keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Purppuratuomen tuoksua

Eilen nurmikonleikkuun välissä piti ihan pysähtyä ja lopettaa työt vähäksi aikaa, kun pääsin purppuratuomen juurelle. Sen tuoksu leijui metrien päähän ja on aivan ihana. Miedompi kuitenkin mitä tavallisella tuomella ja jotenki ehkä hienostuneempi, niinku puun värityskin. 




Tuomi alkaa olla jo niin iso, että oksat kaartuu kivasti tuon lähteen ylle, mikä tuossa takana on. Alimpia oksia on pitäny jo leikata, että siitä mahtuu kulkemaan alta. Yks hienoimmista puista mitä tiiän. 


Lemmikit on levinnyt lammen ympärille, nekin aloittelee kukintaa. Tämä on ihan luonnosta siirrettyä puistolemmikkiä, tavoitteena onkin, että se kotiutuis tänne kunnolla ja sais levitä. 


Valkoiset kirjopikarililjat ja orkideanarsissit kukkii vierekkäin. Tämä päätypenkkiki vaan täytyy nostaa ylös ja uusia, mutta ei raski ennenku nämä sipulikukat on kukkineet. 



Metsäpolun varrella kukkii valkoiset kääpiötulppaanit, joiden kukkavarsiin tulee useita kukkia. Tämäki on aika kiva, viime syksyn hankinta. 


Ja nyt aamun onki sopivasti satanu vettä, saa kasvimaa kosteutta. Istuttelin vielä kaalien taimia, kylvin porkkanaa ja naurista niiden kaveriksi. Nyt on kesä! 😊






11 kommenttia:

Navettapiika kirjoitti...

Ny o tosiaan kesä, suurella KOOLLA. Ai vitsit, luin vasta erellisenki postauksen. Likellä kävittä, olisimpa lukenu ennemmi. Purppuratuami o tosiaanki hianon färine. Meillon naapuris tavallisia tuamia ja kyllä mukavalta tuntuu, ku ensimmääsen kerran tuami haisi....tuaksui.

Teija kirjoitti...

No voi, oispa voitu pysähtyä siinäki. Pitää tulla uuestaan jossai välissä! 😊

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Purppuratuomi on jo useamman vuoden houkutellut, saas nähdä ilmestyykö meille semmosta.... Liekö samanlainen leviäjä, kun tavan tuomi?

Teija kirjoitti...

No ei mun mielestä haitalle asti, tämä ollu 10 vuotta mut ei ainuttakaan poikasta ole tehnyt. Vanhempana puuna tekee jonkin verran juurivesoja, mut aika vähän. Ainakin semmonen kokemus mulla on.

Puutarhaelon Riitta kirjoitti...

Haaveilen jostain sirorakenteisest kukkapuusta. Purppuretuomikin näyttää hyvin kauniilta. Ja kaunis on pihannekin.

Teija kirjoitti...

Kiitos, voin kyllä lämpimästi suositella tätä tuomea. On ainakin kestävä ja varma, ei tarvi pelätä koviakaan pakkastalvia.

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Purppuratuomi on ihana <3 Kauniita ovat myös nuo kääpiötulppaanit ja muut kukat. Eiköhän lemmikit kotiudu teille ihan hyvin. Tekevät niin mahdottomasti siemeniä, että pian niitä on iso meri lainehtimassa. Meilläkin niitä on paljon ja saa ollakin. Aivan pian kukkivat. Mukavaa loppuviikkoa!

Teija kirjoitti...

Kiitos samoin sulle, oispa kyllä ihana semmonen kukkiva lemmikkimeri 😊

Kukkaiselämää kirjoitti...

Kaunis puu! Harmi, että meidän pihalle ei enää mahdu.

Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri kirjoitti...

Purppuratuomi on minullakin hankintalistalla, kiva oli sen vuoksi lukea tämä postaus! Olen lukenut blogisi koko tuotannon viime talven aikana, on sinulla kaunis puutarha!

Teija kirjoitti...

Kukkaiselämää, voi sulla on onneks niin paljon kaikkea muuta ihanaa siellä! Mut jos joku puska heittää henkensä niin voithan semmosen tilalle ajatella 😉

Päivi, ohhoh, ootpas ollu ahkera! Kiitos kehuista, mukava kuulla että on jutut kiinnostaneet! ❤️