perjantai 18. kesäkuuta 2021

Potager - alatasanne valmis!

Saatiin tehtyä potager ihan hyvälle mallille. Kylvöt on kaikki kylvetty ja kaalien taimet istutettu. Rungolliset herukat on paikallaan ja kaikki (melkein) suorissa riveissä ja muodossaan.  Nyt vaan ootellaan kasvua. Ylätasanteelle tulis vielä mansikat ja vadelmat, sitä puolta jatketaan ens viikolla puutarhapäivän jälkeen. 

Keskikäytävälle tehdään polkua kivituhkasta ja vanhoista lankuista. Joskus sitten kun aikaa ja jaksamista on, vois noihin väleihin istuttaa ajuruohoja kasvamaan. 
Keskiympyrästä tuli nyt yrttiympyrä. Hoksasin, että siihenhän ne oreganot ja sitruunamelissa sopii, neitosen jalkojen juureen. Kahta erilaista oreganoa oli vanhalla kasvimaalla, ruohosipulista otin alkuja ja siirsin tähän. Muutama viime kesänen salaatin taimiki näky nousevan ja kehäkukkaa, jotka myös nappasin mukaan. Muutaman kangasajuruohon istutin reunoille maanpeitteeksi. Vanhoilla tiilillä tehtiin reunat, isoja kiviä keskelle penkkiä koristeeksi ja kasvit ympärille. Se Bougainvillea eli ihmeköynnös pääsi tuonne hameen helmoihin, talveksi tosin nostan sen sieltä pihasaunalla talvehtimaan, ulkona ei kestä.
 Tulihan tästä kyllä aika ihana. 

Puutarhapäivään on vielä 2 päivää aikaa, kauhia kiire on saada muualla pihalla siivottua. Oon leikannu puita, pensaita, ruusuja ja perennojakin, osin on vielä talvenkin jäliltä penkit siivoamatta. Melkein nolottaa tunnustaa, mutta ei vaan oo joutanu sitä tekemään. Näitä istutuksia on niin paljon, että menee pitkälle kesää, ennenku kaikki on käyty läpi. 
 
Iltahämärissä eilen otin kuvia siivoushommista, toisaalta tämä kitkeminenki on helppoa kun rikkakasvit on jo tämmösiä norsun kokosia! Tulee äkkiä siistiä jälkeä, kun muutaman mötkäleen nykäsee ylös... Laskeskelin että 6 kottikärryllistä tuli kerättyä "roskaa" eilisen aikana. 


Sunnuntain sateet näyttää vähän väistyneen, lämmintä lupailee! Ihanaa jos saadaan aurinkoinen päivä. Ruusut on ihan viittä vaille kukassa, suviruusuissa ensimmäiset kukat auki. Ja muut ihan täynnä nuppuja. Voi kun nämä aukeais tässä kahen päivän aikana kunnolla. Ruusujen tuoksukin on ihan mieletön, kun ne kunnolla kukkii. 


Muuten nyt on vähän semmonen hiljasempi pätkä kukinnassa, mut vielä tuo lämpö voi tehä ihmeitä. Kahessa päivässä ehtii kukkapenkeissä tapahtua vaikka ja mitä, eikö vaan?
Ja nyt jatkamaan siivousurakkaa.
12 kommenttia:

Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri kirjoitti...

No kyllä tuli kerrassaan upea ja ihana! Todella tyytyväisiä voitte olla uurastuksenne lopputulokseen, muutenkin koko puutarha näyttää kuvissasi erittäin kauniilta! Hyvää sunnuntain puutarhapäivää!

Nettimartta kirjoitti...

Oi oi oi! Onpa maukkaan näköistä.

Sirkku kirjoitti...

Onpa kaunis potager! Olette tehneet upeaa työtä ja on siinä kulunut tunti jos toinenkin! Kiva, kun valmistui avoimiin mennessä, saapi varmasti paljon ihailua osakseen, niinkuin muukin puutarhanne. Mukavaa sunnuntaita, toivotaan aurinkoa ja iloisia kohtaamisia!

Maatuska kirjoitti...

Miten upea potager! Voi hyvä tavaton sentään. Kyllä vieraat viihtyvät puutarhassasi. Hyvää avointa sinulle ja paljon vierailijoita!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Tosi hieno potager.
Mukavia avoimia. 😊😊👍

Minna kirjoitti...

Upeaa😍 Oliko velipoika taas apunasi? Ihania avointen puutarhojen päivää sinne💚

vaalean vihreää kirjoitti...

Kaunis potanger.

pioni kirjoitti...

Ihana potager!
Toivotaan huomiselle hyvää puutarhasäätä:)

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Tulipa hieno! Muutenkin teillä näyttää oikein kauniilta, kyllä kelpaa esitellä puutarhaa. Oikein mukavaa huomista!

Teija kirjoitti...

Kiitos teille 😊 sen verran kiireistänollu, että ei oo joutanu vastaamaan. Vaan saatiin kaikki tehtyä, mitä aiottiinki. Velipoika oli viikon apuna pihahommissa, ilman sitä tässä ois taas jääny moni asia tekemättä ❤️

Nila kirjoitti...

Kaunis on puutarhasi ottamaan vieraat vastaan.

Teija kirjoitti...

Kiitos Nila 😊