sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Kesää

 Taitaa käyä niin, että instagram pikkuhiljaa syrjäyttää tämän blogin. Sinne on niin helppo nakata kuvia, kun se ei vie juurikaan aikaa. Laiskuuski monesti iskee, kun meinaa alkaa kirjottelemaan pitemmästi, kesken on jäänyt tämäkin postaus jo monta kertaa.

Kesä on mennyt aikalailla töissä, pari pienempää lomapätkää on ollut välillä. Keväällä pyörähettiin ystäväni kans Etelä-Suomessa puutarhoja ja puistoja kiertelemässä, muistaakseni kymmenkunta puutarhaa/puistoa me kierrettiin parissa päivässä. Alla kuva Eija´s Gardenin japanilaisesta puutarhan osasta. Niistä tekis mieli tehä ihan oma juttunsa, kunhan kerkiän.

Mitään uutta en ole nyt ehtiny pihalla tekemään. Vanha kasvimaa olis vielä urakoitava siistiksi, sinne meinaan laittaa vaan nurmikon ja ehkä sulkapalloverkon, niin saa lapset pelailla. Pitäs vaan ensin kerätä vanhat kasvulaatikot, hakkeet ja rivivälien kankaat pois ja tasottaa maat, niin sais kylvää nurmikon. Aika karmeaan kuntoon tuo on päässy, metrin korkuiset ohdakkeet kasvaa laatikoista...


Ja ettei nyt ihan onnettomaksi jää kuvasato, niin muutama ruusukuva on pakko laittaa. Ne kukki tänä kesänä ihan valtavasti! Melkein leikkasin juhannus- ja suviruusut keväällä alas, kun niin on aika paljon kuollutta, mutta onneksi en sitä kuitenkaan tehnyt. 


Alla papulanruusu, juhannusruusun sukulainen.


Matala, n. 70 cm jäävä ´Marzipan´ löytyi Blomqvistin taimistolta. 


Rungollinen teresanruusut minilabyrintin nurkassa, myöskin Blomqvistilta, nämä on niin ihania! 


Wiljaminkeltaruusu ja Jens Munk.


Potagerissa kasvu on ollut hidasta. Kesäkuun helteet tuli sen verran huonoon väliin, että olis pitäny kastella noita joka päivä. Oikeastaan vasta nyt on kasvu lähteny kunnolla etenemään, herneitä oon saanu jo jonku aikaa, mutta salaatteja ollaan syötä tällä viikolla ensimmäistä kertaa. 

Huvittava kuvapari, 7.7 ja tänään sama penkki...


Krassit ja samettikukat aukoo ensimmäisiä kukkia. 


Herneitä ja pensasmustikkaa, ihan parhaita. Hernettä sais olla vaan enemmän, ehkä ens vuonna osaan laittaa sitä tarpeeksi? 


Ruiskaunokit muistin kerrankin kylvää, mutta kehäkukat unohin...se vähän harmittaa. Onneksi on krasseja. 

No se potagerista. Muuallakin on kukkinut, ranskantulikukasta tuli valtavan komia! Jotenkin tulikukat ei oo ennen kuulunu mun suosikkeihin, mutta tähän nyt kyllä tykästyin. 


Siellä se kukkii pikkusen humalan takana, ei kaukaa erotu, mutta läheltä katottuna niin kaunis!Ja nyt tuli äkkihälyytys töihin, joten taidanpa päättää tämän postauksen tähän ja jatkaa toisella kertaa. :) 

6 kommenttia:

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Kaunista kukintaa siellä on sinulla :) Aina ei ehdi eikä jaksa. Eikä minusta tarvitsekaan, voimien mukaan.
Olen koettanut jaksaa tännekin kirjoitella, vaikka tule IG nakattua kuvia useammin kuin ennen.

Saila kirjoitti...

Kiva, että jaksoit tämän verran kirjoittaa! Ja juuri sopiva postauksen pituus olikin, ei tarvitsisi olla niin pitkiä... omista jutuistani tulee aina liian pitkiä, kun on mukamas kaikki raportoitava. Pitäisi ajatella, ettei toiset jaksa niin pitkiä löpinöitä lukea.
Ihanan näköinen potager, kauneutta ja syötävää. Sulkapallokenttä kuulostaa täydelliseltä, sitä pelattiin serkkujen kanssa kaikki kesät lapsena mökillä.

Puutarhaelon Riitta kirjoitti...

Tulikukkia ihailen blogeissa, mutta aina unohdan niitä kylvää. Minusta ne ovat ihan ylimaallisen kauniita. Hieno kukinta ruusuissa!

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Lyhyempikin juttu on kiva lukea :) Minä en ole oikein tykästynyt instagramiin, on aina hauskempaa lukea edes vähän juttuja kuvien takaa.
Ruususi ovatkin kukkineet melkoisen runsaasti. Ranskantulikukat kukkivat meilläkin komeasti. Olen saanut useammankin varoituksen, että valtaavat koko puutarhan, jos ei älyä pitää varaansa :D
Mukavaa elokuuta!

Teija kirjoitti...

Maatuska, kiitos 😊 nii tottahan se mitä sanoit, tekee sen mitä ehtii.

Saila, mulla tahtoo myös melkein aina nämä jutut venyä pitkiksi, kun harvoin kirjottelen, nyt tuli pakosta sopiva.

Riitta, ei muutaku otat nyt ja kylvät. Tähän aikaanhan ne siementää iteki, joten eiköhän se toimi samallai jos kylvätki nyt. 😊

Minna, leviämistä ootellessa 😁 ei haittais jos siementäis, meillä on nii hankala maa, että harva kovastiki leviävä kukka on päässyt leviämään liikaa.

pioni kirjoitti...

IG on kyllä niin helppo ja näppärä;)
Mutta joskus on kiva kirjoitella blogiakin, vaikka sekin on kyllä meikäläisellä aika kuvapainotteinen:)
Ihanan värisiä nuo tulikukat!