sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Elämää pistokkaissa

Ensinnäkin oikein hyvää naistenpäivää! 
Arovuokkojen kukintaan ei enää ole hirveän pitkästi matkaa, aurinko paistaa ja lämmittää jo.


Vihreää pilkistelee jo melkeinpä jokaisesta pistokkaasta. Nyt kun sais ne vielä pidettyä hengissä siihen asti, että kasvattavat juuret. Silmuissa on voimaa niin paljon, että ne jaksaa avautua vaikka juuria ei olekaan, mutta tästä alkaa sitten ne kriittisimmät vaiheet. Täytyy pitää pussit päällä, ettei nuo uudet alut kuivu, mutta varottava myöskin liikakastelua, ettei pistokkaat mätäne. 



Mun veli teki tämmösen pienen koosteen viime kesän robottivideoista ja lisäsin sen youtubeen. Ei mikään ammattitason video, kun on vaan kännykällä kuvattuja pätkiä, mut siinä näkyy vähän paremmin näitä pihan korkeuserojakin mitä kuvissa. Työlästä hommaa, pari päivää meni tuon värkkäämisessä. Omat haasteensa toi se, ku veli tuolla vajaan parin sadan kilometrin päässä sitä työsti ja minä koitin etänä ohjeistaa. Yksin en ois kyllä saanu aikaseksi minkäänlaista, joten kiitos Antille!
 Jospa siitä sais käsitystä, miten toimii ja miksi me ollaan siihen niin tyytyväisiä. 



10 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hyvä muistutus - pistokkaita voisi tosiaan jo ottaa! Ja onnenpensaan oksan muuten vain maljakkoon kukkimaan, kyllähän sekin taitaa tehdä juuret melko helposti.

Eeviregina kirjoitti...

Hyvä idea, enpä ole muistanutkaan että pensaita vois lisätä pistokkaista. Olen vain kaivanut juurista paloja kesällä ja jakanut puskia. Minullakin olisi taikinamarjaa, jota kaivoin Espoosta kaverini pihasta. Hyvää naistenpäivää!

Teija kirjoitti...

Onnenpensaan kukat on kyllä nätit. Yleensä joka kevät tulee laitettua ainakin omenapuiden oksia maljakkoon kukkimaan. Vielä ei vaan uskalla täällä leikellä puita. 😊

Teija kirjoitti...

Pistokkaista lisäämällä saa hirmusen määrän taimia aika pienellä vaivalla, kokeileppa sitäkin. 🙂

Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri kirjoitti...

Hyvältä näyttävät pistokkaasi! Kiva, että laitoit tuon robottivideon, täytyy näyttää myös isännälle. Hyvää naistenpäivää sinullekin!

Teija kirjoitti...

Kiitos! Pistäkäähän mietintämyssy päähän robotin suhteen, on se ihan oikeasti niin näppärä peli. 😊

Navettapiika kirjoitti...

Pistokkahat näyttäävät hyviltä. Tehokas leikkuri teillä.

Teija kirjoitti...

Se on kyllä just sitä, pois en antais. 😉

Kukkaiselämää kirjoitti...

Pitäisikin ottaa suosikkipensaista pistokkaita. Angervoja olen saanut lisättyä ihan kesälläkin tökkäämällä oksan maahan ja alppiruusuja taivuttamalla varren ja multaa päälle.

Teija kirjoitti...

Ai enpä tienny että alppiruusutki lähtee taivukkaista, pitääpä testata! 😊