lauantai 3. heinäkuuta 2021

Uima-altaalla

 Muutama vuosi tässä on jo uitu, mutta nyt vasta saatiin värkättyä tuonne suodattimelta tulevan putkiston päähän lopulliset systeemit. Tähän asti siellä on ollut vaan väliaikasesti niinku viemäriputken pätkät, joista vesi on valunut takaisin altaaseen. Pitkään kateltiin mm. valmiita vesiputouksia ja muita vastaavia, jotka ois voinu tuonne liittää, mutta ei oikein löydetty mieluisia, niin se venyi ja venyi.

Tänä keväänä nyt hoksattiin, että testataanpa vaan ihan yksinkertasesti ruukkuja, joiden sisään paluuputket tulee ja ruukun kautta valuu vesi altaaseen. Ja sepäs toimiiki yllättävän hyvin! Tokmannin verkkokaupasta tilasin 2 isoa ruukkua reilulla kympillä, jotka sattui olemaan just sopivaa muovia tähän tarkoitukseen. Reunoihin leikattiin rälläkällä pienet aukot, joista vesi ryöppyää tasaisena putouksena alas. Putket piilotettiin luonnonkivillä ja kivien väliin laittelin muovisia tekokukkia koristeiksi. Ei ollenkaan hassumman näköset.


Aattelin aluksi, että tarviikohan tuohon ruukun reunaan, aukkoon laittaa jonkulainen metallinen lippa, joka ohjais veden valumista, mutta ei kuitenkaan tarvinnut mitään. Tosi nätisti virtaa tuosta sivusta. 




Kaiteet puuttuu kahelta sivulta, eikä niitä näillä näkymin nyt tuolla tyylillä jatketakaan. Ajatuksena ois käyttää isoja kiviä kahdelle muulle sivulle, erilaisia kasveja sinne kivien koloihin, niin että ne nousee terassin pinnan yläpuolelle. Kunttaa sinne siirtelin muutama vuosi sitten, mutta taitaapa olla sen aika väistyä uusien ajatusten tieltä ;) 
Jos altaan tekniikka ja perustusjutut kiinnostaa, niin täältä löytyy aiempi postaus siitä aiheesta. 
Näillä keleillä tämä allas on kyllä ihan mahtava! 





4 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Todella luksusta. 🤗❤

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Nyt on uima-altaalle käyttöä :)

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kyllä tuolla kelpaa uiskennella ja nauttia. Hieno.

Teija kirjoitti...

Nila, kiitos, sitä se on 😊

Maatuska, todellakin, helpottaa kummasti ku vähänki pulahtaa 😄

Kruunuvuokko, kiitos 😊