sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Suojauksia aroille kasveille

Eilen nyt saatiin meillekin taas lunta. Maa on ohuen valkoisen kerroksen alla, siten kuitenkin, että lapset jo laski pulkalla mäkeä takapihalla.
Muutama päivä sitten asettelin jo pakkassuojia ruusuille. Nyt kun maa on jo jäässä, niin suojat voi laittaa huoleti paikalleen.
Pohjantähti kärsi viime talvesta jonkin verran, joten nyt kiedoin sen kokonaan pakkasharson sisään. Kovat ja kylmät tuulet kuitenkin ottaa siihen, kun en voi laskea köynnöstä alas portista. Metrin verran menetin kasvustoa viime talven aikana, kun en saanut suojattua sitä. Toissa talvena oli myös harso, silloin ei juurikaan tullut vaurioita, joten kyllä se jonkin verran auttaa.

Syksyllä hankitut ´Merveille´ ruusun taimet peittelin havujen alle.  Tämä on niin kaunis ruusu, että sen kyllä toivon kovasti talvehtivan!


Sain Vaalean vihreää-blogista kivan tunnustuksen, kiitos :) Nämä lämmittää aina sydäntä!

 Suositeltavat toimintaohjeet ovat:
Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen Sinulle.
Valitse Sinulle itsellesi mieluisia blogeja, joille tunnustuksen annat

Tunnustus tulee antaa eteenpäin sellaisille blogeille, joilla on alle 272 lukijaa. Ja minulta tämä nyt lähtee seuraaville:

Kaaos kukkaruukussa
Hiirose emännän tokaploki
Kukkapajalla ja omalla pihalla

Meillä odotetaan jo kovasti joulua. Joulusiivot oon saanut tehtyä, verhot vaihdettua ja jouluvalotkin on paikoillaan. Enää ei tarvi kuin yrittää pitää yllä tämä siivo, joka on kyllä kutakuinki aika-ajoin täysin mahdotonta! Mut jospa se joulu tulis, vaikka ei aina niin tiptop nämä paikat olekaan. ;)
Puutarha saa nyt jäädä uinailemaan talviunia.

1 kommentti:

Pelaguu kirjoitti...

Se kyllä tuntuu niin hassulta että siellä vielä laitetaan talvisuojia ym. täällä on vietetty talvea jo kuukausitolkulla ja puutarh uinuu jo.