perjantai 24. toukokuuta 2019

Kylvöt loppusuoralla

Kasvimaa on kohta kylvetty kokonaan. Tänä keväänä oon kyllä harvinaisen aikasessa kylvöjen kans, monesti oon jättäny ne kesäkuun puolelle. Mutta nyt ei oo malttanu oottaa, on ollut niin lämmin, eiliseen asti. Mutta tänään on ollut tosi kylmä, satanut ja tuullut. Kesäinen tunnelma niinku pois pyyhkästy...
Vielä yks rivi mansikkaa on nostamatta ylös. Siihen tilalle on tulossa sokerihernettä ja vähän lisää porkkanaa. Uudet mansikan taimet istuttelin kasvulaatikoihin, pikkusen laitoin kalkkia mullan sekaan, kankaat vaan pintaan ja taimet paikoilleen. Lannotusta nämä ei nyt tarvi, syksyllä saavat syyslannotteen. 


Yks avomaankurkkuki joutu kasvimaalle, kasvihuone tuli täyteen, eikä löytynyt sieltä paikkaa. Enpä oo tätä vielä taivasalla kokeillukaan kasvattaa, tosin avomaallehan tuo on tarkoitettu. 


Kevätmessuilta löysin ihanat Kotipuutarhan julkaisemat kasvikortit. Niistä askartelin kasvihuoneen seinälle koristeeksi, mutta myös ihan tiedonki vuoksi pienen "taulun", näin ne on lähellä hyötypuutarhaa ja voi käyä aina kurkkaamassa muistin virkistykseksi. Varsinkin nuo kumppanuuskasvit on mielenkiintonen juttu, vähän koitinkin nyt kylvöjä tehä noiden mukaan. 



Ensimmäinen tulppaanikin kukkii. Tämä on viimenen hengissä oleva 'Jackpot' niistä parista kymmenestä mitä joskus oon istuttanu. Kaunis! 


Rönsyansikka on nyt kunnolla vallannut maanpinnan ruusujen juurelta. Tykkään tästä niin, nätit kukat ja lehdet on hienot. Kasvutapa niin tiivis, ei tarvi kitkeä piikkisten puskien juuria. 



Ja omput, ne on ihan täynnä nuppuja! Yks lämmin päivä ja nuo kaikki avautuu. Viime vuonna ei juuri omenoita saatu, jospa niitä nyt tulis! 😊 
Hyvää viikonloppua! 



6 kommenttia:

Nettimartta kirjoitti...

Hyvin ovat kylvöt sinulla mallillaan!
Terkkuja lemmikeille.

Puutarhaelon Riitta kirjoitti...

Rönsyansikka vaikuttaa toimivan hyvin maanpinnan katteena. Ihanaa omenankukkien odotusta!

Satu kirjoitti...

Oletpa kyllä ahkeroinut kovasti! Mulla on vielä kasvihuonekin laittamatta kasvatuskuntoon... Esikasvatukset meni ihan pipariksi, vaikka en kylvänyt kuin tomaattia, kurkkua ja samettikukkaa, joten ostotaimilla mennään tänä vuonna. Ilmatkin meni niin viileäksi, ettei paljon huvita lähteä tuonne ulos kyykkimään. Tulppaanit on kuitenkin ilahduttaneet runsaalla kukinnalla :)

Katja kirjoitti...

Kotipuutarhan kortit on ihania, parasta myös lehdessä. Minulla on vielä herneet laittamatta muuten on kasvimaa kylvetty.

Navettapiika kirjoitti...

Sullon kasvimaa jo hyväs mallis. Mulla meinaa tihkaasta. Ansikasta tykkään mäki, vaikkonki keltakukkaane, mutta se peittävyys saa sata pistettä.

Teija kirjoitti...

Nettimartta, kiitos, voi keskittyä nyt kitkemiseen seuraavan viikon kun on nuo pois alta. 😉

Riitta, kyllä se on tehokas peittäjä. Viileät kelit pidentää nyt kivasti kukintaa, saadaan ehkä nauttia omenankukistakin ihan kunnolla.

Satu, olipa harmi ettei kasvatukset onnistuneet. Onneksi niitä nyt saa aika edullisesti ostettuaki, mut jää se onnistumisen ilo puuttuun. Sisällä on tullu mullaki vietettyä nyt pari päivää, työt haittaa välillä harrastuksia.

Katja, voiton puolella alkaa olla sunki kylvöt. Ja vielähän tuota hyvin ehtii, myöhemminki lisäillä vaikka ja mitä. Mulla ainaki tahtoo käyä niin, että pitkin alkukesää sitä keksii vielä jotain lisää vaikka olis jo ns. saanut kaiken tehtyä.

Navettapiika, ai sullakiko keltanen vähä tökkii? 😄 Määkään en kukinnan takia tuota suosi, vaikka onki ihan nätti. Ilman tuota peittävyyttä tuskin oisin ottanu sitä tänne.