sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Ruskakuvia

Tulipa sittenkin ihan komea ruska. Koivut puotti lehet ruskeina, mutta muut pihan puut sai hienot 
syysvärit, jopa omenapuut on ollu mahtavia. Haravointia en oo vielä vihtiny alottaa, katotaan sitten kun kaikki lehet on tippuneet.

Vaahteralla on ollu ihanan värikkäät lehdet, ei yhtään ruskeita, niinkuin joskus. Näistä tulee tehtyä toisinaan kransseja, pitäs melkein tehä nytkin.


Veri- ja neidonkurjenpolvet intoutu kukkimaan uudestaan.
Ja tuo robotti on tässäki hommassa mainio apu, vähentää haravoitavien lehtien määrää murskaamalla osan tuonne maahan. Sinnepä ne menee ravinteet kiertoon, ei kannata kaikkea edes haravoida. Kisu vahtii että hommat tapahtuu niinku pitää ;)

Ruttunen on ollu kyllä ihan ehottomasti paras hankinta pitkään aikaan! Kaks kesää se on täällä leikelly nurmikkoa ja ei edelleenkään ole mitään moittimista. Jälki on erinomaista, nurmikko voi paremmin kun koskaan, eikä ole kiipeillyt mihinkään kantojen, kivien, kukkapenkkien reunuksien yms päälle jumiin. Kerran oon vaihtanu terät kesän aikana ja pari kertaa putsannu heinänsilput pois pohjasta ja kuoren alta. Ei ole vaatinut kummempia. Hyvin pelittää. 

Leimun kans on nautittu syyskeleistä, heitelty lintujen nokkimia omppuja sille pallojen sijasta ja ai että sillä on ollu mukavaa. Välillä vedetään "tukka putkella" ja korvat luimussa niin lujaa kun vaan kintuista lähtee. 


Välillä pitää ottaa päiväuniakin 💗


On ollu kyllä aika ihana syksy taas värien puolesta. Tässä vielä muutama kuva...


Isotuomipihlajalla on ollu ihan huikean värinen syysasu, en muista että ois näin monivärisen kirjava ollu ennemmin. Harmi kun ei saa kuvattua niin hienosti tätä, miltä se näyttää luonnossa. 

        


Mutta eipä tässä sen kummempia olla tehty, selkä on juonitellu toista kuukautta taas. Hissuksiin vaan hippasteltu ja ihasteltu luontoa. Jospa ens kesä ois oman kunnon puolesta parempi. 
Mukavaa lokakuuta!

18 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Pihanne on mielettömän kaunis näin syksylläkin! Todella näyttäviä värejä. Ja ihana Leimu ♥
Toivottavasti selkä nyt päättäisi parantua.

Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri kirjoitti...

Kaunista ruskaa!!
Me hankimme tuon aivan saman robottileikkurin ja olemme olleet ”Tarmoon” todella tyytyväisiä tämän noin 4 viikon aikana. Ihan uskomattoman hyvin Tarmo löytää kaikki sokkelot leikattavaksi laajalla alueella (nurmikkoa 5500 m2) ja on saanut nurmikon niin siistiksi. Hyvä valinta!

Minna kirjoitti...

Upeat värit vaan harmillinen tuo selän juimiminen☹️ No mutta senkin tähden ihan huippu tuo robotti niin säästyy leikkurin lykkimiseltä selkäsi👍

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Teillähän on oikein komea ruska! Isotuomipihlajan väritys on kieltämättä hienon näköinen. Meiltä alkaa ruska-aika mennä jo ohi, sillä koivut ja pihlajat tiputtelevat tiuhaan tahtiin lehtiään. Toivottavasti selkäsi paranisi pian ja pääsisit ensi kesänä ihan kunnolla pihalle hääräämään. Värikästä viikkoa!

Riina kirjoitti...

Oi, mitä ruskan ilotulitusta! Niin kaunista!

Teija kirjoitti...

Kiitos Saila 😊 Sitäpä minäki toivon, vähän kurjaa tämmösen kivun kans elää.

Teija kirjoitti...

Kiitos Päivi. Ja onnea Tarmosta 😁 Onpa kiva kuulla että teilläki nyt elämä helpotti nurmikonleikkuun osalta ja robotti toimii. Onhan se vaan verrattoman hyvä peli.

Teija kirjoitti...

Minna, se on kyllä onni ettei nyt tässä vaiheessa tarvi leikata nurmikkoa, en kyllä siihen pystyisikään. 😌

Teija kirjoitti...

Kiitos Minna, osa kuvista on viime viikon alkupuolelta, joten onhan tuo maisema nyt jo vähän muuttunut. Äkkiä karisee lehet pois, harmillisen vähän aikaa saa nauttia tästä ruskasta.

Teija kirjoitti...

Kiitos 😊

Navettapiika kirjoitti...

Kyllon hianoja ruskakuvia! Toivottavasti selekäkivut pian helepottaa. Onneksi kerkesittä velipoijan kans myllertää paikat kuntohon.

Teija kirjoitti...

Kiitos Navettapiika. Eipä tässä enää pihan kans ole mihinkään hätä, vaikka pukkais täyen talven päälle 😉 jos se selkä nyt talven aikana asettuis.

Sirkku kirjoitti...

Onpa sinulla puutarhassasi paljon upeita ruskan sävyjä ja syksyyn värittyviä kasveja! Tämä on kaunista aikaa!

Teija kirjoitti...

Niin on kaunista. 😊 Syysväreihin on tullu kiinnitettyä huomiota aina, kun oon pensaita ja puita tänne istutellut. Niillä saa melkein kuin jatkettua kesää, toinen väriloisto kesän kukinnan jälkeen.

pioni kirjoitti...

Tämä vuosi on ollut upea ruskavuosi!

Teija kirjoitti...

Kyllä, kestäis vaan vähän pidempään, nauttis tästä vaikka parikin kuukautta. Vois talvesta vähän nipistää syksylle. 🤭

Navettapiika kirjoitti...

Olis haastetta tarijolla :)

Teija kirjoitti...

Jahas, kiitosta, minäpä tuun kahtoon 😊