perjantai 18. syyskuuta 2015

Pihahommia sateessa...

Eilen sain nyt polkua ja portaita pidemmälle. Tähän pisteeseen pääsin, ennenku sade ylty niin kovaksi, että piti lopettaa. Kivituhkaa on pohjalla perustuksena, sen päällä hirret ja sepeliä väleihin. Malliksi asettelin liuskekiviä askelmienkin väliin, mutta taitaapi tulla liian sekava ja jätän ne kuitenki pois. 
Kanaset on kuopsutellu tuon metänpohjan mukavasti sekaisin...hupanen seurata niiden touhuja :D Siellä niillä päivät kuluu, munatki löytyy aina yhden ja saman puun juurelta, ei ne enää häkkiin muni ollenkaan. Pitäs vaan löytää niille talveks joku paikka, tai hävittää pois kokonaan. Ei kukaan haluais ottaa niitä? Helga, Helinä ja Pörrö, heltan pituuden mukaan tunnistaa yksilöt omikseen ;)

 

Ja onhan täällä vielä muutamia muitakin syyskukkia piristämässä, tosin melko ankeaksi on mennyt yleisilme, mutta onhan tuo syksy jo melko pitkällä... perhosia ei ole juuri näkynyt koko kesänä, nyt vasta niitä on tullut enemmän. 

 Keli on harmaa, niinku kuvasta näkyy. Kunnon ukonilmaki saatiin pari tuntia sitten, vettä tuli ku saavista kaatamalla. Ei tee mieli pihalle tänään. Ehkä vois tehdä pikasiivoukset ja suunnistaa kuntosalille. Kisuki osaa ottaa elämän rennosti, harvoin näkee kisua tässä asennossa nukkumassa, ihan on niinku hymy suupielessä ;)


9 kommenttia:

Kukkaiselämää kirjoitti...

Kivat kanat. En kyllä raaskisi noita mihinkään hävittää... Tulee hieno polku ja portaat!

Emilie kirjoitti...

Onpa kaunis lilja. Kanaset saa luonnon ruokaa kivasti ja lannottaa metsää. Toivottavasti löytyy talvehtimispaikka.
Kyllä pimeni päivä kun ukkonen tuli meillekin.

Maarit kirjoitti...

Hieno polku syntymässä! Kisu ottaa rennosti:)

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Hurmaava polku ja portaat!
Kanaset metsässä onnellisina!
Toivottavasti löydät niille pian hyvän kodin!

Leppoisia syystuulia täältä Mantelilaaksosta!

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista. :)

En minäkään raskis noita kanoja hävittää, mieluummin antaisin ne jollekin uuteen kotiin. Munivan kuitenki vielä ihan hyvästi, ja hyvän makusia munia! Kyllä omat munat aina kaupan munat voittaa ;)

Kruunuvuokko kirjoitti...

Tuleepa kivan näköinen polku portaineen.

Hallatar kirjoitti...

Harmi kun meillä ei ole kanalaa... =D Muuten olisin vallan innostunut!

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Upea polku. Hauskoja nuo kanat, ottasin minäkin, mutta ei oo paikka, mihin laittaa.

Anonyymi kirjoitti...

mihin on häipynyt salaisen puutarhan emäntä. huiskiiko hommia että ei kerkiä blokissa käyä, vai onko kömpinyt talviunille.... hyvää syksyn jatkua. syksy on herkkää mutta ihanaa aikaa.