perjantai 19. joulukuuta 2014

Kohta on joulu...

Ihan vaan lyhyesti muutama kuva joulukukista... 
Ihanan hempeä vaaleanpunainen amaryllis tuli ostettua Oulun reissulta pari viikkos sitten. En enää ole jaksanut ite koittaa kasvatella sipuleista, kun ei niistä oikein tullu mitään. ;) Venähti varret aina liikaa, eikä saanu ajoitettua kukintaa jouluun, vaikka kuin yritti. Joten oon nyt päättäny tyytyä valmiisiin...ei musta tainnu kunnon viherpeukaloksi olla. 


Sammalesta tykkään kyllä kovasti! Se tuo jotenki niin mukavasti pehmeyttä, kun käyttää kukkien juurella peittona. Ja sopii ihan joka kukan kans. Yhden isomman sammalpallonki vielä kieputtelin koristeeksi kukkien kaveriksi. Kyllä se on niin, että vihreä raikastaa kaiken, ilman sitä olis aika valjua...


Ja pitää se punainenkin Amaryllis olla, ei tule joulu ilman punaista. Ihanan risutyön sain tuttavaltani joulutervehdyksenä.   


Lunta on sadellut tänään hiljoksiin, ihana kun saatiin sittenkin valkoinen maisema, toivottavasti pysyy aattoon asti. Vaikka uskoisin niin, koko ajan satelee lisää :)


Vuodesta toiseen tonttuakka ilostuttaa virneellään jossain nurkalla... kun vaan sais ite pidettyä iloisen mielen yllä joulukiireiden keskellä, leipomiset ja kaikki on vielä aivan vaiheessa. Mut kait se joulu tulee ilman turhaa hössöttämistäkin. :)

4 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Onpa ihanan vaaleanpunainen amaryllis!

Lilium kirjoitti...

Tosi kaunis koti. Jotkut vain osaa! Kaunista joulua!

Kukkaiselämää kirjoitti...

Iik, miten ihana vaaleanpunainen amaryllis! Mukavaa joulun odotusta.

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Amaryllikset ovat upeita joulukukkia.