paraneminen sitten vauhdissa ja tulee varmaankin hyvä. Semmosta se tahtoo olla tuolla "arvauskeskuksissa"...minullakin huonoja kokemuksia.
Ompas sulla reippaita apulaisia siellä, moni ottas heidät hommiin :D

Kruunuvuokko kirjoitti...

No lopulta pääsit sentään osaaviin käsiin ja apulaisetkin sinulla on siellä puutarhaa hoitamassa.
Pikaista paranemista ja mukavaa juhannusviikon jatkoa.

Satu kirjoitti...

Onpa inhottava, että piti mennä noin monen mutkan kautta tuo paraneminen. Jospa se nyt lähtisi luutumaan viimein. Ihana, että sait tuollaisia tyttöjä apuun ♥ Mukavampi aloitella juhannuksen viettoa kun on hommat tehtynä:)

Kivisen Vilma kirjoitti...

Mukavan näköisiä alueita sinulla. Hyvää toipumista!

Teija kirjoitti...

Maatuska, harmi että sullaki huonoja kokemuksia. Mulla ei tähän asti oo ollu valitettavaa, yleensä hyvin saanu hoitoa ku tarvinnu. Eiköhän tämä tästä nyt kuntoudu. 😊

Kruunu Vuokko, kiitos, samoin hyvää juhannusta sinne! 😊

Satu, kyllä ihan on juhannustunnelmaan päässy vaikka ei ite voi juuri mitään tehdä 😉 oli tytöistä iso apu!

Kivisen Vilma, kiitos! 😊

Hilu kirjoitti...

Ikävää, että noin kauan piti odottaa. Hyvä kuitenkin, että nyt on hoidettu. Paranemisia sinulle! Ihana, että on ollut noin hyviä apulaisia touhuamassa :)

Teija kirjoitti...

Kiitos Hilu, hyvää vauhtia tämä käsi nyt paranee 😊 apulakset oli kyllä korvaamattomia!