maanantai 8. huhtikuuta 2019

Kevätmessujen parhaat palat - osa 1.

Olipahan mukavat messut!
Löytyi paljon ideoita, uutuuksia ja asioita joita pitäisi ehkä hankkiakin. 
Ideapuutarhan mallipihat oli kivoja, niistä laitoinkin jo pari kuvaa edelliseen postaukseen. Tuonne paljuun ois ollu kiva hypätä rentoutumaan, ihan yhtä houkutteleva oli riippukeinukin.


Siinä riippukeinun vieressä oli tehty polku ihanialla sydämen mallisilla liuskekivilaatoilla. Niistäkin laitoin kuvan jo viimeksi, mutta laitanpa vielä uusiksi kun on niin söpöt. Laatat on Liuskemestareiden valikoimasta, sain kuulla niiden taustalta ihanan tarinankin miten ne on valikoimaan päätyneet, niistä paljastui pieni ripaus romantiikkaa, joka jääköön nyt näin julkisesti kuitenkin salaisuudeksi. ❤


Ja se mitä minä tarvin, olis iso liuskekivi, pöydän kanneksi. Aikomuksena on muurata luonnonkivistä tuonne nuotiopaikalle pöydän jalka ja asettaa tällainen kivi siihen tasoksi. Messualueeltakin löytyi näitä jättikiviä useampia, jotka vois sopia siihen tarkoitukseen, mä haen semmosta kiveä jossa on sitä jotain, neliskanttinen tylsä ei passaa...siinä pitää olla sitä jotain! Liuskemestareiden kiviä nämäkin, ja ihan ylläri oli ettei ollut edes pahan hintaisia. 


Tähän asti pöytinä on toimineet nuo pölkyt mutta ne on pikkusen liian pienet, kunnon pöytä olis tarpeen.


Ja mielenkiintoinen Liuskemestareiden kautta saatava, mulle uus juttu oli kuivabetonin tapaan käytettävä epoksisaumalaasti. Värejä löytyi useita, käyttötapa yhtä helppo kuin kuivabetonilla, eli levitetään kuivana kivien saumoihin, harjataan ja lopuksi kastellaan. Käyttöikä ja lujuus vaan ovat ihan eri luokkaa, kiveys kestää huoleti ajella autollakin yli. Olis mielenkiintoista kokeilla miten tämä toimis täällä meidän routivalla pihalla.


Joku oli eksynyt puskaan piilottelemaan... hupanen idea tuo kastelukannuputous! 


Puuta näkyi paljon kaikkialla somistuksissa, lämpimiä ja maanläheisiä värejä. Näistä voisin poimia ideoita saunan seinällekin. 


Nekolta oli tullut uutuutena luonnonmukainen ns. lehtilannoite kaikille kasveille. Tämä on matokompostorista tehty nestemäinen tiiviste, jota voi laittaa kasteluveteen tai suihkuttaa lehdille.  Se vahvistaa juuristoa, edistää kasvua, suojaa tuholaisilta ja hävittää tauteja aiheuttavia pieneliöitä. Joten melkonen supertuote vaikuttaisi olevan! 
Nekon tuotteista oon tykännyt muutenkin, niiltä löytyy muitakin luonnonmukaisia lannotteita.


Ja nyt on ilta sen verran pitkällä, että täytyy alkaa touhuamaan lapsia iltapalalle ja nukkuun. Palailen messun tunnelmiin vielä toisen kerran. 

2 kommenttia:

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Kiitos messupostauksesta! Itse en tänä vuonna päässyt, joten näitä on kiva lukea. Kiinnostava tuote tuo saumausaine. Iloa viikkoosi!

Teija kirjoitti...

Kiitos Tiiu 😊