lauantai 10. marraskuuta 2012

Viron kartanopuutarhakierroksen kuvat

Nämä laitoinkin kesäkuussa vuodatukseen jo kerran, mutta kuvien katoamisen myötä poistin koko jutun.
Toiveesta nyt laitan nämä uudestaan, niin saa käydä ihastelemassa.
Aivan huippu reissu oli kokonaisuudessaan. :) Pihakutsujen tiimoilta se tehtiin, saatiin siis pihaneuvojien kans yhdessä kiertää ja katella. Lähtisin kyllä heti uudestaan jos vaan tilaisuus tulis.

Ensimmäinen kohde oli Kadriorgin puisto


Samaisen puiston Japanilainen puutarha, joka oli aika uusi.

Hevoskastanjan lehtiä, tämä ois ihana puu, mutta ei menesty meidän korkeuksilla...eikä ehtis mun eliniän aikana kasvaa näin komeaksi ;)

  

Kadriorgin puiston vesiaihe, huvimaja pyöreän saaren keskellä. Sen reunalla oli ihan oikean joutsenen pesä. 

Palmsen kartanoa ja muotopuutarhaa... Samaisen kartanon ympärillä oli useita muureja, joissa oli hienoja kaariaukkoja...aivan ihania, salaperäisiä portteja taas uusiin "puutarhamaailmoihin". Hedelmärtarhan takaa löyty vanha ja ränsistynyt kasvihuone, joka näytti kyllä siltä, että katto ja seinät tulee alas milloin hyvänsä. Mutta kyllä siellä tomaatit ja salaatit silti kukoisti.


 Kasvihuoneen takaa löytyi ihan oikea perennaistutusaluekin. Näitä olisin kaivannut lisää.
 

 
Isompi kasvihuone, joka on ilmeisesti myös talvella lämmin. Sisällä kasvoin suuria palmuja, erilaisia köynnöksiä ja kukkia. Oli patsaita ja suihkulähde...ihana paikka. 
 
 
Sagadin kartano ja pyöreä perennaryhmä, jonka keskellä oleskelualue
 

Vapaasti kasvavia perennoja rinteessä...salaperäinen ovi muurissa joka johti ulos puutarha, minne lie...


Majapaikkamme Vihulan kartanoKeittiöpuutarhaa


Teehuone rantatörmällä


Vettä ja kaarisiltoja
 

 Vihulan päärakennuksen ala-aulan romanttiset portaat


 Ja viimeisenä vierailu taimistolle, Tallinnassa tämä oli mutta nimi on jo hukkunu jonnekin muistin syövereihin... 


 Kiitokset vielä matkaseuralaisille! :)7 kommenttia:

SeijaAnneli kirjoitti...

Ompa hienoja kuvia ja hienoja kartanoita. Tuollainen kartanokierros olisi kyllä paikallaan. Samanhenkisellä porukalla tuollainen reissu on varmasti ihanteellisin.

Tervetuloa Bloggeriin, hyvin on pelannut ainakin minun mielestä ja ei ole ollut ikävä Vuodatusta. Mielestäni tämä on paljon monipuolisempikin.

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Ihania kuvia ja voin kuvitella, että on ollut upea reissu! Oli varmaan kiinnostavaa ja hauskaa lähteä samanhenkisten kanssa puutarhoja katselemaan.

Nummentonkija kirjoitti...

Onnea uuteen blogiisi! Minäkin olen yrittänyt väsätä uutta, kun on niin tyhjä olo ilman omaa blogia. En vielä ole päättänyt, päästänkö sen "irti". Bloggeriin en päässyt, kun aina yrittäessäni katsoa sen esittelyä, oli vastassa. HEP! Onko se tosiaan ilmainen, kuten väittää ?

Sylyvi kirjoitti...

Kiitos! Kyllä näitä kannattiki oottaa! Ois ihana tuommonen pyöreä perennapenkki, jossa on oleskelualue keskellä. Mahtuskohan meijän etupihalle tuommonen...? Vaikka eihän siihen sitten muuta tarviskaan, reunaan vähä tilaa autoille. :D

Teija kirjoitti...

Nummentonkija, Kiitos :)
Kyllä tää ilmanen on, ainaki mulle ollu. Tein itelleni muistaakseni Google-tilin joskus vuosi sitten, sen saman tunnuksen alle nyt tein tämän blogin. Mä en oikein itekään osaa neuvoa, kun oon vielä niin vasta-alkaja... :( Mutta koita saada edes joku blogi, olis mukava vielä päästä näkemään sinunki pihan tapahtumia.

Sylyvi, senkus alat hommiin! Mitä sitä muuta tilaa tarviikaan, turhaan vaan joutuu leikkaamaan nurtsia ;D Helpompihan se tämmönen ois hoitaa, mitä nurmikko.

Eve kirjoitti...

Ihania kesäkuvia ihanista puutarhoista.
Mulla tahtoo olla ongelmaa bloggerissa siinä, kun ei kaikkia viimeeksi lisäämiä blogeja päivitä sivupalkissa. En tiiä, onko mulla liikaa niitä siinä listassa vai mikä. Pitäsköhän vähentää niitä, mitkä eivät ole aikoihin päivittyneet, jos se auttaisi...

jantta kirjoitti...

Voi miten ihania kuvia.
Nyt sataa vaan vettä ja vettä. Pimmeetä on.