perjantai 21. elokuuta 2020

Pöytä nuotiopaikalle

 Käytännöllisyys ennenkaikkea, eikö se niin mene?

Muurattiin luonnonkivistä tämmönen pöytä nuotionpaikan istuinkivien jatkoksi. Oleskelualueen liuskekivilaatoituksesta jemmattiin suurin kivi tähän pöydän kanneksi. Tästä tuli kyllä aika rouhea, ei ehkä mikään pihan kaunistus, mut toimiva. Pöytäkiven alle tuli sopiva kolo polttopuille, muurikkapannulle ja grilliritilälle, ei tarvi niitä enää pitää taivasalla sateessa.


Mut tykkään kyllä, vaikka onki melko massiivinen, passaa tulipaikan kans ihan hyvin yhteen. Mahtuu nyt eväät ja juomat yms siihen mukavasti tarjolle. 
Kiikun kiveyskin tuli valmiiksi. Ja ai että tämä miellyttää mun silmää! Siisti ja tasainen, pysyy kiikkukin suorassa. Sen verran piti alalaidasta pohjaa korottaa, että luonnonkivillä tuettiin tuota reunaa ja nurmikon rajaan upotettiin vanhoja tiiliä niin pysyy siistimpänä. 
Koko alueen alla on suodatinkangas, kivien alla ja väleissä on kuivabetoni, 
( 3 osaa 0-8mm mursketta ja 1 osa sementtiä kuivana sekaisin)
 jolla tuo pohja tasattiin. Kivet aseteltiin siihen päälle ja välit saumattiin kuivabetonilla ja lopuksi koko alue suihkutettiin vedellä kosteaksi.
 Ennen ja jälkeen...
Ja toisesta kohtaaJos se nyt kestäis seuraavat 10 vuotta. Betonihan ei ole paras ratkaisu sään armoille, se kun kuluu ja murenee aikaa myöten. Kovatöinen homma uusia tämmönenkin alue, purkaminen on työlästä, rautakangen kans hajoteltiin edellisiä betoneja pois ja liuskekivistä sai putsailla jäämiä irti. Mutta on niin nätti, että halusin samanlaisen uuestaan. 


Syysleimut ja värimintutkin on alkaneet kukkia paremmin sen jälkeen, kun leikkasin noista puista oksia vähemmäksi. Valon määrä lisääntyi reilusti, niin se heti auttaa kukintaan. 
Nyt tuntuu ihan kivalta, kun on viikonloppu eessä. Sen verran kovasti on tehty viimeset 2 viikkoa hommia, että mukava päästä vähän levähtään. 12 kommenttia:

Navettapiika kirjoitti...

Kätevä pöytä! Ja kiikun kiveyksestä tuli tosi siisti. Niin tykkään liuskekivistä ja ny oon tainnu keksiä mihinkä sitä saan tungettua eres piänen palan. Teillon tehty puutarhatöitä ihan hengästyttävää tahtia ja viälä nuan suuritöisiä.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Todella kiva pöytä ja kättelee hienosti paikan tulisijan kanssa. Kiikun kiveyksestä tuli myös tosi siisti. 😊😊

Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri kirjoitti...

Todella kivan pöydän saitte tehtyä nuotiopaikalle, sopii paikan henkeen ja lisäksi on toimiva. Ja kiikun alue siistyytyi upeasti. Nauti viikonlopusta, paljon olette urakoineet!

Teija kirjoitti...

Navettapiika, kerrohan sitten meilleki mihin keksit niitä kiviä laittaa 😊 Kyllähän tää kokopäivätyöstä on nyt käyny, ja ihan palkallisessa hommassa tuo velipoika onkin. Pitää ottaa kaikki hyöty irti siitä nyt ku pystyy. 😉

Kiitos Kruunuvuokko 😊

Päivi, kiitos. Mä koitan nauttia ja ottaa nyt rennosti. 😄

Katja kirjoitti...

Hienolta näyttää, on kaiken työn ja vaivan väärti.

Teija kirjoitti...

Kiitos, nii on. 😊

Minna kirjoitti...

Upeaa jälkeä😍 Velipoikako se edelleen siellä sinua auttelee? Oi, onnea💕

Teija kirjoitti...

Kiitos, sehän se. 😉 Ja ens viikolla jatketaan.

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Oi, todella hienon näköiset kiveykset ja nuotiopaikan pöytä! Kyllä nyt kelpaa keinutella ja nuotiolla istuskella :)

Sirkku kirjoitti...

Hieno lopputulos, kannatti ahertaa! Ja hyvät kivet käyttää uudelleen, jos kerran ovat olleet mieluiset aiemminkin. Minä suunnittelen meille vastaavanlaista aluetta, joten kiva, kun laitoit seikkaperäiset rakennusohjeet:)

Teija kirjoitti...

Kiitos Minna 😊

Teija kirjoitti...

Kiitos Sirkku, mukava jos sait ideaa ja apua. Kivethän ei käytössä kulu, miksipä ei käyttäis niitä uudestaan. 😉