lauantai 25. heinäkuuta 2020

Saunamökin kupeessa

Rinteessä porrastuksissa pikkuhiljaa rehevöityy ruusut ja maanpeiteperennat. Kukinta ei ole kovin runsasta vielä, mutta jo jotain kuitenkin. Oon autuaasti unohtanu lannottaa näitä, eikä kalkkiakaan ole tullut heiteltyä tänä kesänä mihinkään. Mutta ens kevääksi onkin omien heppojen kompostoitua tavaraa niille höystöksi, luulis auttavan asiaa. 


Portaat maastoutuu jo mukavasti, tuo peittokurjenpolvi on ihan loistava maanpeitekasvi ruusujen juurelle! Se leviää ku rutto, ei päästä rikkakasveja juurikaan läpi ja sen takia ei tarvi käytännössä ollenkaan kitkeä piikkisiä ruusujen juuristoalueita. Ja onhan tuo nyt nättiä! Mä sitä taimistolta raahasin ruukkukaupalla kotiin ja ne ihmetteli että kaikkea sinäki ostat. Piti vissiin vähän pöljänä kun näin perinteistä, niien mielestä ehkä jopa riesaa itelleni haalin. Mutta tässä se on niin oikealla paikalla. 
Kaiteet on edelleen kesken...ehkä neki joskus valmistuu. 


Tarhakurtturuusu ´Louise Bugnet´ on niin kaunis!
Louise bugnetin nuput on herkullisen väriset! 


Puistoruusu Ilokin teki muutaman kukan enemmän kuin viime kesänä. Viereisen kuusen oksat on kyllä olleet niin pitkästi noiden päällä, että sekin varmasti verottanut ruusujen kasvua. Nyt saksin siitä raakasti alimpia oksia pois, pääsee valo paremmin perille.Toinen tarhakurtturuusu ´Snow Pavement´ sinnittelee Ilon vieressä. Toistaseksi eivät ole kilpailleet, mutta voi olla että jossain vaiheessa jompikumpi jää kakkoseksi. 
Näissä ruusuissa on se hyvä puoli, että kukkivat kaikki 3 harvakseltaan syksyyn asti. Ei oo ihan parissa viikossa kukinta kokonaan ohi, niinkuin monilla muilla. Jopa pikkuruinen, siirron takia lähes kuollut ´Tove Jansson´ on piristynyt kovasti ja pari kukkaa teki sekin. Tosin en kerennyt huomata niitä kuin vasta sitten, kun ne oli jo melkein nuupahtaneet. 


Tämän päivän onki satanu vettä koko ajan. Jatkuva ropina käy...ei paljoa tee mieli työntää nokkaa ulos oven raosta. Paljon mukavampi katella koneelta aurinkoisia kuvia ;)
Selkäki on kuntoutunu sen verran, että ollaan käyty Tessan kans ratsastelemassa jo jonku kerran. Vähän töitäki oon tehny, käyn välillä tuossa paikallisessa kahvilassa keittelemässä kahvia ja kokkailemassa ruokaa, nii ei ihan höperöksi tuu. Sikalaan en oo uskaltanu vielä mennä.


Muutenpa tämä on ollu tämmöstä lötköttelyä ja rapsuttelua kavereiden kans. 💗
Lopuksi vielä pakko laittaa pari kuvaa Tessasta, kun sai ihanan luonnonkukkaseppeleen syntymäpäivänään. Vaan neiti meinas, että tää kyllä kuuluu suuhun eikä päähän.

 Jotta se siitä seppeleestä. 


Aurinkoa ootellessa... hyvää viikonloppua! 


12 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Onpa upean näköistä pihasaunan ympärillä ♥ Kurjenpolvi on kyllä ihan aliarvostettu perenna. Se täyttää paikkansa nopeasti ja kukkii pitkään. Juuri ajattelin hankkia niitä lisää aukkopaikoille penkkien reunamille, mutta mahtaakohan puutarhoilla enää olla jäljellä? En ole alkukesän jälkeen edes käynyt mitään katselemassa.

Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri kirjoitti...

Kaunista on! Minullakin on ollut peittokurjenpolvea Ritausman juurella ja toimii hyvin. Peittokurjenpolven tuuhea ja tasainen lehdistö on kaunis myös kukinnan jälkeen, joten se on kannatettava myös sen vuoksi. Ihania kuvia kesäisestä puutarhastasi. Hyvää toipumista selällesi - hauska kuvasarja hepasta ja seppeleestä :).

Katja kirjoitti...

Minäkin tykkään peittävistä kurjenpolvista, minulla on tuoksukurjenpolvea reunuskasvina ja toimii hyvin. Kaunis reitti saunalle, kelpaa saunoja kulkea.

Teija kirjoitti...

Kiitos Satu 😊 tuota on onneks helppo jakaa ja lisätä, jos taimistoilta on loppu. Mä en ol uskaltanu käyä koko kesänä yhelläkään taimistolla... Ei niiltä selviä ostamatta mitään niin parempi ku ei menekään. 😂

Teija kirjoitti...

Kiitos Päivi 😊 Lehdistön tuuheuden vuoksi kurjenpolvesta tykkäänki, kukat on bonusta 😉

Teija kirjoitti...

Kiitos 🤗
Sama mulla, tuoksukurjenpolvea on mullakin rinnepenkin yläreunassa nurmikon rajassa ja on vallan mainio siinä. Se on mun toinen kurjenpolvisuosikki.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kauniilta näyttää saunamökin kupeella.

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Louise Bugnet on ehdottomasti yksi lempiruusuistani, sisarensa Teresan tavoin. Ihana ruusukesä ollut ja jatkuu vaan :)
Nyt täytyy kysyä, onko tuo valkoinen koira japaninpystykorva vai kenties samojedi?

Teija kirjoitti...

Kiitos ❤️

Teija kirjoitti...

Teresaa mulla ei vielä olekaan, sitäki aion hankkia kunhan paikka löytyy.
Leimu on ihan supisuomalainen lapinkoira 😄 näitä valkosia lapinkoiria on vaan aika harvassa, tosi usein luullaan samojediksi.

Hitunen kirjoitti...

Löysin mutkan kautta blogiisi ja ihastuin puutarhaasi! Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin olevana seuraan mielelläni, miten eteläisimpien vyöhykkeiden kasvit menestyvät siellä.

Teija kirjoitti...

Mukava kun löysit, tervetuloa lukemaan 🤗 välillä näiden kans onnistutaan, toisinaan taas ei, mut sitähän se on. Puutarha elää koko ajan.