sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Kasvihuone talviunille

Tässä viikon aikana putsailin kasvihuoneesta kaiken ylimääräisen pois ja keräilin pihalta patsaat ja puutarhakalusteet kasvihuoneeseen talvisäilöön. Niillä on kiva sisustaa kasvihuonetta talveksi vähän siistimpään kuntoon ja mikä parasta, siellä voi käydä istuskelemassa ihan kaikessa rauhassa ja nauttia siitä, kun mikään pihahomma ei oota tekijää. 

Kranssejaki haaveilin tekeväni, mutta näyttää jäävän aikomukseksi. Muutaman pienen kuusen ja kuusen havuja hain metästä ruukkuihin pystyyn ja kauppareissulla nappasin lisäksi pari kallunaa.
Tykkäisin kyllä katella kaikkea kaunista ja ihailen aina toisten blogeissa näkyviä taidokkaita sisustusjuttuja. Jotenkin ei itellä jaksaminen riitä tämän kummempaan, tämän sai kohtuu helpolla ja nopeasti aikaseksi. Jouluvalot lisään noihin kuusiin ja kattoon yhteen seipääseen vielä jossain vaiheessa ennen joulua. 


 


Illalla istuin tuolla pitkän aikaa yksinäni ja kattelin maailman hämärtymistä kynttilän valossa.


Leimuki löysi mieleisensä päiväunipaikan ;)

Leppoisaa sunnuntaita!

14 kommenttia:

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kasvihuoneessasi näyttää tosi viihtyisältä. Kyllä siellä kelpaa fiilistellä ja rentoutua.
Ihana Leimu.

Teija kirjoitti...

Kiitos 😊 Leimu on kyllä niin sulonen kaveri ❤️

Minna kirjoitti...

Oi itsekin ihailin juuri noita valkoisia taljoja💚 Tuohon voisi köllähtää Leimun kupeeseen.
Ihanasti myös tilaa kasvihuoneessasi, meillä siitä tulee lähinnä varasto talven ajaksi☹️ Vähän yritän säilyttää tilaa yhden pöydän lähellä jotta mahdun tekemään siellä sammalaskarteluja. Hei, pian onkin taas niiden aika. Kun työt on tehty niin sitten joutaa askartelemaan👍

Sirkku kirjoitti...

Ihanaltahan tuolla kasvarissasi näyttää, tuli jouluinen fiilis! niin kauniit ja pehmoiset taljat, ei ihme, että Leimu löysi sieltä paikkansa:)Minulla on myös suunnitelmissa hakea havuja kasvarin sisustukseen, mutta vähän vielä odottelen, kun on ollut noita kukkivia vielä siellä. Nautinnollisia syyspäiviä teille!

Teija kirjoitti...

Minna, varaston virkaa se tämäki osin toimittaa, koitan silti pitää tuon mahollisimman siistinä. 😉 Taljat on kesäsin käytössä nuotiopaikalla kivien päällä, niin ei peppu palellu. Kaikki sammaljututki on ihania, joskus aiemmin on tullu askarreltua niitäkin. Mistähän sitä löytäis taas sen kipinän siihen hommaan...😊

Kiitos samoin Sirkku! Kohtahan tuo on jo niin kylmää, että varmaan pakostakin joudut kukista luopumaan. Joulu lähestyy kovaa vauhtia... 😉

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Ei sitä aina kovin kummoisia koristuksia tarvitakaan. Kasvarisi on oikein viihtyisän näköinen noinkin. Joulufiilis tosiaan tulee, kuten Sirkkukin jo tuossa sanoi. Mukavaa viikkoa!

Teija kirjoitti...

Kiitos, tykkään kyllä iteki tuosta noin 🤗 mukavaa viikkoa sinnekin.

Navettapiika kirjoitti...

Hyvän näkööseksihän sä kasvarin sait. Yhtää tullu varastofiilis. Ei siinä aina niin ihimeetä tartte. Havut ja kalluunat o näppäriä tunnelman luajia. Ja nua talijat....ei ihime, että Leimuki tykkää :)

pioni kirjoitti...

OIkein mukavan näköinen paikka viettää pimeneviä syysiltoja, mukaan kun vielä ottaa jotain kuumaa juomaa:)

Teija kirjoitti...

Navettapiika, ajankäytön suhteen tuo oli nopia ja nätti ratkasu 😁 saahan sitä jouluvaloilla ja kynttilöillä lisää tunnelmaa.

Pioni, just näin. Kahvikupponen mukaan nii ei muuta tarvi 🤗

Nummentonkija kirjoitti...

Voi, Teija, kuinka kaunista teillä onkaan. Olet tehnyt Salaisesta puutarhastasi, jota vuosia sitten aloit mäenrinteeseesi rakentaa, oikean paratiisin! Paljon olet uurastanut, mutta olet jaksanut ja ennen kaikkea osannut.
Kasvihuone taitaa olla liian vaatimaton nimitys noin hienolle "lasipalatsille."

Teija kirjoitti...

Kiitos Nummentonkija, olipa kiva kuulla sinustakin välillä! 😊 Onkai tässä vuosien aikana tapahtunu edistystä, välillä hitaastiki, mutta sitäki varmemmin 😁 sinä oot tainnu alusta asti melkein seurata meijän puutarhan syntymistä.

Navettapiika kirjoitti...

Olis taas kesääne ruusu-haaste tarijolla.

Teija kirjoitti...

Kiitos haasteesta, koitanpa joku päivä vastata 😊