sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Uima-altaan huoltoa

Uima-allas on ollu nyt kovalla käytöllä ja vaikka juhannus onkin, niin aamulla otin allasimurin ja putsasin pohjasta roskat pois, ennenku kukaan kerkes mennä uimaan ja sekoittamaan vettä. 
Aika paljon tulee tutuilta kyselyjä, että miten pidän tuon altaan ja veden puhtaana, niin laitanpa muutaman kuvan huoltohommista.  


Monet mieltää altaan hoidon työlääksi, vaikka ei se kyllä kovin paljoa aikaa kuluta. Kerran viikossa tai kahessa imuroin tuon pohjan ja siinäpä se oikiastaan on. Ei tarvi koko aikaa olla värkkäämässä. Suurin osa roskista poistuu tuon pintaimunventtiilin kautta, välillä tyhjennän roskia pois tuon venttiilin pohjalla olevasta roskasuodattimesta. Altaan takana on pumppu, joka kierrättää tunnissa 12 kuutiota vettä, 80 kg:n hiekkasuodattimen kautta takas altaaseen.


 Ostin ihan tavallista imurin letkua 12m pätkän, siihen allasimurisuulakkeen muistaakseni jostain halpahallista ja pitkän varren. Letku vaihdetaan tuonne pumpulle menevän kierrätysvesiletkun tilalle imuroinnin ajaksi ja puoli tuntia menee aikaa pohjan imurointiin. Näppärästi lähtee roskat liikenteeseen ja kertyy pumpussa olevaan toiseen roskasihtiin, joka sitten tyhjennetään, kun pohja on saatu imuroitua. Eikä tuonne kauhesti ole roskaa tullut, vähän hiekkaa kulkeutunu jalkojen mukana ja muutamia neulasia. Tosin oon aika tarkka siitä, että likasena ei altaaseen mennä. Suositeltavaa on mennä uimaan suihkun kautta, niin pärjäätään vähemmällä huollolla.  Altaassa on sama vesi kuin viime kesänä, hieman on lisätty uutta, että sai uintisyvyyden sopivaksi. Yhen monitehotabletin (kloori) laitan aina imuroinnin jälkeen, se pitää levät kurissa ja veden kirkkaana. Mutta aika vähillä kemikaaleilla pärjää. Ei ole ollut ongelmia levänkasvun tms kans. 
Lämpötila näyttää olevan +22 astetta, aika sopiva näille keleille, virkistää mukavasti, kun vähänki aikaa käy pulahtamassa 😊 6 kommenttia:

Kukkaiselämää kirjoitti...

Upea allas!

Teija kirjoitti...

Kiitos, kyllä tykätään 😊

Navettapiika kirjoitti...

Olispa tuallaane!

Teija kirjoitti...

Sun pitää tehä 😉

Nimetön kirjoitti...

Oi mikä allas! Mietitään itellekki. Saisinko kysyä mitä kokoa allas on ja saako siinä tehtyä hyvin uintivetoja? Ainaki näyttää isolta :)

Teija kirjoitti...

Kyllä tässä pystyy uimaan ihan matkaa, altaan koko on n. 6*8 m ja syvyyttä pystyy säätelemään 1,2-1,4 m välillä. Onhan tämä kesällä ihan mahtava 😊