torstai 26. toukokuuta 2016

Löytöretkellä

Kävästiin yhden tuttavani kanssa eilen erään vanhan, purkutuomion saaneen aution talon pihassa tutkailemassa kasveja ja hakemassa taimia. Ja voi että mitä kaikkea sieltä löytyi! Vähän niinku ois ollu aarretta etsimässä, ihan niinku pikkulapset innoissaan kulettiin ja kateltiin, voi kato täällä on tätä ja täällä on tuota :D 

Valkovuokko oli levinnyt koko pihaan ja kukki villinä merenä joka paikassa.


Narsisseja oli jos minkä näköstä, niitä kaivettiin iso läjä mukaan, vaikka olikin täydessä kukassa. En tiiä oliko se kovin järkevää, mut istutin ne saman tien omiin penkkeihin ja kyllähän nuo vielä ainaki on ihan hyvän näkösiä.
Valkovuokkojen sekaan oli eksynyt kevätesikoita, usean eri värisiä, valkokirjavia ja yksi värisiä... mä en esikoista oikeastaan tiiä juuri mitään, joten en osaa sanoa onko nämä kovinki perinteisiä. Näitä kahta kaivoin pienet taimet mukaan.


Ja ihan perinteinen Lemmikki kukki myös joka puolella. Sitä oon aikonut siirtää meille aiemminkin, mutta on jostain syystä jäänyt. Tätä ois kiva saada kasvamaan vaikka tuonne metsäänki koivujen sekaan. :)Ja oli Kulleroita, Humalaa, Parsaa, Kultapalloa, Pikkutalviota, Ranta-alpia, jotain Liljoja, Ukonkelloa, vaikka mitä. Kaikesta ei vielä nähny mitä niistä tulee, joten otetaan kuukauden päästä uus reissu! :) Jotenki tuntuu hullulta että tuommonen ihana paikka laitetaan nurin, valtava määrä vanhoja ja kestäviä kasveja menee ihan hukkaan. Harmittaa, kun ihmiset ei ymmärrä niiden arvoa, monet harvinaisemmat ja vanhat kannat häviää just tämmösellä toiminnalla. Mutta me nyt otetaan ja pelastetaan sieltä se mitä suinki pystytään ja keretään. Ja ihan luvan kans...ettei kukaan nyt luule että me varkaissa oltaisiin. ;)

3 kommenttia:

Kivimäen emäntä kirjoitti...

Tuollaiset aarrejahdit ovat ihan parhaita, kun ei tiedä, mitä kaikkea voikaan löytää. :)

Navettapiika kirjoitti...

Kivoja tuallaaset löytöretket. Mä oon ainaki siirtäny kukkiviaki narsissia ja hyvin on menny.

Teija kirjoitti...

Kivimäen emäntä: Näinpä, ja näistä vanhoista pihoista voi löytyä sellaisia harvinaisuuksia mitä ei muualta välttämättä enää edes saa.

Navettapiika: Kiva kuulla että siirrot onnistunu kukkivanakin, jospa nuo mullakin menis.