keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Kynttilöitä ja herkkuja sadepäivän piristykseksi

Että se vaan jaksaa sataa tuota vettä, aina vaan!
Nyt kun on niin pimeetä, tulee poltettua kynttilöitä ihan urakalla. Pihakutsujen loppumisen myötä aloittelin taas hiljalleen Partyliten toimintaa, pienimuotoisesti kylläkin. Parit kutsut on tullut pidettyä nyt syksyllä ja tänään pidänkin sit meillä. Saa tilattua itelle samalla lisää kynttilöitä jouluksi. ;) 
 
Leivoin aamulla aivan huippu hyvän marjakorin tarjottavaksi. Pohja on sellanen murokakkumainen, täytteenä vadelmarahkaa mariannerouheella maustettuna ja päällä mustikoita, vadelmia ja hyytelösokerikiille.


 Gluteenittomana tein pohjan, kun ite en voi enää viljoja käyttää ollenkaan. Mut tosi hyvää saa näinkin, ei juurikaan tavallisesta eroa.
 Jotta semmosta se täällä...uuden opettelua ollut tuon ruokavalionki kans tämä syksy. Olo ainakin on huomattavasti parempi, mitä aiemmin. Ei enää tarvi kärsiä ruokatorventulehduksista ja mahakrampeista... ne vaivat on nyt historiaa!

Käväistiin me ma ja ti yhden yön reissu Oulussa Edenissä uimassa ja tietomaassa ihmettelmässä. :)
Luvattiin lapsille kesäloman alussa että käydään sitten kesälomalla jossai välissä uimassa, vaan pikkasen tuo venähti siitä...oli niin pahanen kesä että peltotyöt ja kaikki muut maatilahommat vei kaiken ajan niin ettei sitä päässy lomalle juurikaan. 
Ja olihan se lapsista mukavaa, ku oltiin hotellissa yötä. Hississä tapeltiin joka kerta kuka saa painaa nappia, aamupalalla paisteltiin vohveleita ja uitiin tietenki molempina päivinä. :)5 kommenttia:

Eve kirjoitti...

Jes. Blogilistani oli päivittänyt tämän postauksen. On ollut ongelmaa sen kanssa.

Kiva, kun pääsitte lomalle koko perhe. Onhan se aina tahinaa ;).

Onko sulla ihan todettu keliakiatesteissä, vai oletko vain huomannut omatoimisesti gluteenittoman auttavan?

Sain kans kutsun huomisillaksi Partylite-kutsuille. Katsotaan viitsinkö lähteä, kun joka ikinen paikka on jo täynnä kaikenlaista romua :D. Yks kiva juttu siellä on, mitä vähän hippailen, mutta mutta...

Teija kirjoitti...

Kävin mä verikokeissa, mut ei niissä näkyny mitään. Mut en mä vaan voi syödä viljoja, pieniki pala leipää laittaa mahan sekaisin parissa tunnissa. :( Testattu on monen monta kertaa, joten se on sillä selvä. En viitsi edes lähteä tutkimuksiin sen enempää, ei se siitä sen kummemmaksi tuu vaikka käviskin. Ja kerran glut. ruokavaliolla kaikki vaivat häviää nii hyvä näin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Joo, näinhän se on. Ei kait sillä muuten mitään merkitystä ole, mutta jotkut kai saa jotain korvausta, jos se on oikea keliakia. Ei se koepalan otto suolistosta varmastikaan mikään mukava ole. Hyvä että jostain apu löytyy. Yllättävän moneen asiaan viljat ovat syynä :(. Tässä pitäs taas itsekin vähän lepuuttaa suolistoa ennen jouluherkkukautta...
t.Multasormi, joka ei nyt jaksa kirjautua.

Emilie kirjoitti...

Hei vaan. Mullakin on ollut noita mahavaivoja ja oon ollutkin gluteenittomalla, ja on ne helpottaneet. Oon tehnyt itse apteekista ostettavan testin, eikä siinä näkynyt mitään. Siinä mielessä olisi hyvä saada varma tieto keliakiasta, että osaisi välttää täysin gluteenia, joka ruokaan tungetaan viljoja, että saa olla suurennuslasin kanssa tutkimassa joka tuotteen sisällysluetteloa. Ja keliakiassa olis tosi tärkeää olla syömättä yhtään viljoja. Tsemppiä.

Teija kirjoitti...

Emilie, totta puhut. Oonkin nyt Heinäkuusta lähtien ollut ihan täysin gluteenittomalla, kauraa aina joskus syön, siitä kun ei tule oireita. Ja enää tässä vaiheessa ei auttaiskaan mennä testeihin, ei näyttäis koepala suolistostakaan enää totuutta, koska oon jo niin pitkään ollut ilman viljoja. Eiköhän tämä tästä ala lutviutua. Yllättävän helppoa kuitenkin, luulin aiemmin että ois tosi vaikeeta olla gluteenittomalla. Mut ihan hyvin tää on mennyt. :)