lauantai 1. elokuuta 2020

Taigan lumoissa

Mun 'Taiga' kärhöt on alkaneen kukkia. Aivan mielettömän kauniita! Kukat on suuret ja muoto muuttuu sitä mukaa kun kukka aukeaa. Mitä vanhempi kukka, sen kerrannaisempi siitä tulee. Toisessa ruukussa juurella kasvaa hopeaputous. Sekin meni talven yli, en osannu oottaa että talvehtis. Ruukut vietti siis talven ajan saunatuvassa, jossa on muutaman asteen peruslämpö läpi vuojen.Valon määrä vaikuttaa kukkien väriin, auringossa ne näyttää enemmän violetilta, varjossa sinisiltä. 


Ensimmäiset loistokärhöt jotka oon saanu kunnolla kukkimaan. Maahan istutetut ei oo täällä menestyneet. Näköjään ruukkukasvatus toimii ihan hyvin, ehkä vois näin hankkia niitä lisääkin... Tosin saunatupa vois käyä äkkiä pieneksi.
 Kasvualustana on biolanin turvemultaa, lannotteena pikkusen kanankakkaa. Kesän aikana on pärjänny vaan ihan kastelulla. Ei vaadi kummosta hoitoa. 
Uima-altaan terassilla saavat nyt ilahuttaa meitä syksyyn saakka. 😊Aurinkoista viikonloppua! 

7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Onpa makean näköinen kukka!

Teija kirjoitti...

Se on, muhkea 😄

Kruunuvuokko kirjoitti...

Todella kaunis ja upeasti kukkiva kärhö.
Minunkin pitää kokeilla hopeavitjan talvetusta. Jos vaikka onnistuisi.
Mukavaa alkanutta elokuuta. 😊

Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri kirjoitti...

Taiga on tosiaan erikoinen, en ole nähnyt missään aikaisemmin. Hyvä jos saat talvetettua ruukuissa kärhösi.
Onko muuten robottileikkuri toiminut moitteettomasti?

Teija kirjoitti...

Kruunuvuokko, kiitos, samoin sinne 😊
Tuo mun hopeaputous säily ihan vahingossa, nostin syksyllä nuo ruukut semmoisenaan saunalle ja ehkä kerran kuussa vaan kastelin. Nuo pysy hopeisina läpi talven. 😊

Päivi, Taigaa saa muutamista nettikaupoista, taitaa olla melko uus tulokas taimivalikoimassa.
Kyllä Ruttunen on pelittäny vallan mainiosti, nurtsi on siistinä koko ajan. 😊 Kerran oon vaihtanu terät siihen, ehkä sais tässä kohtapuoliin taas tehä pienen huollon.

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Onpa upea! Kärhöjen talvetus ruukuissa on mukavaa puuhaa, jos on hyvä talvetuspaikka eivätkä kärhöt ala kasvaa pituutta jo helmi-maaliskuussa. Onko saunatuvallasi valoisaa vai pimeää? Minä sain muutaman hopeaputouksen talvehtimaan valoisassa eteisessä, mutta kellarissa olleet kuolivat. Mukavaa viikkoa!

Teija kirjoitti...

On tuo tupa aika valoisa, kahella seinällä ikkunat. Ja nämäki alko tosiaan maaliskuulla jo kasvattaan versoja, mut lyhensin ne siinä vaiheessa kun vaihdoin keväällä mullat ja vein kasvihuoneeseen. Oisko se kellari noille hopeaputouksille liian pimeä ja kostea, ehkä ne tarvii vähän valoa läpi talven. 😊
Ja kiitos samoin, mukavaa viikkoa sinnekin!