maanantai 3. kesäkuuta 2019

Kevään kauneinta aikaa

Omenapuut on lähes kaikki täydessä kukassa! Rautatieomenapuu alotti aiemmin mitä muut, mutta nopeasti on toiset saanu sen kiinni. Nyt kevään leikkauksien jälkeen tuo rautatieomppu näyttää huomattavasti paremmalta kuin ennen! Parina viime vuonna kukat on jääneet oksien sisään piiloon, harvennus toi ne nyt kunnolla esiin. Tuo on niin kaunis!

Purppuraomenapuu ´Makamik´ on myös ihan täynnä nuppuja, muutamat ensimmäiset kukat on auennu. Tätäki puuta on 3 kertaa siirretty isokokoisena kaivurilla paikasta toiseen, ja hyvin kasvaa ja kukkii. Puiden siirtokin siis onnistuu, kun muistaa vaan kaivaa tarpeeksi ison juuripaakun mukaan ja tekee siirron oikeaan aikaan, mieluummin loppukesästä, niin puu ehtii vielä juurtua ennen talvea eikä käytä enää voimaa kasvamiseen.Metsäpuutahan polun varrella sormivaleangervo lykkää kukkanuppua ja sen juurella kukkii aivan ihanat narsissit, lajike on taas kadoksissa, syksyllä oli aikomus laittaa nuo istutettujen tiedot talteen mut niin vaan jäi laittamatta.Ja narsissien alla kukkii söpö pikkutalvio sinisin kukin. Tätäkään en ennen ole saanut kukkimaan, kasvupaikka on ollut vähän vääränlainen. Tässä näyttää viihtyvän ja leviävän.


Mantan ja Leimun kanssa pelattiin viikolla pesäpalloa, oli todella kova kilpailu siitä kumpi pallon aina saa! Ja olihan niillä mukavaa.
Ja nyt pitää lähteä jatkamaan töitä, sikalan pesut kesken...vaikka mieli tekis vaan pihahommiin, mut ei auta. 


6 kommenttia:

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kaunista. ❤️

Navettapiika kirjoitti...

On ihanaa kukintaa! Ja koirilla on hauskaa :)

Katja kirjoitti...

Koiratkin taitavat nauttia kesästä :)

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista, niin ne nauttii, Leimu varsinkin kun saa kaveria välillä. Sitä ei yksin pysty päästään irti kun karkaa, mut Mantan kans pysyy pihalla 😉

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Kauniisti kukkii rautatienomenapuu. Koirat selvästi nauttivat pallopelistä. Mukavaa viikkoa!

Teija kirjoitti...

Kiitos, ja mukavaa viikonloppua 😊