keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Jänistuhoja...grr

Niinpä niin, nyt oli jänikset käyny omenapuilla! 
Katkoneet oksien päistä jonkin verran, mutta ei onneksi ole syöneet kuorta pois mistään kohtaa. 

Kävin tässä reilu viikko sitten kävelemässä ja tarkistamassa, silloin ei vielä jälkiä näkynyt, muuta kuin tämän yhden puun ympärillä.
Sillä puulla ja yhdellä toisellakin on roikkumassa ne Nassut-pois- hajupallot ja vaikka jäljet meni silloin jo ihan metrin päästä, puuhun ei ollut koskettu. Sama homma tälläkin kertaa, molemmat puut joissa pallot roikkuu, oli saanu jäädä rauhaan. 
Kävin jo silloin aikaisemmin ostamssa palloja lisää mut en saanu vietyä niitä aiemmin puihin...ja se näköjään nyt vähän kostautui.
Nyt on sitten joka puulla oma pallonsa, nähtäväksi jää, vieläkö siellä jänöjusseja käy. En tiiä vaikuttaako se enää, kun kerran on oppinu sinne puulle menemään... mut toivotaan! 
Jälkiä oli sen verran vähän, että luultavasti asialla on ollut vaan yksi jänöjussi...vaan siinäkin on yks liikaa! :(


Ja meillä paistaa aurinko, Ihanaa! :) Pakkasta on -15 astetta, oikein kirpsakka ja mukava keli. Puut on paksun kuuran peitossa, vaikka lunta ei ole satanut pitkään aikaan. Ulkona on tällä hetkellä erittäin kaunista! :)


12 kommenttia:

Pelaguu kirjoitti...

Sori vain, oli pakko heittää haastetta takaisin. :) Blogissani on sinulle jotain!

Tiina kirjoitti...

Meillä ei toimineet nuo hajupallot laisinkaan :/ Verkkoa vaan kehiin, niin on ainakin varmassa turvassa.

pioni kirjoitti...

Ulkona on kyllä melkoisen kaunis satumaisema!

vaalean vihreää kirjoitti...

On teillä kaunista! Toivottavasti pysyvät jänikset jatkossa muualla.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Onneksi omenapuusi välttyivät pahemmilta vaurioilta. Todella kauniita huurrekuvia.

Katinka kirjoitti...

Mitä laitoit siihen hajupalloon. Minä pyysin kampaajalta hiuksen leikkuujätettä ja laitoin sukkahousun oksille riippumaan mutta nyt on vain tuota rugon ympärille kierrettävää juttua. Ainakaan sinä talvena ei jänöt nakertanut oksia, viimetavena oli verkko mutta lunta oli niin pajon ettei verkon korkeus riittänyt ja ylti alaoksiin tekeen tuhoja. En pystynyt lumikegillä käveleen ympäri puuta kinoksia matalammalle, se leikko este.

Nettimartta kirjoitti...

Oikein kaunis kuura sun kuvissas. Jänikset ovat kyllä harminkappaleita. Meiltä meni luumupuita, kun jätin suojat pois.

Vastailin kivoihin kysymyksiisi...

Tuula - Villatuta kirjoitti...

Harmillisia nuo jänöjen tempaukset:/
Kauniita talvisia kuvia olet ottanut, meilläpäin ei puut vielä ole olleet noin ihanan huurteisia:)

Kukkaiselämää kirjoitti...

Voi pupu, minkä meni tekemään! Todella kauniita talvikuvia!

SeijaAnneli kirjoitti...

Munä en ole kuullutkaa mistään hajupalloista, verkot vain on, vielä ainakaan eivät ole verkon yli päässeet. Viime talvena menivät verkon yli, kun lunta tuli niin paljon, eikä oltu joka päivä vahtimassa, söivät aika pahoin
Kyllä nyt jo aurinko paistaa meilläkin, mutta kylmää on.

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :)

Pelaguu, ai kiitosta ;) Me oltiin tässä muutaman päivän reissussa, ei ole joutanu vastailemaan vielä...mut vastauksia on tulossa

Tiina, mulla tää onkin vähän tietoinen riski, testaan miten nuo toimii. Mä en millään viihtis viritellä niitä verkkoja...vaikka voishan nuo nyt tuonne hangen päälle asennella aika helposti.

Katinka, nämä pallot on ihan valmiita juttuja, joita agri market myy. Niissä on sellainen äkäinen, vähän sääskimyrkkymäinen haju, jonka pitäs karkottaa pihalta peurat, jänikset ja muut vastaavat. Hiuksiakin kokeilin viime talvena, mut ei niistä ollut apua.


Laura kirjoitti...

Kauniita talvikuvia! Voi jänöt.. niitä vastaan saa keksiä aina kaikenlaista. Onko kukaan testannut tuomen oksia miten ne toimii? Mullaki nyt verkot.