keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Puutarhavuosi 2020

Tällä kertaa sain saman haasteen Puutarhan Lumo - blogista ja Kukkia & Haaveita - blogista, kiitos teille :) 

Koitan vastailla lyhyesti, kysymyksiä on niin monta, että taitaa tulla pitkä juttu. 


1. Mitä sellaista teit puutarhassa, mitä et ole koskaan ennen kokeillut?

Onnistuin kasvattamaan vesimelonia, niin että saatiin siitä syötäväksi asti ja makukin oli erinomainen.


2. Pysyitkö viime talvena tekemissäsi puutarhasuunnitelmissa?

En pysynyt, alaselän välilevynpullistuma toukokuussa pisti kaikki suunnitelmat uusiksi, tai toisinsanoen jäihin. Jäi moni homma tekemättä omalta osaltani, tosin pikkuveli pelasti ja tuli loppukesästä pihahommiin. 💗3.Tuliko puutarhaasi kesän aikana uusia kasveja?

Kyllä muutamia, kivimuurille vaihtui korjaustöiden ohella osa havuista, siellä on nyt kokeilussa keltamaljakataja ja pesäkuusi. Enkä tietenkään ole edes muistanut ottaa kunnon kuvaa.4. Menetitkö kasveja? 

En ainakaan muista, että ois kuollut, ehkä on voinuki. Mut hävitin kyllä osan, mm. ylisuuriksi kasvaneita kääpiövuorimäntyjä. 5. Mitä sellaista haluaisit puutarhaasi, mitä et ole vieläkään saanut?

No se botagerin eli ranskalaisen keittiöpuutarhan. Siitä on suunnitelmatkin tehty, se oli tarkoitus saada viime kesänä alulle. Ehkä tulevana kesänä olis tämän vuoro!


6. Mikä asia viime puutarhakaudelta tulee aina muistuttamaan sinua kesästä 2020?

Ehottomasti se, kun veljen avustuksella saatiin viimeinki piha ns. valmiiksi! Tai eihän tämä valmis ole koskaan, mutta perustushommat ja kulkureitit on nyt tehty. Saunalle menevä polku oli viimeinen urakka, ja siitä tuli niin ihana! 

7. Mikä oli suurin saavutuksesi puutarhassa viime vuonna?

Jaa-a, ei tainnu tulla saavutuksia muutaku oleilussa ja vierestä kahtomisessa...kovaa hommaa se oli kyllä seki, ku ois niin tehny mieli tehä iteki. Riippumatto oli ahkerassa käytössä. 😁


8. Mikä oli paras ostoksesi/hankintasi?

Tähän on pakko sanoa, että hevonen. 😄 Muita hankintoja ei tullu juurikaan tehtyä, ja tuottaahan se hevonenkin kullan arvota tavaraa kompostoitavaksi tuonne puutarhaan. Siellä pötköteltiin niin tyytyväisinä päiväunilla! 💕9. Tuliko tehtyä virhehankintoja? 

Eipä oikeastaan, tuli osteltua niin vähän. 

10. Mikä kasvi yllätti sinut positiivisesti? 

Pari vuotta sitten hankkimani, ruukuissa talvetetut ´Taiga´ kärhöt yllätti kyllä erittäin näyttävällä kukinnalla! En osannu oottaa noin nuorilta kärhöiltä tuommosta kukintaa. 11. Mikä kasvi oli suurin pettymyksesi?

Tähänki täytyy sanoa, että pettymyksiä ei tullu kasvien kans. Ihan hyvä kesä oli kaikin puolin. 

12. Mihin käytit suurimman osan puutarhabudjetistasi?

Metsäpuutarhaan se meni, tosin melkein kaikki kasvit siirtelin muualta päin pihaa sinne, en tainnu ostaa oikeastaan mitään. Multakasaki oli edellisvuojelta, aika pienillä kustannuksilla siitä selvittiin. Paitsi maksoinhan mä toki pikkuveljelle palkan, siihenhän se budjetti hupeni... 

13. Mitä opit?

Elämässä ei aina kaikki mene niinku on suunniteltu, mutta vastoinkäymisistäki selviää. Ja piha pärjää vähemmälläki. Muutama rikkaruoho siellä täällä einkaaja maailmaa... 14. Odotatko tulevaa/alkanutta kasvukautta...?

Todellakin ootan! Eikä siihen enää kovin pitkästi olekaan, parin kuukauen päästä kevät on ihan nurkan takana. Loistojasmikkeen kukissa tuoksuu kesä, sen melkein haistaa jo nyt... Haasteen säännöt:

1. Kerro, keneltä sait haasteen.
2. Kerro haasteen aloittaja (Minna Hiidenkiven puutarhassa -blogista).
3. Haasta muutama blogiystäväsi mukaan.

4. Käy laittamassa haasteen aloituspostaukseen kommentti, niin postauksesi lisätään haasteeseen osallistuneiden listalle.


En taaskaan ole ehtiny lukea toisten blogeja, tämä on tainnu kiertää jo aika monessa blogissa. Haasteen napatkoon se, joka ei ole tähän vielä vastannut. 

6 kommenttia:

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kauniita näkymiä puutarhastasi.
Kiva, kun vastasit haasteeseen.
Mukavaa tammikuun loppua.

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Kiva, että osallistuit haasteeseen! Tuo teidän metssäpuutarha ja saunalle johtava polku on kyllä ihana. Kyllä minäkin pitäisin jo haasteena sitä, että pysyy vieressä katsomassa silloin kun toiset ahertavat omassa puutarhassasi. Ottaisi koville minulla, mutta minkäs teet, jos on pakko. Mukavaa tammikuun loppua!

Teija kirjoitti...

Kiitos kruunuvuokko 😊 mukava oli palautella viime kesän asioita mieleen.

Minna, ehkä tää nyt on esimakua vanhuuesta, parempi alkaa sopeutua hyvissä ajoin siihen, ku kroppa ei enää pysy mielen mukana 😂

Katja kirjoitti...

Onni on veli jonka saa apuun <3

Navettapiika kirjoitti...

Tua syksyynen urakka oli kyllä mittava ja josta voi nauttia monia vuasia. Ihana heppakuva :)

Teija kirjoitti...

Katja, niin se tojellaki on!

Navettapiika, näinpä, ja jos vielä muutamilla istutetuilla arkajaloilla talvehtiminen onnistuu, nii eipä ois valittamista. 😊