torstai 14. toukokuuta 2015

Uusia asukkaita!

Isännän eilisen pikaisen päätöksen seurauksena meillä kuopsuttelee nykyisin sitten 5 kanaa. 
Vanhin poika on tässä viime kesän ja tämän kevään naputellu laudasta ja myyräverkosta aika isoa lintuhäkkiä, jonne se suunnittelu ottavansa rätkän poikasia itelleen elätiksi. No rätkiä ei oo näkyny ja nyt sitte pääsi häkki ihan oikeaan käyttöön, kun laitettiin kanat sinne. 
Oon kanoista kyllä haaveillu jo jonku aikaa, mut en silti oikein tätä osannu oottaa, kun lapset tuli huutaan mua ulos ja siellä ne oli kaakattamassa jo häkissä, ennenku tiesin ees koko asiasta :D 
Tänä aamuna on jo saatu 4 munaa, ei varmaan tarvi tälle kesää enää munia ostella kaupasta! Eihän tuo mikään kaunis elukka ole, mutta sitäki hyödyllisempi!


Ja onhan tuo lapsille ihan loistojuttu, ne heti ihan innoissaan väliaikaisratkaisuksi laittovat pahvilaatikot niille munimispaikoiksi, saapa nähä tuleeko ne käyttöön. :) Paremmat kopit ois tarkotus rakennella tässä vielä kesän päälle. Ja vaikka koko päivän melkein on satanu vettä, ei oo lapsia saanu ulkoa sisälle! Välillä käyty juoksun kans huutamassa, että nyt ne istuu orrella, nyt siellä joku meni laatikkoon ja sitä ja tätä :D 


Narsissitki on avanneet nuppunsa, tästä se kesä taas alkaa. :)
8 kommenttia:

Koivurinteen Akka kirjoitti...

Voi, miten kauniita valkoisia kanoja!

Hanna H kirjoitti...

Ihania kanoja! Mäkin haluaisin kanoja sitten uuteen kotiin. Saisi munat omasta takaa. :)

Anneli A kirjoitti...

No onpas suloisia kanoja. Niistä on varmasti paljon iloa. Kauniita myös nuo kukat. Mukavaa helatorstain ehtoota!

Tarja kirjoitti...

Kanojen elämää on varmasti mukava seurata :). Niin kauniin valkoisia! Iloista kevään jatkoa!

Tiina kirjoitti...

Tää tuntuu olevan nykyään suorastaan muodissa! :D

Tuitiina kirjoitti...

Kanat <3
Niiden touhut on niin ihanaa seurattavaa! Meillekin tulee kesäkanat viikonloppuna...kerron siitä sitten :D

Teija kirjoitti...

Joo niinhän näitä kanoja tuntuu olevan aika monella :) Onhan nuo ihan hupasia kotkottajia ja kujertajia. Vielä vaan vähän säikkyjä, mutta jospa ne siitä tottuis ihmisiin. Pitääpä käydä sitten kurkkimassa Tuitiinanki kesäkanoja :)

Hilu kirjoitti...

Ihania kukkia sinulla täällä blogissa :) Kanat ovat kyllä hauskoja otuksia ja hyödyllisä. Minulla on ollut kanoja nyt pari vuotta. Kyllä on kananmunat erilaisia mitä kaupasta saadut.