sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Haaste

Jos minä nyt terästäydyn ja vastaan kerrankin kunnolla tähän haasteeseen. Mehiläinen75 blogistaan tämän mulle heitti, kiitos tästä. :)  Haasteen tarkotus ois tehä tunnetuksi blogeja, joissa on alle tuhat lukijaa. Eli vastaa 11 kysymykseen, keksi itse seuraavat 11 ja laita eteenpäin (5-)11 blogille. 


1. Miksi olet valinnut puutarha-alan ammatiksesi?
Tähän löytyykin vastaus jo tuosta aiemmasta haasteesta, johon oon vastaillu muutama juttu sitten.

2. Kuinka suuri on puutarhasi?
Taitaa olla suunnilleen 4000 neliön paikkeilla, maatilalla kun ollaan ja omalle maalle rakennettiin niin rajat on jossain muualla ku pihan reunalla. 

3. Mikä on lempikasvisi omassa puutarhassasi?
Sammalleimut ja ruusut

4. Mitä uutta aiot laittaa tänä vuonna puutarhaasi?
Kasvihuoneen! Se on nyt sellanen, joka on viimein taas saatava käyttöön. Vanhat ikkunat oottaa kasassa pihalla, niistä ois tarkotus se tehdä.

5. Onko jotain puutarhassasi mihin et ole tyytyväinen?
Oijoi, on paljonki! ;D Kun ehtis ja jaksais, muuttaisin vähän sitä sun tätä, ruusut kaivaisin takapihalta ylös ja laittaisin korkeampaan kohopenkkiin, lisää kivimuureja pitäs tehdä ja entisiä vähän paikata. Etupiha on vähän autio mun silmään, mut johtunee siitä että kasvit on siellä vielä niin pieniä...tekis mieli istuttaa lisää, kun ei malta oottaa niiden kasvamista. 

6. Mikä on lempipuutarhakirjasi ja miksi?
Pirjo Raution Suomen ruusut. Siinä on aika kattavasti ja mielenkiinoisesti kuvattu ruusuja, mitä suomessa voi kasvattaa, hänen omiaankin lajikkeita. Ja muutaman ruusun oon sen perusteella hankkinutkin. :)

7. Jos olisit kasvi, mikä kasvi olisit? 
Ehkä se Juhannusruusu sitten. Se oli semmonen ensimmäinen pensas jonka tänne halusin ja äitini pihalta hain alkuja, joista oon sitten sitä kasvatellu ja levitelly ympäri pihaa.

8. Onko puutarhasi valmis?
Ei ole, vielä on paljon tekemistä. Ihan perustusjuttuja on vielä työn alla, sitten kun saa ne tehtyä niin voi sanoa että sillä tavalla valmis, ettei kauhean isoja töitä ole jäljellä. Mutta onhan sekin tosi, että ei puutarha ole koskaan valmis, aina on jotain tekemistä. 

9. Kuka tai mikä on puutarhasi innoittaja?
Tämä on kyllä vaikea, en osaa sanoo, kuka ois semmonen henkilö, kait se innostus tuolta koulusta sitten kumpuaa. Puutarhalehtiä luen paljon ja kuvista haen ideoita.

10. Pitäisikö puutarhassasi sataa vesi vain lannoitevetenä?
Sepäs se ois kätevää, ehkä vähän liiankin kätevää. :D Sitten kyllä kärsis mun havukasvit kun liikaa sais lannotusta!

11. Kuvaile puutarhasi yhdellä lauseella.
Maailman paras paikka rentoutumiseen, levähtelyyn, ajanviettoon, työntekoon ja kuntoiluun, itsensä toteuttamiseen, lasten leikkimiseen ja ihan kaikkeen. :) Ja sitten 11 uutta.

1. Mitä blogin pito sinulle merkitsee?
2. Paras vuodenaika puutarhassasi, miksi? 
3. Mikä on inhottavin työ, mitä puutarhassasi joudut/saat tehdä? ;)
4. Mikä puutarhanhoidossa tuo suurinta tyydytystä elämääsi?
5. Millä perusteella valitset kasveja puutarhaasi? 
6. Parasta puutarhassasi?
7. Oletko "kevätpuutarhuri", vai "tosipuutarhuri", jonka mieleen ei muuta paljon mahdukaan? (lue hieman pilke silmäkulmassa...) 
8. Meileenpainuvin asia vuosien varrelta puutarhanhoidossa? (esim. erityisen onnistunut/epäonnistunut kasvivalinta, jokin tuoksu tai kukinnan väri, yllätyskasvi, puutarhavierailu, ihan mikä vaan mikä on vaikuttanut ajatusmaailmaasi voimakkaasti?)
9. Mistä hankit kasveja, parhaimmat taimistot?
10. Luetuin blogitekstisi?
11. Mikä on puutarhaunelmasi?

Ja haaste lähtee seuraaville blogeille. Pari tuntia oon nyt istunut koneella ja vaan lukenut ja selaillut blogeja, pari mielenkiintoista uuttakin tuttavuutta löytyi :)


5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ihania kysymyksiä, palaan näihin blogissani! :) Tässä autolla ajellessa lueskelin nämä, saavat jäädä hautumaan mielenpohjalle.

Kerttuli/Parasta puutarhasta kirjoitti...

Kiitos Teija haasteesta, tämäpä olikin mukava ylläri, sillä on blogihistoriani ensimmäinen haaste :) Oikein mukavia kysymyksiä, täytyypä ryhtyä miettimään vastauksia! Kiva myös tutustua blogiisi.

Unknown kirjoitti...

Jess, Kiitti haasteesta, eipäs ole noihin vähään aikaan vastaillutkaan. Kivoja kysymyksiä!!!

Tiina kirjoitti...

^ pakko tuohon ekaan kommenttiini huomauttaa, että siis EN ajanut autolla itse, vaan mies ajoi ja minä istuin kyydissä kuluttaen aikaani blogeissa. ;)

Teija kirjoitti...

No täytyy sanoo, että minä en ees hoksannu aatella asiaa sen tarkemmin :D