maanantai 23. toukokuuta 2016

Lomaviikko!

Voi että on mukava vaan istua ja olla, ainakin sen aikaa että saan blogin päivitettyä.
Tämän ja ens viikon on nyt lomittaja hommissa, saan nyt pikkusen huokasta. Tosin on tässä muita hommia luultavasti luvassa, pääsin jopa karhimaan viime viikolla...ehkä tässä vielä pääsis niihinki hommiin. ;) 


Mutta pihalla aion nyt touhuta ainakin jotain, havuja pitäs vaihtaa kun on talvi vieny osan. 
Sammalleimutki on rupashtanu, osin kuollukin. Ne onneksi uusii aika hyvin, mut kukinta jää vaatimattomaksi tänä keväänä.Ja nämä! Mä niin joka kesä päätän että kiskon nuo kukkavarret pois ennenkuin ehtii siementää... Ja kappas kummaa, siellähän ne vieläki törröttää! Ja siementaimia puskee ihan joka ikisestä kolosta! Jos joku tahtoo Siperianmaksaruohoa, nii tervetuloa hakemaan :DNyt viimein kukkii narsissitkin kunnolla, tulppaaneja nousee kyllä joistain kohtaa, mutta kukkia ei näytä tulevan yhtään. Oon tässä tuumaillu etten taida enää vihtiä tulppaaneja edes istutella, ei niistä ole kuin yhden kesän ilo. Mut narsissit kukkii vuodesta toiseen, nämäki alla olevat on ainakin 5 vuoden takaa ja leviää vaan. Samoin nuo pienet kukkijat, idänsinililjat, krookukset, lumikellot yms. 

Lumipalloheisien lehdet on kaikki kippuralla, siellä ne vihulaiset nyt jyllää... Neudorfilla näkyy olevan luonnonmukainen ruiskute Spruzit, jonka pitäs tepsiä kirvoihin ja moniin muihinkin ötököihin. Täytyy varmaan lähteä ostoksille.  
Onko kellään kokemusta siitä?Kohta alkaa olla kevään ihanin aika, Pilvikirsikat on nupulla, Purppuratuomi kukkii ja perhosia lentelee siellä täällä.
Perjantaina leikattiin nurmikko ensimmäisen kerran. Kummasti näyttää piha erilaiselta, heti paljon siistimmältä. Istahdin lasten kiikkuun vähäksi aikaa illalla ihailemaan, kuviakin koitin, ottaa vaan ei sitä näkymää saa kameralle samalla lailla kun silmä sen näkee. 
Ihania ilmoja ollu ja näyttää että lämmintä riittää jatkossakin. :) 


 

2 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Kaunista on! Kyllä sitä pitää nauttiakkin ja levätä. Mukavaa lomaa sinulle! Minäkin "lepään" tämän viikon puutarha töissä:)

Teija kirjoitti...

Kiitos :) puutarhatöissä lepää ainakin mieli ja kunto kasvaa siinä sivussa!