perjantai 16. marraskuuta 2012

Katteita rikkaruohoja vastaan

Tässäpä uudestaan sama julkaisu mitä vuodatuksen puolella ollut, hieman muokattuna ajan tasalle. 

Katteita pitäs ja kannattas suosia enemmänki. Varsinki isolla pihalla tämä rikkaruohoja vastaan taistelu on aika työlästä. Lisäksi katteet pitää maanpinnan kuohkeana ja kosteana, vähentää mullan kulkeutumista sateella penkistä pois ja suojaa talvella juuristoa. Paljas maa on aina huonompi vaihtoehto, oli se kate sitten mikä hyvänsä. Pieneliöt ja madotki tykkää. Ja mieluummin katteita ku myrkkyjä!

No tulevaisuudessa työtakkaa vähentämään levittelin taas paksun kerroksia sanomalehtiä Japaninmarjakuusen juurelle, siihen pähkinän värinen koristekate (tällä kertaa) päälle. Tuo oma puuhake alkaa jo vähä tympiä, ihan kiva saada pikkusen muutaki väriä. Myös kivien alla on sanomalehteä, ettei ihan heti tuu rikkaruohot läpi. Tosin maa on tässä aika hapanta, joten ei siinä kovin helpolla rikat kasvakaan.


Molemmat alppiruusuni sai taas sammallpeitteen juuristolleen. Paksun kerroksen sammalta ja varpuja juurinen kaivoin metsästä ja siirsin tähän. Samoin Kanadanatsalealle. Ja sammalta jos siirtää, pitää sen tuleva kasvualusta olla hapanta, turpeen ja hiekan sekoitusta. Tässä maa on metsänpohjaa, johon oon sekoittanu turpeista muraa ja hyvin onsammal viihtyny paikallaan. Sammalen keruuseen vaan pitää olla maanomistajan lupa lain mukaan, se ehkä kannattaa muistaa ennen keräämistä.Sininata ja kuunlijakin sai hakekatteen.

2 kommenttia:

Saraheinä kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi sinulla!

Teija kirjoitti...

Kiitos, Ja tervetuloa lukijaksi! :)