torstai 28. toukokuuta 2015

Kesän makua

Tänään on kyllä ollut ihan mielettömän ihana ilma! Päivän oon leikannu nurmikkoa ja viimeinkin sain levitettyä lannoitteet ja kalkit koko pihaan. Nurmikolla alkaa olla sammalta jo aika reilusti varjoisimmissa kohdissa. Koitan nyt ensin, jos tuo kalkitus ja lannoitus auttaa. Mikäli ei, niin sitten pitää joko raaputtaa se pois ja ilmastaa, tai sitten annan vaan olla ;) Ehkä se ei niin vaarallista ole kuitenkaan. 
Kivikkokasvit alkaa olla kauneimmillaan. Kaukasianpitkäpalko kukkii etureunalla, Narsissien eessä. Se on kyllä niin hento ja hempeä! Harmi vaan, että kukinta on niin pian ohi...viikon päästä ei enää kukista juurikaan tiedä.

 

Kaikki on niin vaalean vihreää, koivut ja muut puu on nyt ehdottomasti parhaimmillaan! Mä niin tykkään tästä kevään vihreästä, se on niin raikas!


Purppuratuomi on nupullaan. Eikä ole tavallisetkaan Tuomet vielä kukkineet, myöhemmässä on kevät nyt mitä normaalisti. Mutta hyvä näin, ehkä päästään ilman yöpakkasia, toivon mukaan! Sais noista ompuistakin satoa... 


Sammalleimu, vanha mummolan pihalta saatu kanta. Lajiketta en osaa sanoa.


Kivikkokasveja sekamelskassa, sulavasti sovussa keskenään... Harmaa-ajuruoho pohjimmaisena, punaiset Valkomaksaruohoa, keskellä Ketoneilikkaa, taustalla vaalean sininen Sammalleimu


Ja Karhunvatukkaan mulla meni nyt hermo! Se leviää niin hirveesti, että kohta koko penkissa muuta kasvakaan! Otin talikon ja kaivelin isot juurakot ylös ja poltin. Pikkupalan jätin, jos joku haluaa niin saa hakea! Marjoissa ei ollu kehumista, ainakaan mulle ei maistu. Joten en ehkä ala tätä tässä säästelemään. Tilalle kylvin sekoituksen kesäkukkia, Pioniunikkoa, Posliinikukkaa, Kehäkukkaa ja Ruiskaunokkia. 


Leikkimökki on taas kovassa käytössä. Vuorenkilvet viihtyy sähköpaalun juurella erinomaisesti ja pehmentää sopivasti tuota rumaa tolppaa. 


Sinikämmen, Jaloangervojen punaiset versot ja Kevätvuohenjuuri ovat pirteä kolmikko kiveä vasten. Tämä Sinikämmen on kyllä sitkeä kaveri. Maa on aika huonoa tässä, mutta vuosi vuodelta se kasvaa suuremmaksi ja kukkii aina vaan enemmän. Positiivinen yllätys! 


Narsissit on parhaimmillaan! Nyt niitä alkaa olla sen verran mukava määrä jo ympäriinsä pihaa, että näyttääkin jo jollekin. Isolla pihalla muutama sipulikukka ei paljoa erotu, nyt ollaan jo voiton puolella. Nämä on siitä kiitollisia, että jaksaa kukkia aina vuodesta toiseen, eikä katoa niinkuin tulppaanit. Ja joka syksy pitää istuttaa aina pikkusen lisää... ;)Kirjopikarililjat kukkii myös, ja vastaavat valkoisetkin. Näyttää että tämä valkoinen on selvinnyt talvesta paremmin kuin perinteinen, isommat on kukat ja muutenkin nouseet kaikki jotka istutin. Tulppaani tulee vielä vähän perästä, pari nuppua on auennut, mutta suurin osa vähän odottelee...


Nurmikonleikkuun jälkeen oli mukava pötkähtää selälleen ja nostaa koivet kohti taivasta... puutarhurin saappaat on hieman ottanu väriä, mutta jos ne siitä vielä kirkastus...
. Sateita sais tulla pikkusen, että lähtis lannotteet imeytymään. Tosin kylvöt on kyllä maatilahommien osalta vielä pahasti kesken, mutta jos vaikka yöllä pari milliä ropsauttas vettä, nii ei haittais ;)

Tämmöstä täällä tänään, mitäs muille? 
3 kommenttia:

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kaunista katseltavaa.

Satu kirjoitti...

Sulla on jo todella paljon kukkivia pihassa. Miten tuo perunanarsissi, onko arempi kuin tavalliset? Se on niin kaunis ja tuoksu huumaava. Ihailen niitä kaupoissa aina pääsiäisen aikaan, mutta tuoksu on liian voimakas, että voisin niitä sisälle ostaa.

Teija kirjoitti...

Kruunu Vuokko, Kiitos.

Satu, ei ainakaan näytä olevan mitenkään arka, ne on toissa pääsiäisen kukkia, kukinnan jälkeen istutin sipulit tuohon ja hyvinhän nuo kukkii. :)