perjantai 11. syyskuuta 2015

Syksyä

Niin se tuo aika hurahtaa, ettei taas ehdi blogia päivitteleen. Eikä kyllä pihallakaan ole tapahtunut sitten mitään... en tiiä mihin se aika katoaa, ei mitään näkyvää jää jälkeen. ;) 
No oon mä mattoja pessy, kesän liat ja hiekkaset varpaanjäljet pois, onha seki parempi ku ei mitään. Tosin pyykkikone on ahkerasti hoitanu pesuhomman, minä vaan ripustelen kuivumaan.  Muovimatot on kyllä niin ihania, keveitä ja mukavia koneessa pestäviä, ja parin tunnin päästä jo kuivia ja takas lattialla :D

En tiiä mistähän seki juontaa juurensa, että pitäs olla muka niin koko ajan ahkerana ja tehä ja touhuta, että olis näyttöä muilleki miten tässä nyt tehään. Oon koittanu opetella pois tuosta ainaki itteä ahistavasta tavasta, ja olla ja löhötä välillä ihan ilman mitään syytä, ja tuntematta syyllisyyttä. Ohi kait se elämä menee, jos aina vaan pitäs mennä tukka putkella...

No jotain kukkivaakin vielä on, kännykällä napsittuja kuvia ihan ohimennen pikaisesti...Kellopeipit ja Kallionauhukset värittää etupihaa, eikä näytä kylmistä ilmoista olevan moksiskaan. Nuo kimalaiset mua säälittää, ne on niin kohmettuneita ja kylmissään, nauhusten kukat on täynnä niitä. 
Yks ruusukin vielä aukoo nuppuja, ensimmäisiä nimittäin! Lajike pitäs olla Sävel, ja kuvien perusteella googlettamalla näyttäs siltä. Lahjakkaasti oon taas hukannut nimilaput...kukinnan myöhäinen ajankohta johtuu lie myöhäisesti istutuksesta. Kesäkuun loppupuolella vasta sain maahan tämän, ehkä siksi siirsi kukintaa näin kauas. On kyllä ihana!


Porkkanat jäi tänä vuonna minikokoisiksi, tuskin enää kovin paljoa kasvaa kokoa. Mutta on hyviä, makeita. Lehtikaali on tuottanu kovasti satoa, sitäkin tulee napsittua ihan tuolta vaan paljaaltaan, leivän päälläkin maistuu hyvälle. Se taitaa olla tällä hetkellä jonkinsortin muotivihannes, kovasti siitä löytyy juttua ja reseptejä. Tosin ei ole tullut kokeiltua kuin niitä sipsejä kerran. Hyviä ne oli kyllä, lapsetki tykkäs. Sitä ei myös kylmät ilmat haittaa, saa satoa pitkälle syksyä. 


Tänään oli taas kyllä lämmin päivä, joten eihän sitä tiiä miten lämmin syksy tässä vielä tulee. Uus kuu syntyy ylihuomenna, jos sillon ja muutama päivä sen jälkeen olis lämmintä, niin sehän tietäis lämmintä pariksi viikkoa eteenpäinkin. Huominen olis nyt hyvää aikaa kitkeä viimeset rikkaruohot ja leikata nurmikko, niin ei pääse syksyn aikana enää mikään villiintyyn. Jos sitä sen verran tässä vielä reipastuis ;)


5 kommenttia:

Navettapiika kirjoitti...

Naapuri heittää pihalle mattonsa melekee joka viikonloppu. Moon lopettanu sellaasen touhun jo aijat sitte. Siivuan ku siltä näyttää että pitääs ja sittekki siirrän viälä ;D Ohan sitä ny palio tärkiempiäki asioota.

Teija kirjoitti...

Voi kyllä, asiaa puhut! :D Ennen mullaki oli siivouspäivä joka perjantai, nykyään mennään imuroimalla hyvästi monta viikkoa ja lattioita pestään sitte ku likaselta näyttää. Oon minäki melko hyvin päässy irti tuommosista ressitekijöistä, ku pakollinen joka viikkoinen viikkosiivous! ;)

Nettimartta kirjoitti...

Siivotaan, niin pihalla kuin sisällä, tarpeen mukaan ja luetaan vaikka hyvää kirjaa turhan siivoustohinan tilalla. :)

Nätisti sulla puutarhassa vielä kukkii.

Anonyymi kirjoitti...

mummu soitteli aikoinaan,yhdeksäskymmen menosa ei ollu mialestään teheny mittää,että syntiä kai se on kun ei oo teheny töitä.juuret juontaa.kaunista syksyn jatkua.

Nummentonkija kirjoitti...

Olet hankkinut ihanan ruusun. Sävel kukkii sekä viimevuotisilla, että uusilla versoilla, eli koko kesän! Pakkanen sitten pakottaa talvilepoon.
Kun ikää lisääntyy, pitää opetella fuskaamaan. Mulle se tuli ihan luonnostaan. En kyllä koskaan ole ollut mikään himosiivooja. On kivempi tehdä jotain ulkona.