maanantai 11. maaliskuuta 2013

Uusia tuulia puhaltelee...puutarhakutsut käyntiin!

Tässäpä nyt se mun panttaama päivitys viimein, syy siihen, miksi blogikaan ei ole päivittynyt kovin ahkerasti. Sain tänään vihdoinkin viralliseltakin taholta hyväksyvän päätöksen, joten voipi nyt tuoda asian julki. :) Oon niin innoissani!
Päätin perustaa uuden yrityksen, Puutarhakutsut Suviruusun. Mua jäi niin kaivelemaan, kun pihakutsut loppui, niin paljon ideasta tykättiin ja kutsujakin olisi ollut. Sain tässä yllätten Tammikuussa eräältä taimistolta puhelinsoiton, joka tarjosi tuotteittaan mun kautta myyntiin, siitä sitten lähti tämä idea että jospa minä lähtisin pitämään niitä kutsuja ihan itse. :)
Ja tässä sitä ollaan. Valikoima on nyt kasassa; pensaita, perennoja, puita, havuja, ruusuja, köynnöksiä, kesäkukkia, vihanneksia, hyötykasveja, lannotteita, lehtiä, kirjoja, puutarhaoppaita ja muutamia muitakin tuotteita. Näillä on hyvä aloittaa, tulevaisuudessa on mahdollista laajentaa, jos kaikki menee hyvin, ja jos aika ja jaksaminen riittää.
Nettisivut löytyy seuraavasta osoitteesta, tervetuloa tutustumaan :)  www.suviruusu.fi
Ja facebook sivutkin löytyvät, http://www.facebook.com/pages/Puutarhakutsut-Suviruusu/135461863298538


Käykäähän tykkäämässä ja laittakaa viestiä jos innostaisi pitää kutsuja tässä kevään aikana.
Kuvaston saan suunnilleen parin viikon päästä painosta, joten sitten sitä pääsee jälleen ihmisten pariin. Täytyy sanoa, että en tahdo malttaa oottaa! :) Toistaiseksi toiminta on aika pienimuotoista, en pääse esim. Ouluun tai Jyväskylään, Etelä-Suomesta puhumattakaan kutsujen pitoon. Rannikolta löytyy toinen esittelijä, joka toimii mulla kaverina. Joten Oulunläänin eteläosa on meidän toiminta-alue. Lähdetään pienestä liikkeelle, ettei pudota liian korkealta alas, jos huonosti käy. Vielä tämä on mulle harrastusta, en kokopäiväisenä työnä lähde tekemään. Vaikka kyllähän tähän aikaa saa kulumaan... mutta kausiluontoistahan tämä toiminta on, joten ehkä parempikin tehdä harrastuksenomaisesti.

Ja nyt kun välikädetkin jää tästä pois, pystyn myymään taimet aika paljon edullisemmin mitä aikaisemmin. Saan myös pihasuunnitelmakohteisiin toimitettua kasvit, niihinkin pystyy tarjoamaa isompia kokonaisuuksia kerrallaan. Helpottaa asiakastakin monella tapaa, kun ei tarvitse itse lähteä etsimään taimistoilta.
Ja ehdottomasti nyt pysytään kotimaisissa, kestävissä ja laadukkaissa taimissa! Suomessakin osataan ja voidaan kasvattaa hyviä taimia, huomattavasti parempia mitä ulkomaiset tuontitaimet. Ja meiltäkin löytyy erikoisuuksia, kun vain osaa etsiä. Ja sain niin hyvät yhteistyökumppanit mukaan, en parempia olisi voinut toivoa. Lämmin kiitos heille!

Moni asia tehdään nyt toisin, toivottavasti paremmin. Kokemus kuitenki on se mikä näyttää, toimiiko vaiko ei. Mutta luottamus on luja, systeemi on nyt niin paljon yksinkertaisempi, että uskoisin toimivan.
Käyn itse vielä ennen asiakkaille toimitusta kaikki taimet läpi, haluan olla varma siitä laadusta, ettei tule ikäviä yllätyksiä.
Noh, vielä on monenlaista pientä hommaa, ehkä en ehdi blogiin paljoa tämä useammin kuin nytkään...mutta eiköhän tämä bloggailu tästä kevään mittaan piristy, kun saa taas enemmän jutunjuurta. :)

Uusia lukjoitakin olen saanut tässä pari, tervetuloa mukaan! :) Mukava aina nähdä, että blogini kiinnostaa.

