sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Leppoisa syyskuuKohta on aika tyhjentää kasvihuone. Viimeset tomaatit enää kypsymässä, kurkut on säilötty kurkkusalaatiksi talvea varten. Tomaateista suurin osa syöty tuoreena, pienen määrän keittelin keitoksi sipulin ja basilikan kans ja pakastin.Paprikat ei ehtiny tänä vuonna kypsyä. Ostin taimet liian pieninä.


Hissuksiin oon muuten ollu puutarhan kans, ei oo jaksanu rehkiä. Tyrnit osittain edelleen poimimatta, porkkanat ja punajuuretki vielä maassa. 
Viljat on melkein puitu ja sato on ollu hyvä, paras vuosiin. Siitä ollaan tyytyväisiä, nämä puutarhahommat on vaa harrastelua, eikä näistä oo elanto kiinni. Ei maailma kaadu vaikka välillä menis paprikat pieleen...


Ollaan istuttu pimeneviä iltoja nuotiolla ja nautiskeltu yhessä olosta, vietetty venetsilaisia = herkuteltu, ja tapailtu koirakavereita. Tämmöstä tavallista elämää. 


Toteutumattomia suunnitelmia jäi vielä ens kesälleki. Nyt loppu virta kesken... Vanhuusko lie tulossa. Tai vielähän sitä nyt syksylläki jotain ehtis, eipä sitä tiiä jos inspiraatio iskee kuitenki, nähtäväksi jää. 
Mukavaa syyskuuta! 6 kommenttia:

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kasvihuoneen tyhjennys on täälläkin kohta edessä samoin, kuin muutkin syystyöt.

Sirkku kirjoitti...

Onneksi kasvihuoneen eloa voi jatkaa vielä syksyisissä tunnelmissa, kuten teilläkin , valistu kasvari on ihana tunnelmoinnin paikka ennen talven tuloa. Meillä vielä tomaatit jatkaa kasvarissa, mutta muuten nita syyspuuhia tuntuu riittävän. Mukavaa alkavaa viikkoa!

Kukkaiselämää kirjoitti...

Ihana koirakokous! Kasvaria pitäisi jossain kohtaa tyhjennellä ja siivoilla vaikka mitä. Olen heilunut muutostöitten parissa puutarhassa, joten kaikki muu on tekemättä.

Satu kirjoitti...

Sulla on kyllä aivan oikea asenne! Puutarhan hoito ei pitäis olla mitään suorittamista, vaikka tunnustan niitäkin vuosia väliin mahtuneen. Nyt jo osaa ottaa rennommin ja vaan nautiskella. Leppoisaa syksyn jatkoa sinne ♥

Nila kirjoitti...

Terve taas. Minulla on myös vaiheessa nämä puutarhan ja perennojen siirtely. Vielähän se kerkiää juurekset nostaa. Niitä minulla ei ole kasvatuksessa ollenkaan ainakaan vielä. Mukavasti teillä on aika siellä kulunut koirakavereita on pihalla reilusti. Puutarhan puolella on meillä vähän uusittu vadelmaa ja mansikkaa pitäisi vielä laittaa muutamia uusia taimia. Suklaakirsikan istutimme myöskin. Mukavia syyspäiviä sinne.

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista <3 Kiirettä on taas pidellyt töiden kans, vaikka pihan suhteen on menty hyvinki leppoisasti... en ole joutanut tänne kirjottelemaan ja lukemaan kommenttejakaan. Ihana kun kuitenkin käytte ja kommentoitte, vaikka niin huonosti aina joudan niihin reagoimaan. :)