keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Väriyhdistelmiä

Aikani kuluksi kiertelen ja kuvailen, koitan tallettaa kesää kuviin. 
Sateesta oon oikein ilonen, nyt alkaa kasveissa näkyä kasvua, kaikki rehevöityy ja nurmikkoki vihertää taas kunnolla.  Kukkivien värejä oon ihastellu, löytyy mukavia yhistelmiä vierekkäisten perennojen kans. 
Keltapäivänliljan väri sopii täydellisesti yhteen nimettömän loistokurjenpolven violetin kukan kans. Harvemmin kukkivat ihan yhtä aikaa, mut tänä kesänä keltapäivänlilja on ollu viikkoja myöhässä. 
Kimalainen pörräs just kukan sisään, siksi on tumma tuo kukan keskusta. 
Taustalla kivikkopenkin reunassa kukkii valkoisena pilvenä Ellenin neilikka. Valkoinen on ihana väri jokaisessa penkissä, se raikastaa ja sopii yhteen ihan kaikkien kans. 


Isossa penkissä rautatieompun juurella värit vaihtelee violetin, sinisen, valkoisen ja pinkin sävyissä. Syksyä kohti mentäessä vaihtuu keltaisiin ja punaisiin.


Sormustinkukat on hienoja, harmi ku valkoiset on melkein kokonaan hävinneet. Ei taija olla ku 2 valkosta kukkavartta tällä hetkellä, pitää kerätä siemeniä niistä talteen ja koittaa saada muualleki kasvamaan.


Vanha kunnon jalopähkämö, tämäki on kaunis. Loistosalvia kukkii pitkään. 


Taivaan sininen loistotädyke penkin etureunassa on nyt jo kukkansa lakastuttanu, kuvat n. viikon takaa. Talon seinustalla kivikkopenkissä on myös joku aina sitten kukkinu harmaa-ajuruoho yhessä isorikon kans. Niien värit täydentää toisiaan just eikä melkein. 


Tuo harmaa-ajuruoho on muutenki aivan älyttömän ihana valuessaan kivimuuria alaspäin! 
Niinku näkyy, keltasta täällä on aika vähän, se ei kuulu mun lempiväreihin. Mut pakko vielä mainita suikerovihma 'Niilo'. Niin ihanan ilonen ja pirtsakka kaistale kasvihuoneelle menevän käytävän varrella. Osittain uhkaa jäädä ruusujen ja heinien alle, pientä raivausta ois luvassa. Mut nyt kukki pitkään ja tuoksui niin hyvälle. Suikerovihman talvehtiminen on meillä epävarmaa, mutta tämä on tykänny ja oon saanu levitettyä sitä toisiinki kohtiin. 
Kesä on menny tosi nopeasti, ei meinaa perässä pysyä...kukat on kukkinu ihan ykskaks, osa huomaamattaki. Säiden viileneminen onneksi nyt vähän hiastaa kukkien kukkimista. 

11 kommenttia:

Nila kirjoitti...

Sinulla on kaunista kukintaa siellä. Sormustinkukkia minulla ei ole yhtään, kauniita on ja pystyjä. Kaltaisista kukista olen alkanut pitämään tässä vuosien varrella. Päivänliljoja on keltaisia minulla monenlaisia ovat terveitä ja kukkivat runsaasti samoin syksyn kukintaa antaa nauhukset. Valkoinen väri kuten sanoit rauhoittaa ja tasoittaa.Ihania valkoista neilikkaa sinulla ja runsasta kukintaa.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Aivan ihanasti kukkiva harmaa-ajuruoho kivimuurilla samoin, kuin tuo suikerovihmakin. Minulla se kukkii nyt melko vaatimattomasti. Sai osumaa lumettomasta talvesta.
Mukavaa viikon jatkoa.

Sirkku kirjoitti...

Kauniin näköiset istutusalueet! Kivimuuri on upea, kun se on "valuvien" kasvien peittämä. Meilläkin suikerovihma aloittelee iloisen keltaista kukintaansa. Harmaa-ajuruoho on huippu kaunis!

Teija kirjoitti...

Kiitos Nila 😊 niin se maku vaan muuttuu vuosien mittaan, sillon kun puutarhan teon aloitin, laitoin ihan erilaisia kasveja mitä nykyään. Enää en ole niin tarkka 😉

Teija kirjoitti...

Kruunuvuokko, talvimärkyys taitaa olla ajuruohoille ongelma, onneks se kuitenki leviää nopeasti ja paikkaa tuhot itekseen. Mukavaa viikkoa sinullekin.

Teija kirjoitti...

Kiitos Sirkku. Niin se alunperin ajateltiinki että kasvit sais valua muuria alas. Kivet on kyllä ihania itekseenki, mutta niien kauneus korostuu kukkien rinnalla.

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Voi että tuo harmaa-ajuruoho on kaunis! Meillä sekä kangasajuruoho että isorikko kärsivät talvesta eikä kumpikaan oikein kuki. Hengissä sinnittelevät kuitenkin, joten ehkä ensi vuonna kukkivat. Jalopähkämö ei sentään petä :) Komea suikerovihmakasvusto! Mukavaa viikon jatkoa!

Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri kirjoitti...

Nyt jäi harmaa-ajoruoho verkkokalvolle siinä määrin, että sitä on jostain saatava. Näyttää tosiaan kerrassaan kauniilta valuessaan kivirinteestä.
Hyvät kasviyhdistelmät lämmittävät aina mieltä. Hyvää jatkoa heinäkuulle!

Navettapiika kirjoitti...

Ihania, lempparifäriä :) Sormustinkukkiihin oon kans ihastunu. Siämentaimet kukkiivat mulla ny ensimmäästä kertaa.

Minna kirjoitti...

Voi sentään miten upeaa tuo harmaa-ajuruoho :O Todellakin siinä on kasvi oikeassa paikassa!!

Teija kirjoitti...

Minna, molemmat on kyllä niin kovia leviään, jotta eiköhän ens kesänä taas loisteta. Ellei tuu toinen huono talvi perään. 😌 Kiitos samoin sinne!

Päivi, jos et mistään löydä ajuruohoa nii mä voin pistää kirjekuoreen palasen ja postittaa sulle 😉 ihan joka taimistolta sitä ei saa. Mukavaa heinäkuuta sinnekin!

Navettapiika, tuttavalta saaduista siemenistä nämäki on saanu alkunsa, pitäs jostain hommata lisää eri värejä, ne on niin kauniita!

Minna, niin se on ja näyttää viihtyvän. 😊