Tervetuloa kutsuille, tervetuloa toimimaan emäntänä ja miksei isäntänäkin! Eihän tämä puutarhaharrastus ole vain naisten hommaa. :)
Aurinkoista ja pirtsakkaa kevään odottelua!

31 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Onnittelu Suviruusulle! Harmi, kun et toimi täällä etelämpänä. Olis kyllä kiva päästä järjestämään pihakutsut.

Pelaguu kirjoitti...

Laitanpa vielä tännekin onnitteluja ja menestystä toivotan! Tämä on kyllä hieno juttu. Innolla ja mielenkiinnolla jään odottamaan kuinka yritys lähtee pyörimään. Katsoin noita teidän yhteystyökumppaneita, olet kyllä saanut hienoja yrityksiä ja toimijoita mukaan. Innolla odotan myös kuvastoa, jännä nähdä mitä pitää sisällään! :)

Multasormi kirjoitti...

Minä kans onnittelen Suviruusua täällä :).
Toivottavasti sinä meille asti jaksat ajella, vai onko tämä jo liian kaukana? Mielenkiinnolla kyllä jään katselemaan, miten onnistuu, toivon mukaan hienosti. Rohkea olet kyllä.

MummonPajukori kirjoitti...

Onnea sinulle..pitääpä käydä kurkkaamassa sivustoa:)

Puutarhuri kirjoitti...

Kiitos! :)

Multasormi, toki minä teille ajelen, mukava nähdä sua muutenkin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea tosi paljon!!! :) V.K.

Satu kirjoitti...

Sylillinen Onnea uudelle yritykselle! Nettisivut näyttivät todella houkuttelevilta ja tuskin maltan odottaa kuvaston ilmestymistä :)

Tiina kirjoitti...

Voi miten kiva uutinen! Paljon Onnea ja menestystä tuoreelle yrittäjälle! :)

pioni kirjoitti...

Ihanalta kuulostaa!
Onko Kokkola liian kaukana...

Päivi kirjoitti...

Laitanpa minäkin myös tänne. Kun tuo innostus tarttuu. Tuskin maltan odottaa kuvastoa. Nettisivut oli hienot. Kaikin puolin yrityksesi vaikuttaa hyvvältä. Mahtavaa kun rohkeutta riittää. Onnea ja menestystä!

Marietta kirjoitti...

Oikein paljon onnea sinulle ja Suviruusulle!

Puutarhuri kirjoitti...

Lämmin kiitos kaikille! :)

Pioni, ei ole Kokkola liian kaukana. Heli käy lähes päivittäin siellä, hän voi tulla pitämään kutsut sinun luoksesi. Laita yhteystiedot sähköpostiin asiakaspalvelu@suviruusu.fi, niin Heli ottaa sinuun yhteyttä. :)

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Onnea Suviruusulle ja sinulle! Pitää käydä katsomassa sivuja.

Hönttä kirjoitti...

Löysinpäs tänne sun uusille sivuille! En meinaa ehtiä olleskaan enää koneelle, mutta tuo kevätaurinko taitaa tehdä taas tepposet ja alkoi tehdä mieli katsella puutarha-aiheisia blogeja :)

Laura kirjoitti...

Voi hienoa!! Paljon Onnea Puutarhakutsut Suviruusulle!! =) Mielenkiintoista! Ja jos Multasormi pitää kutsut, ihan varmasti tuun(jos multasormi kutsut kutsuille =))! Todella hienoa, oot sinnikäs ja yritteliäs!

Puutarha49 / Henni kirjoitti...

Voi kuinka hienoa että tällaistä yrittäjyyttä saadaan kotisuomeen. Ihan mahtava, uskon että idea kantaa - mitään ei voi saavuttaa jos ei uskalla :) Onnea ja menestystä! Järkkäisin heti kutsut, mutta me ollaan täällä etelä-suomessa..

Tiina kirjoitti...

