torstai 18. huhtikuuta 2019

Kevät etenee

Aurinko on sulatellut lumia hiljalleen, ihania ilmoja ollut nyt! Taimet kasvaa sisällä kohisten ja niillä loppuu kohta tila. Vielä on liian kylmät yöt, että vois siirtää ulos, täytyy jonku aikaa koittaa pärjätä näin.


Maan pinta on vielä ihan jäässä, paria kohtaa lukuunottamatta. Ei näy krookuksia, ei tulppaaneja vielä missään. Alppiruusulle tein kunnon kohopenkin, se alkaa olla kohta sula. Ja hyvä niin, niissä nimittäin on nyt paljon nuppuja. Kaunis kukinta luvassa alkukesäksi. 


Jotenki tosi hitaasti katoaa nuo lumet. Yöpakkaset sen kait tekee, aamuisin on aina kestohanget niillä vähillä lumilla mitä vielä on. Jos satais vähän vettä niin se auttais enemmän... Kisun kans toissa päivänä ihmeteltiin yhessä tuota lumen määrää. Sais ne jo häipyä! 


Onneksi kaupasta saadaan vähän helpotusta tähän, ensimmäinen satsi orvokkeja hankittu. Ja niiden kaveriksi nostin sisällä venähtäneet narsissit ilahduttamaan tulijoita ja menijöitä. Molemmat kestää muutaman pakkasasteenkin, annan olla ulkona yötäpäivää. 

Mukavaa pääsiäisen aikaa! 




2 kommenttia:

Kukkaiselämää kirjoitti...

Meilläkin on vielä vähän lunta varjopaikoissa. Luotan, että sulavat vappuun mennessä pois. Mukavaa pääsiäistä!

Teija kirjoitti...

Kiitos, näyttäs sulavan... Suorastaan helteet tuli, varjossakin lämpötila lähentelee 20 astetta!