sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Kukkia kastejuhlaan

Tänään saatiin olla mun siskon vauvan ristiäisissä ja päästiin pienen tytön kummeiksi. Sain tehdä sinne kukka-asetelmat ja mentiin nyt ihan luonnosta löytyvillä kukilla ja kasveilla. Syksy on ihanaa aikaa siinä mielessä, kun tuolta pihalta ja metsistä löytyy nyt niin hyvin sidontaan sopivaa materiaalia. 
Kovin usein ei ole tullut tehtyä näitä sidontajuttuja, mutta aina toisinaan jotain pientä kuitenkin, niin ei ihan kaikki unohdu.

Kastemaljan ympärille tein kranssin ja kahvipöytään pienen kimpun. Kranssin pohjaksi tein muutamista pajuista kiepin ja sen ympärille puolalangalla kiinnitin kukat ja marjat, ihan samalla tekniikalla kuin vaikkapa havukranssiakin tehdessä.
Pääosin laitoin pihlajanmarjoja, koristearoniaa ja kukiksi keräsin syys- ja komeamaksaruohoa, kultapalloa ja tarhapiiskua. Välissä käytin vähän laikkukirjokanukan ja hopeapensaan lehtiä, kun piti olla jotain täytettä. Ja kaikki kukat kesti hyvin päivän ilman vettä, en jaksanu pumpuloida ja langoittaa niitä sen kummemmin, kun kuitenkin nuo on aika kestäviä ylipäätäänkin maljakossa. Nyt illalla vasta kultapallon kukat alko löpsähtää.
Aika ihanat värit!
Kahvipöydän kimppuun käytin pääasiassa puolukkaa, pari maksaruohon kukintoa ja kultapalloa. Pieni ja sievä, ei vieny liikaa tilaa herkuilta ;)Pihalle ostettiin muutama calluna ja yks iso pallokrysanteemi, niiden kaveriksi kynttilöitä ja pihlajanmarjoja. Aika vähällä vaivalla ja rahalla saa tosi nättiä! Vanha pölkky löyty tuon krysanteemin alle ja sen ympärille vielä ihana oranssi, puhki ruostunu ja pohjaton ämpäri. 
Ja huomenna olis tarkotus viimein päästä alottamaan puinnit, lupaavalta näyttää säätiedotus ens viikolle! Kiva päätös oli tämä päivä tälle viikolle. Vaikka välillä meinaski vähän epätoivo iskeä päälle, niin paremmalla mielellä nyt eteenpäin! 

Blogi on saanut näköjään pari uutta lukijaakin, tervetuloa teille! :) 
Mukavaa tulevaa viikkoa!

8 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Tosi kauniita syksyisiä kimppuja ja asetelmia

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Oi miten kauniita asetelmia olet tehnyt. Mukavaa syksyä Sinulle :)

Anneli A kirjoitti...

Todella kauniit asetelmat ja niin hehkuvat värit. - Mukavaa maanantaipäivää!

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Hehkuvat värit ja voimakkaat. Jospa tytöstäkin tulee voimakastahtoinen nainen aikoinaan. Ken tietää.

Teija kirjoitti...

Kiitos 😊
Saapa nähä, jos yhtään kummitätiin tulee nii varmaan pippurinen emäntä luvassa 😄

Sirkku kirjoitti...

Ihana kranssi kastemaljan ympärillä! Onnea uudelle pienokaiselle:)

Navettapiika kirjoitti...

Ihanat kukka-asetelmat! Torella raikkahat syysfärit.

Pirjo kirjoitti...

Oikein kaunista!