torstai 11. kesäkuuta 2020

Hidas kesän alotus

Niin ne vaan menee suunnitelmat välillä uusiksi. Tänä kesänä ei rehkitä, eikä tehä uutta kasvimaata, ainakaan ihan heti. Loukkasin selkäni kuukausi sit ja sain välilevyn pullistuman, sairaslomalla ollaan. Onneks ei oo niin paha että tarvis leikata. Jumpalla ja levolla pitäs selvitä, ku malttaa ottaa rauhallisesti. 
 


Pihaa oon siistiny pikkuhiljaa. Ystävät on käyny pari kertaa kaverina, niin että kasvihuoneeseen saatiin taimet istutettua ja istutusalueet suunnilleen käytyä läpi.
Onneks on ollu hyvät ilmat, saanu nauttia auringosta ja lämmöstä. Viime kesänä uusittu penkki näyttää jo nyt hyvälle, vaikka osa onki vielä pieniä. Tulppaanit ja narsissit on kukkinu hyvin, melkein kaikki näyttää selvinneen talvesta, vaikka se huono oliki. Viime kesänä istutetut vuokotki kukkii jo, näiden nimet oon hukannu ja unohtanu. Väliaikaispenkissä vielä neki... Lemmikit on perusvarmoja, pikkuhiljaa levittäytyy tuonne metsään. Nuo on niin kauniita. 


Kalliokielot on myös innostunu leviään, nekin menossa muualle, ku sais tehtyä paikkaa... 


Muuten onneks tää piha on jo niin hyvästi kasvanu "umpeen" että aika vähällä hoidolla se pärjää. Omput on täynnä kukkia, ehkäpä ois hyvä satokin luvassa. 
Saunan ja uima-altaan vieressä purppuraheisiangervot korostuu ihanasti kiviä vasten. Samoin niiden väleissä kasvavat rantavehnät ja viiruhelpi. Kiinanjalkalehtiki intoutu kukkimaan ensimmäistä kertaa! Tämän kukintaa oon oottanu innoissani, pari vuotta se on mulla tässä talventinu. Kesäkukat hommasin myös, pinkillä linjalla mennään edelleen, joka kevät aattelen että nyt otan jotain erilaista ja niin vaan kotona taas huomaan, että sama linja jatkuu 😄Ja voi Tessu, siellä se nukkuu mirrinminttujen juurella jyrsii ne nysäksi sitä mukaa ku mintut koittaa kasvaa. Ei taija keretä kukkia koko kesänä... 
11 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Paranemista selälle. Meilläkin minttu on syöty, ostin jo uuden jos vanhalle käy huonosti.

Saila kirjoitti...

Ikävä kuulla, toivottavasti toipuminen sujuu hyvin! Onneksi teillä on nykyään se robottiruohonleikkuri. Puutarhanne näyttää ihanalta ja rehevältä, hyvä juttu, että se ei vaadi niin paapomista.
Mirrinminttua hoidetaan siellä todella ahkerasti :-D

Maatuska kirjoitti...

Parantele itsesi kuntoon, piha pysyy paikoillaa, vaikka tarhuri ottaisi vähän lunkimmin. Tärkeintä on parantua.
Ihania kukkia, pinkki on hyvä väri, en itse ennen tykänny, nyt lähes suosikkivärini :)

Teija kirjoitti...

Kiitos Katja. Mintut yleensä on sitkeitä pysymään hengissä, ei nuo kuolemaan ole päässeet, vaikka saavatki tasasen parturoinnin koko ajan. 🤭

Teija kirjoitti...

Kiitos Saila, hyvin ainakin lähtenyt toipuminen etenemään. Ja totta, tuo robotti on pelastus! Yleisilme on koko ajan siisti, vaikka nyt jossain vähän rikkaruohoja oliskin.

Teija kirjoitti...

Oikeassa oot, ei ole leikkimistä tämän selän kans nyt. Riippumatto on ollu kovalla käytöllä muihin vuosiin verrattuna. 😉

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Voi ei! Hyvää toipumista selällesi! Melkein sydäntä lämmittävää, että joku toinenkin on sitä mieltä, että talvi oli huono. Olen laskeskellut täällä talvitappioita ja nyt alkaa tuntua siltä, ettei olisi pitänyt. Pakko oli kuitenkin aloittaa tarkempi tutkimus, kun aukkopaikkoja alkoi paljastua vähän liiankin kanssa. Teillä kukkii kuitenkin kauniisti vaikka mitä. Nuo vuokot ovat suloisia, olivatpa minkä nimisiä tahansa. Mukavaa viikonloppua!

Teija kirjoitti...

Kiitos Minna 😊
Kyllä talven vaikutukset todellaki näkyy, pilvikirsikat, ruusut, pensashanhikit, angervot ja monet perennatki on kärsiny kovasti. Melkein puolet ruusupensaista sais vetää juuresta poikki, kasvu on niin huonoa. Mutta ne onneksi uusii hyvin. Hyvää viikonloppua sinnekin!

Minna kirjoitti...

Koitahan nyt vaan malttaa, että saat selän kuntoon👍 Joka kesä ei tarvitse olla niin tip top ja vähempi on enempi💚

Teija kirjoitti...

Totta turiset, mennään kunnon mukaan. 😊

Buba kirjoitti...

Hi, so amazing post. I follow you # 130 , follow back?

https://bubasworld.blogspot.com/