torstai 7. toukokuuta 2020

Kevät tuli

Viimeisetki lumet on sulaneet, nurmikko vihertää jo kovasti, ja narsissit ja muut sipulikukat nostaa päätään.Perennapenkkien putsailut alotin eilen ja lehdet on melkein haravoitu. Kasvihuoneen laitoin valmiiksi taimia varten. Kasvusäkit kastelin hyvin, että eivät oo ihan rutikuivia siinä vaiheessa kun pääsee istuttamaan taimia. Kovasti ovat venähtäneet jo pituutta sisällä, mut vielä lupailee muutamalle yölle sen verran pakkasia, että en hätäile.
Kirpparilta löytyneen vanhan tynnyrin turvotin lammessa, meinaan kokeilla jos sais sen pitämään ja käyttäs kasteluvedelle kasvihuoneessa sitä. Tippukastelujärjestelmäki oottaa asentamista... 


Lammikon pinta oli aamulla jäässä, jospa tämä kesä ei olis yhtä kuiva kun pari edellistä ja tässä riittäis vettä kasteluunkin. Ihana ku tulee kesä!


5 kommenttia:

Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri kirjoitti...

Tämä kevät on niin ihanaa aikaa, näkee kasvun alkavan ja koko kasvukausi ja kesä on edessä. Hyvällä mallilla sinulla on asiat, onnea kasvatukseen. Minä jo aloitin kasvihuonekauden, toivon hartaasti, ettei ensi viikon kylmän jakson pakkanen mene kovin kovaksi, parista pakkasasteesta kasvihuone on selvinnyt ihan mukavasti.

Teija kirjoitti...

Kiitos, kevät on vuoden parasta aikaa. Pidetään peukkuja että pakkaset pysyy loitolla.

Maatuska kirjoitti...

Komean tynnyrin löysitkin. Kevään tulo on aina yhtä ihanaa☺️

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Kevät on niin ihmeellistä ja ihanaa aikaa, kun kasvun merkkejä löytyy joka ikinen päivä. Tänään lasten kanssa huomasimme, että vaikka nurmi näyttää vielä kellanruskealta, on sinne alkanut ilmestyä vihreitä korsia. Viikon päästä varmaan täälläkin vihertää jo selvästi. Toivotaan lämpimiä kelejä, jotta taimet pääsevät itse kunkin kasvareihin tai edes ulkoilemaan. Mukavaa viikonloppua!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Nyt kevättöitä ja touhua riittää. Hyvännäköiset taimet.