tiistai 21. huhtikuuta 2020

Heppahommia

Meillä on ollut touhua ja tohinaa, suorastaan kiirettä välillä. Ollaan pari vuotta käyty tämän meijän tytön kans ratsastamassa täällä lähitallilla ja pitkään jo ollaan haaveiltu, että ois kiva kun ois pari hevosta tässä omassa pihassa ja täällä ne nyt on. Toinen on oma ja toinen lainassa, sen verran kova kuume iski että ostohommiin piti ryhtyä. ;)Kevät ollaan rakenneltu tarhaa, vedetty lankoja, raivattu pusikoita ja siirrettiin yks vanha lato tuolta sikalan pihasta tähän tarhan sisäpuolelle sääsuojaksi. Ajokortinki kävin korottamassa, että saa vetää raskaampaa kärryä autolla.
 Jotta tämmöstä täällä nyt talostellaan, opetellaan uutta ja ihmetellään. Pihahommia unohtamatta kuitenkaan... ja näiden tuotoshan on vallan mainio lisä mun komposteihin. Alkaa olla kohta (vuoden päästä) niin hyvää höystöä kukkepenkkeihin, että ei paremmasta väliä ;)
Pihahommia en ole joutanut muuta, kuin leikannu puut ja pensaat... sisällä kylvökset on kasvaa venähtäneet jo melko pitkiksi, koulia pitäs ja vikkelästi. Kasvusäkit on hankittu ja eipä tässä enää kovin montaa viikkoa mene, että pääsee istuttelemaan taimia sinne. Toivotaan nyt lämmintä ja hyvää kevättä. Jospa huomenna joutas koulintahommiinkin. 


4 kommenttia:

Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri kirjoitti...

Onnea hepan omistajalle! Meillä tuota hevoselämää elettiin yli 10 vuotta siten, että hevoset asuivat omassa tallissa kotona. Muistan elävästi nuo kertomasi puuhat ja meillä tuo laajeni kaiken aikaa ... enimmillään hevosia oli 6 hoidettavana. Tallia laajennettiin, ratsastuskenttä rakennettiin ja laidunkatokset yms. rakennettiiin. Minä kuskailin tyttäriemme hevosia valmennuksiin ja kisoihin, joka viikko ajelua tuli 1-4 reissua. Ihanaa aikaa, kiva oli tehdä yhdessä tyttöjen kanssa. Toisaalta myös tosi sitovaa ja aikaa vievää, joten nyt olen ihan helpottunut, että ajat ovat vain muistoissa. En kuitenkaan kadu, sillä uskon, että hevosen omistaminen kasvatti tyttäriä tosi paljon vastuunkantoon - huolehtivat nimittäin hevosensa aivan esimerkillisesti. Rahaa paloi kyllä järkyttävästi ... kengitykset, eläinlääkärit, hierojat, valmennukset ym, ym...
Tietysti tuon voi tehdä vähän pienemmälläkin, mutta meillä tytöt innostuivat esteratsastuksesta ja etenivät kansallisiin kisoihin asti.

Teija kirjoitti...

Kiitos 😄 Huh, kuulostaapa kyl aika rankalta jos noin vakavaksi menis. Ei meillä oo tarkotus kisata, ihan itekseen meinataan maastoilla. Talveksi menee molemmat tuonne tallille, meijänki heppa menee tuntikäyttöön. Kesä pidetään tässä kotona. 😊

Navettapiika kirjoitti...

Onnia hevoostouhuuhi! Siinä riittää hommaa. Tuttua meilläki, vaikkaki ravipualelta. Seki o ny onneksi laantumahanpäi, enää kaks. Meilloli pahimmillansa kymmenkunta hevoosta. Osa oli kyllä mualla valamennukses. Itte enoo metriäkää ajanu. Niitä talliflikan hommia vaa.

Teija kirjoitti...

Kiitos, sitä tarvitaan 😉 mukavahan näien kans on touhuta, kun ei tarvi liian vakavasti ottaa.