lauantai 12. marraskuuta 2016

Uus asukki ja mennyt kesä


Niinku nyt ei olis mitään muuta tekemistä, niin otettiinpa meille tämmönen pikkukaveri seuraksi :D Tää on Suomenlapinkoira nimeltään Leimu, 2kk ikää ja niin sulonen ku olla voi! Ja kuten kuvista näkyy, saatiin luntakin ihan oikein, pakkasia pitelee ja kait se talvi tästä nyt sitte tuli.

Meijän aika menee nyt koko ajan tätä hyysätessä, mattoja pestessä ja leikkiessä. ;) Herra ei vielä ole oppinu sisäsiistiksi, jos ei oo ite skarppina koko aikaa, niin se lirauttelee sinne ja tänne. 
Mut nopeaoppinen on, osaa jo istua, antaa tassua ja nousta seisomaan käskystä :) 

 

Kulunut kesä oli ihana kesä. Kuvia selatessa tulee ihan ikävä...taas, niinku aina. Mut hyvä mieli jäi siitä, että saatiin nyt poikkeuksellisen paljon aikaan. Toissa kesä meni vähän poskelleen sateiden takia, mutta nyt tehtiin kyllä sit senkin eestä.
Joten tässäpä vielä kuvakoostetta...

Kukkapenkin reunukset vaihtui edellistä järeämpään.Kasvihuone jäi vielä kesken, sen verta kiireinen oli tuo loppukesä kuitenkin. Mut ikkunat ja ovet on nyt paikallaan, laudotus ja lattia jäi ens keväälle.  Venetsialaisia kuitenkin vietettiin siellä jo isolla porukalla, meinasivat muut, että ei tästä mitään kasvihuonetta kannata tehä ku huvimaja. Mut kyllä mä siellä jotaki ainakin kasvattelen, ehkä siitä nyt tulee semmonen yhdistetty huvimaja/kasvihuone.
Kasvimaa tuli uusittua, rivivälit ja muutama uus kasvulaatikko. Niiden kans tein vaan sen virheen että pistin säkkimultaa kasvualustaksi. Ja myöhemmin kävi ilmi, että multa oli ollut ilmeisesti moninkerroin enemmän lannotettua mitä pussin kyljessä luki. Eihän siinä mikään itäny, eikä kasvanu. Joten ens keväänä jonkinlaisia parannustoimenpiteitä tiedossa.Paitsi että krassit villiintyi suorastaan, tuon kasvun rehevyydestäki näkee että typpeä riittää.


Lampi oli koko kesän ihanin ja palkitsevin projekti. Kyllä on monet kerrat pötkötelty riippumatossa. :)
 

Likakaivojen ympärys saatiin siistittyä ja metsäpuutarhan polkua alulleen...Uima-altaan ja kasvihuoneen välissä oleva nuotiopaikkaa ehdittiin käyttää muutaman kerran. Uima-allas jäi myös vaiheeseen, terassin rungot on pystyssä ja sähköjä vedetty pihavaloille mut ei ehditty pidemmälle. Jos nyt ens keväänä sais ja kesäksi uintikuntoon niin hyvä on. Viimeset porkkanat jäi maahan, ei muistanu nostaa niitä ylös kun nuo pakkaset yllätti. Aattelin että pitäsköhän tuo testata saisko niitä ens kesänä kukkiin ja keräis siemenet talteen? ;D 

Siinä vielä kesää kauneimmillaan... ens kesää ootellessa! Blogi taitaa hiljentyä taas nyt tähän vähäksi aikaa. Mukavaa lähestyvää joulun odotusta :)


11 kommenttia:

Kukkaiselämää kirjoitti...

Vau, mikä määrä isoja, upeita projekteja! Ihana Leimu!

pioni kirjoitti...

Teillä olikin työntäyteinen kesä, ja paljon kaunista uutta tuli puutarhaanne!

Teija kirjoitti...

Ja näillä näkymin työtä riittää ens kesälleki ihan kiitettävästi. 😉

Pelaguu kirjoitti...

Hienoja projekteja ja paljon. Tuo riippukeinukuva, se eka ei se missä varpaat näkyy, ;) on kuin mistäkin hienosta puutarhakirjasta. Upea puutarha kehkeytynyt vuosien saatossa. Mutta onpa sitä ehditty lekotellakin, ainakin sen verran että riippukeinu/varvaskuvan on ehtinyt napata. ;) Tuosta pennusta sanoisin, että meille kun tuli pentu taloon, niin kaikki matot pois ja odottaa niin kauan, että on sisäsiisti ja sanomalehti mihin opettaa käymään tarpeilla. Sitten jonkin ajan päästä sanomalehti viedään ulos ja opetetaan, että siihen tehään tarpeet. Meillä aina tehtiin niin, että ruuan päälle vietiin heti ulos takapihalle tarpeille, nyt vielä vanhanakin tahtoo ovesta ite ulos, ruuan päälle vaikka ei mitään tarpeita siellä tekiskään. :D

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

On siellä paiskittu töitä! Paljon olette saaneetkin aikaan. Vallan suloinen nallukka siellä lumessa napottaa. Onnea uudesta perheenjäsenestä. Pentuaika on niin nopeasti ohi, nauttikaa:)

Anneli A kirjoitti...

Kiva katsaus menneeseen kesään. Paljon olette saaneet aikaiseksi. Näyttää niin kauniilta. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Teija kirjoitti...

Kiitos 😊 tänään ei oo tullu ku kaks kertaa pissat sisälle. Ja ulos viiän heti syönnin ja heräämisem jälkeen. Hyvin osaa kyllä tehä tarpeet pihalle mut aina ei kerkiä hoksata. Jospa se oppis.

Satu kirjoitti...

Voi miten suloinen tuo teidän Leimu! Etpähän pääse vaipumaan talvihorrokseen kun on tuollainen energiapakkaus perään katottavana ;)
On sulla ollut työntäyteinen kesä, mieletön määrä projekteja polkaistu alulle ja osa loppuunkin asti. No onpahan mistä ens kesänä jatkaa!
Mukavaa joulun odotusta sinne! Menee niin äkkiä nää kuukaudet, että kohta pääsee tekemään ekat siementilaukset...:)

Teija kirjoitti...

Juu ei meillä varmasti tylsää tuu nyt talvella ja hyvän lenkkikaverinhan mä Leimusta saan. On pakko lähtee liikkeelle ku pitää koira lenkittää.

Mä en oo siementilauksia kyllä ees ajatellu 😀 tosin ei vieläkään ole taimikasvatustiloja kun ei valmistunu tuo kasvihuone...ehkä en suuria tilaile edes. Jos sitte joskus.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Ihana Leimu. Pojallani on myös suomenlapinkoira.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia!! Suloinen koiruli tuo Leimu! -VK