lauantai 30. toukokuuta 2015

Tulppaanit kukassa

Tämän päivän lämpö on saanut tulppaani aukeamaan. Ei mennyt hukkaan viime syksyinen istutustyö :)
On niin mukava aina astua ovesta ulos, tai tulla kotiin kun on nämä vastassa!


Angelique


Näiden lajikkeet on jo unohtuneet, ehkä blogiin oon kirjannu mitä on tullu istutettua, vaan ei jaksa etsiä. 


Ja myös valkoista kerrottua


Patjarikkokin selvisi talvesta erinomaisesti, on korjannut täysin toissa talven tuhot. Kukinta on oleva runsas ihan pian...


Japaninakileijakin on täydessä kukassa. Vaikka en koskaan aikonut yhtään akileijaa hankkia, näitä tuli ostettua muutama viime syksynä, eikä kaduta. 


Kivien ja kukkien vuoropuhelua 


Isojen kivien väliin on sopeutunut keltaviiruinen koristeheinä Kirjopuntarpää. Ihana varsinkin tumman vihreää taustaa vasten. Siitä hankala, että sen ei saa antaa siementää, koska siemenistä ei kasva samanlainen heinä tilalle. Niistä tulee vaan vihreitä heiniä, jotka muistuttaa erehdyttävästi Juolavehnää...


Purppuratuomikukkii, mutta aika kovasti siellä vilisee Rapsikuoriaisia. Täytyy tutustua niihin, onko niistä haittaa muille kasveille, jos pääsevät lisääntymään,  vai tarvisko niille tehdä jotain.


Ja kattokaa!  Puupionissa  on sittenkin nuppuja, ainakin 2. ;) Saadaan taas nauttia huumaavasta tuoksusta juhannuksen aikoihin, ihana! 


Vanhin naperoista (10v) askarteli itelleen iltahommana jalkkismaalin. Toisessa päässä on kaupasta ostettu jääkiekkomaali, mut kun toinen puuttui niin hän päätti tehdä ite. Kuulemma meni puoli tuntia :D Taitava mies, vaikka ite sanonki!


3 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

Kaunis ja hyvin hoidettu puutarha! Ihania näkymiä on ilo katsella:). Hyvää kesäkuun alkua!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Ihanat nuo isot kivet istutusalueiden reunassa. Tuovat kaikki kasvit niin upeasti esille. Tarjan sanoin sanoen, kaunista ja hyvinhoidettua.

Emilie kirjoitti...

Kaunista on, kivistä minäkin tykkään :)tottakai kukista siellä seassa!