keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Uima-allas kuulumisia

Eipä oo vielä paljon kehumista meijän uima-altaalla... :D Viime kesän se oli kyllä käytössä ja hyvin toimi, pumppu ja hiekkasuodatin piti veden puhtaana ja sen kans ei ollu mitään ongelmaa. Mutta syksyllä pohjavesi nosti allasmuovin pintaa kellumaan ja siihen se sitten jäi. Eikä tänä kesänä ole aiemmin oikein ollu kelejä eikä aikaa sen entraamiseen. Tuossa se oli vielä ilman suodatussysteemejä...


Ja nytpä tehtiin sitten radikaali päätös että täytetäänki koko kuoppa ja tehdään uima-altaaseen kunnon reunat. Sikalalla on jotain vanhoja betonielementtejä, joilla saadaan suorat ja lujat seinät.
Kaikkein eniten mua harmittaa vaan nuo kasvit ja käytävät ja tuo ihana raparperilehtilaatoitus, kaikki piti purkaa pois että saatiin kaivurille ja traktorille kulkureitti altaalle...ei ois muuta kautta päässyt. Ellei olis kaatanu metsää nurin, mutta ei sekään kovin järkevältä tuntunu. Siinä oli ennen ja alla jälkeen...


Yli 70 puskaa ja perennaa kannettiin turvaan valeistutukseen, toivotaan nyt vaan että selviävät siirrosta, Purppuraomenapuu ja alppiruusut huolettaa eniten. Ne ei kauheesti tykkää siirtelystä kovin isona =/

Ja pari päivää oon nyt ite pessy tuota muovia... ihan mieletön homma saada puhtaaksi, letkun ja harjan kans sitä hinkannu ja hangannu, ehti mennä "hieman" likaiseksi kun kesän ajan lillu tuolla altaassa... neliöitäki riittää kun kokoa on 10m toiseen suuntaan ja 14m toiseen...Mutta kyllä me tästä vielä allas saadaan! :D Senku ois arvannu että tuota pohjavettä nousee tuonne noin paljon! Pari kertaa ehdittiin tyhjentääki allasmonttu kesän aikana ja parissa viikossa se oli taas ääriään myöten täynnä! Jotta ei voi sanoa, että ois vielä lähellekään valmis tämä meijän piha...riittää hommaa vielä pitkälle ;)

7 kommenttia:

Kukkaiselämää kirjoitti...

Ohhoh. Tsemppiä urakkaan!

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Uima-allas on kyllä työläs juttu sittenkin vielä, kun on valmis. Olen pikkuisen täällä kävijöitä aina valistanut ja kertonut mitä kaikkea se teettää :) Ja sen kaiken lisäksi se ei ole mikään pihan koristus. Mutta on siinä ollut hurjaan kivaa jo yli 20 kesää :) Tämä kesä tosin jäi vähälle käytöle. Itse kävin kaksi kertaa, joten kallita uintikertoja ovat :) Kannattaa kylläkin valaa betonipohja koko kumin alle, sillä hiiret ja myyrät saattavat nakerrella reikiä kumiin talven aikana ja silloin on keväisin paikattavaa. Lykkyä tykö allasprojektin kanssa.

Anneli A kirjoitti...

Iso urakka sinulla! Onnea projektiin. Blogissani on arvonta vielä huomisiltaan saakka (kaksi puutarhakirjaa). Käyhän kurkkaamassa ja osallistu. Hyvää syyskuun alkua!

Minna kirjoitti...

Hitaasti hyvä tulee! Kyllä se sitten palkitsee vaivan, kun näkee lapset polskimassa valmiissa altaassa<3

Nettimartta kirjoitti...

Valtaisa urakka! Hieno siitä tulee ja pääsette ensi kesänä polskimaan.

Teija kirjoitti...

Kiitos tsempeistä! =)

Ja kiitos Mörököllille vinkistä, pitää miettiä miten se pohja tehdään, voi olla että valetaan se pohjakin. Toki allas teettää töitä, kyllä siihen kemikaalit yms jo viime kesänä säännöllisesti laitettiin ja allasimurilla aina kerran-pari viikossa putsasin pohjan. Mutta mielellään sitä semmosen homman tekee, kun niin paljon siitä on iloa kuitenkin. :) Aikomus on tehdä ihan kunnon terassi siihen ympärille ja maisemoida ympäristö erilaisilla kasveilla ja luonnonkivillä sieväksi...en minä rumiluksia puutarhassa suostu katteleen ;)

Kruunuvuokko kirjoitti...

Onnea allasprojektiin. Kyllä siitä hyvä tulee.