sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Villa Haliwilivau

Kävin tässä reipas viikko sitten katsomassa kun tänne Kärsämäelle, Pyhäjoen varteen on rakennettu tämmönen uus lomahuvila. Siellä oli avoimet ovet ja sai käydä tutustumassa paikkoihin. Ja kun nämä mun kirjoittelun aiheet on vähän vähissä, nii laitampa teilleki kuvia, jos joku sattuu joskus olemaan majoituspaikkaa vailla. :)

Minusta se oli aivan ihanasti tehty! Sopivasti sekoitettu uutta ja vanhaa, mutta ei silti ollut liian moderni. Toki sieltä kyllä löytyy kaikki nykyajan mukavuudet, joten ei sen puoleen... Värimaailmaki oli mun mieleen, tunnelmallinen ja rauhallinen, mutta ei kuitenkaan liian ykstoikkonen. 

 Ensimmäisenä kiinnitin huomiota noihin välioviin, ite tehdyt, puiset, yksinkertaiset mutta ihanat! :) Sopii hirmu hyvin tyyliin, tuo vähän maanläheisyyttä sinne moderniuden sekaan. Tämä vei isompaan makuuhuoneeseen, muistaakseni se oli nimetty peikkoperheen huoneeksi, jossa oli 2 sänkyä ja lisäksi parvella nukkumatilat 4 hengelle. Koko talossa on petipaikkoja 12 hengelle, joten mahtuu isompikin porukka lomailemaan.


Huoneen katossa oli vanhasta pyörästä tehty lamppu, ja ledinauhaa kierretty renkaan sisäsyrjälle. 
Makuuhuoneen seinän toisella puolen oleskelu- ja ruokailuaulan seinään oli tehty tällainen pieni soppi, jossa voi ottaa vaikka päiväunet... miksi näitä nyt sanotaan? En muista enää... ;)


Keittiö jäi kuvaamatta, kun siellä oli porukkaa sen verran, vähän meinasi olla hankaluuksia saada sellaisia kuvia ettei tule ihmisiä niihin. Mutta siinä joka tapauksessa muutama kuva ruokailutilasta ja yhdistetystä olohuoneesta

 
Toinen makuuhuone oli ihan vaan 2 hengen huone, jossa vanhan oven paikka oli korvattu valoseinällä. Huoneessa ei ole kuin yksi aika pieni ikkuna, valoseinä tuo sinne ihan omanlaisensa tunnelman. Tämä huone oli kyllä astetta modernimpi mitä muu talo, mutta silti sopi kokonaisuuteen. 


Wc ja pesuhuone, jossa sisäsauna sähkökiukaalla. 


Tontti rajautuu Pyhäjokeen, jossa rantaan on tehty iso hiekkakenttä pelaamista ja vaikkapa auringon ottoa varten. 


Ja tottahan se rantasauna pitää olla! Tätä sai vuokrata myös erikseen, ilman että tarvii vuokrata koko taloa. Saunalla on saunatupa erikseen ja omalla sisäänkäynnillä pukuhuone ja sauna.  Iso katettu terassi yhdisti saunatuvan ja saunan toisiinsa.
 

Saunatuvan puolelle mahtuu kymmenkunta henkeäkin kerralla illanviettoon.

 

Ite sauna on perinteinen, puulämmitteinen ulkosauna, jonne tulee vain kylmä vesi ja pesukin tapahtuu vadeista, eikä suihkulla. Tämmönen se ulkosaunan pitää olla. 


Terassilla on iso kylpytynnyri, jossa voi käydä välillä lämmittelemässä ja välillä pulahtaa uimaan jokeen... 


Sitten voipi istuskella iltaa ja ihailla auringonlaskua...kunnon lomaparatiisi! 

Alla olevan linkin takaa löytyy yrityksen Facebook-sivut, heillä on myös luomu Highlanderin lihantuotantoa ja muuta maatilamatkailua.

7 kommenttia:

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Kivan näköistä on. A152ivan mahtava väri tuossa pönttöuunissa ;)

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Voi hitsit, miten tuo varmistenumero tuonne meni, olenpa taitava :)

Unknown kirjoitti...

Onmpas kyllä hauskan näköinen paikka! Hieno ja symppis! Kun mainostuksen sais kuntoon, nii tuonne olis hieno pysähtyä esim etelästä Lappiin matkaavien yöpymään!

Kyllä siellä kärsiksellä on kaikkee! :)

Pelaguu kirjoitti...

Se makuusoppi on alkovi. Vanha kunnon alkovi on mahtava kyllä! Onhan tämä persoonallinen modernin oloinen mökki. Jänniä sisustusideoita. :)

Teija kirjoitti...

Tylsä Mörökölli, oon samaa mieltä! Tuo punanen on kyllä hyvä väri tuohon pönttöuuniin. :) Mulla ainakin läppärillä välillä nakkelee tekstejä minne sattuun, kun ei ole oikeaa hiirtä ja ranteella jos vahingossa hipasee tuosta hiiren paikasta, heittää kursorin välillä aivan väärään paikkaan. :P

Maria, käsittääkseni niillä on nettisivut uusiutumassa, ja nettimökissäkin oli ilmoitus siitä. Kait se mainostuspuoli siitä kuntoutuu. ;) Tuli mieleen, että tuollakihan me voitas olla porukalla muistelemassa menneitä joskus :D

Pelaguu, mun mielestä mä oon kuullu tuolle jonku toisenki nimen, ei ollu alkovi? Joku amerikkalainen... no samapa tuo. :)

ruusutarha.blogspot.fi kirjoitti...

Onpas tosi mukavan näköinen paikka. Taitavia suunnittelijoita on ollut mukana!

Anna kirjoitti...

Hienon näköinen paikka!