maanantai 19. lokakuuta 2015

Täällä ollaan...

Hengissä siis, vaan ei oo pihalla tullu käytyä kunnolla ainakaan kuukauteen :D 
Harvinainen syksy, ei ainuttakaan sipulikukkaa ole tullu istutettua, aika menee nyt ihan kaikkeen muuhun ku pihahommiin...tai no jaa, kyllähän mä yks päivä nykäsin etupihalta nuo kiiltotuhkapensaat kaikki juuresta poikki, vaan ei sen enempiä ole joutanut. Sikalaa on tullu pestyä ja possuja hoidettua, siihenpä se suurin osa ajasta menee, kun lapset on koulussa. Nyt kun pitää olla "oikeissa töissä" nii ei jotenki inspiraatio riitä enää pihahommiin. ;) Kait mulla on tullu vähä joku kyllästyminen tuohon puutarhurointiin, kun oli tuo kesäki nii huono. Ei innosta nyt yhtään. Mutta oon antanu itelle vapauden olla innostumatta, siinäpähän tuo piha pärjää ihan hyvin ilman muaki. 
Tässä on yks mun lellikeistä ;) Ei ihan näin pieniä yleensä meillä ole, mutta nyt tuli muutama poikkeustapaus.


Tänään kyllä ois aikomus käydä leikkaan kukkapenkeistä nuo päivänliljojen ja kurjenmiekkojen lehdet pois, ja vähän jotain muutakin. Yleensä en oo tehny syksyisin penkeille mitään, mutta sen seurauksena on sitte tullu talvella hiiri- ja myyrätuhoja niin paljon, kun niillä on otolliset pesäolot tuolla isojen lehtipehkojen alla. Aattelin että parempi nyt hävittää ne pois sieltä, jos ei sitten ois hiiriä niin paljon. Nyt ku on syysloma ja lapset kotona, tulee iteki oltua enemmän kotona. Jos nyt vihtis touhuta pikkusen enemmän täälläki. Iltaruskot on ollu mahtavia nyt muutamina päivinä. Ihan koko taivas loistanu punaisen kirjavana, kuvat on yhen iltalenkin aikaan otettu, ihan vaan kännykän kameralla. Kunnon kameralla ois varmaan saanu vielä parempia, tunnelmaan pääsee näistäkin. 
Ja kanatki sai uuden kodin, pääsivät semmoseen paikkaan jossa oli yks kana ja kukkoki ennestään, kuulemma hyvin ovat sopeutuneet. Eipä täällä sen kummempia, tavallista elämää.
12 kommenttia:

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Tuo on just oikea asenne -mun mielestäni- Jos ei innosta, niin antaa olla ainnostamatta. Tälä periaatteella elän. Se innostus vain tulee aina jostain takaisin. Kaikkein mukavintahan on just se vapaus, että tekee aina sitä, mikä milloinkin innostaa :D Mukavaa syksyä sulle ja possuille :)

Teija kirjoitti...

Kiitos, samoin sulle! :) Oon nyt viime vuosina vasta oivaltanu tuon olemisen ja tekemisen, tai tekemättä jättämisen vapauden, pikkuhiljaa oppinu kuunteleen itteä ja tekemään niinku hyvältä tuntuu. :)

Navettapiika kirjoitti...

Oon teheny samaa, pessy navetan painepesurilla. Sejjäläkehen tupaa olla puhti hetken pois.

Emilie kirjoitti...

Täälläkin on ollut kyllästymistä pihahommiin, ihan vähän (muutaman kottikärryllisen)haravoin lehtiä.

Satu kirjoitti...

Eiköhän se ole tässä iässä aikakin jo ymmärtää milloin kannattaa hellittää ja antaa vaan virran viedä :)
Puhti on ollut aika vähissä tälläkin ja ihan piti pinnistellä, että sai kesäkukat siivottua pois.

Teija kirjoitti...

No sehän on mukava, että muillakin on ollu samoja tuntemuksia... :D

Anneli A kirjoitti...

Ihania luontokuvia. Anna vaan itsellesi lupa väsyä puutarhahommiin, todennäköisesti tilanne on erilainen ensi keväänä. Kaikella on oma aikansa! Mukavaa syksyä!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Harvaapa ne pihahommat enää kovin hirveästi kiinnostaa näin syksyllä.
Kauniita luontokuvia.

Anonyymi kirjoitti...

olipa kiva kun emäntä oli tallesa. ei kyllä haittaa vaikka pihahommat jää,oot kyllä möyriny koko kesän lumi tekkee viime koristelut. vanhalla on kiva kahtua ihania kuvia ja muutenki olla vähä mukana teijänki touhusa. kiitoksia reipasta syysmieltä vaikka onki harmaata ja sataa.

Teija kirjoitti...

Kiitos samoin mukavaa syksyä teille! :)
Mukavahan se on kun mun jutut kiinnostaa, olishan tämä ilman lukijoita vähän yksinäistä ja tylsää puuhaa, vaikka itellekin näitä asioita muistiin pistän tänne.

Pelaguu kirjoitti...

Hei! Blogissani on sinulle haaste. :)

Pelaguu kirjoitti...

Taas ois haastetta! :) Tuplaten jo siis. ;)