Mahtavaa, onnea uudelle yritykselle!!! Olis melkein raahauduttava paikan päälle joskus jos jollakulla tutulla sattuis moiset kutsut siellä päin olemaan, joskin ne tutut on tätä nykyä siellä hyvin vähissä.. :D

Meillähän piha on ihan kokonaan laittamatta vielä, ja se olis ensi kesän projekti päästä alkuun siinä. Muutama rehukin siis tarvittaisiin. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Suviruusulle!:) Mahtava idea! -Ulla-

Puutarhuri kirjoitti...

Kiitos jälleen! :)

Hönttä, oonki välillä kaipaillu sua, koitahan pysyä mukana ;)

Laura, eiköhän se multasormi sinutkin kutsu, uskoisin niin. Olishan tuo kiva nähdä! :)

Henni, eihän sitä tiedä, jos joskus vaikka olisikin mahdollista sielläkin suunnalla järjestää kutsuja. Ja niinhän se on, jos ei uskalla yrittää, ei voi koskaan mitään saavuttaakaan. :)

Tiina, ainakin minä pidän kesällä jossain vaiheessa kutsut meidän pihalla, joten tervetuloa ainakin meille! :) Pari kutsuvarausta on jo tännekin muutamille mun tutuille, mutta en osaa sanoa, onko ne sun tuttuja.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Onnittelut minunkin puolestani Suviruusulle, kuin myös sinulle itsellesi. Sivut tulee varmaan tutkittua tarkkaan.

Paula kirjoitti...

Onnea oikein kovasti uudelle yrittäjälle!
Mulle sitte kutsujen pitoon :)

Puutarhuri kirjoitti...

Kiitos!
Jo vain paula, on sun nimi kyllä täällä soittolistalla, kunhan ehdin siihen asti. :)

Multasormi kirjoitti...

Ilman muuta kutsun Lauran meille. NÄin olin ajatellutkin. Tässä alkaa ihan tosissaan odottamaan kesää. huoh.

Irene kirjoitti...

Onnea ja menestystä sinulle Puutarhuri! Kuulostat niin onnelliselta päätöksestäsi etten voi kuin iloita puolestasi.
Nimimerkkillä... entinen yrittäjä...

Puutarhuri kirjoitti...

Kiitos Irene. Ja sitähän minä oonkin, tosin vaan kärsivällisyys ei meinaa riittää, tekis mieli jo lähteä liikkeelle. ;) Viikko vielä, sitten alkais olla kutakuinkin kaikki valmista kutsuja varten.

Nettimartta kirjoitti...

Ruusuiset onnittelut yrityksellesi! Nimikin on sievä ja houkutteleva.

Nummentonkija kirjoitti...

Onnea Suviruusu-yrityksellesi!

Puutarhuri kirjoitti...

Kiitän! :)

Anonyymi kirjoitti...

heipsan täältä oulusta !haluaisin pitää piha- ja puutarhakutsut ennen kuin kevät vie mennessään, mutta ei taho löytyä sitä esittelijää! ! ! !

Puutarhuri kirjoitti...

Hei, kiitos kysymästä, mutta nyt täytyy sanoa, että tällä hetkellä en pysty pitämään enää kutsuja. Tuo maatila ja lapset vie niin paljon aikaa tulevaisuudessa, että jouduin lopettamaan kutsujen pyörittämisen. Piirrän nyt vain pihasuunnitelmia ja teen pihaneuvontakäyntejä. Itse asiassa en edes tämän oman toimintani, Suviruusun aikana ole Oulussa asti käynytkään, tuota matkaa on sinne liiaksi, että ehtisi yhdessä illassa sinne asti. Ja se Suomen pihakutsut Oy, joka aikaisemmin toimi valtakunnallisesti, sitäkään ei ole enää ollut pariin vuoteen ollenkaan. Joten valitan, en pysty auttamaan enää kutsuasioissa. :( Mun tietojen mukaan tällä hetkellä ei ole olemassa sellaista yritystä, joka vastaavaa toimintaa pyörittäisi.

Anonyymi kirjoitti...

kiitos vastauksesta- sekin on jo jotain ! ! ! täytynee järjestää omatoimikutsut - kutsua vieraita puutarha asioiden merkeissä ja "säveltää" yhdessä ne kekkerit (¤) mukavaa kevään odotusta ja paljon ihania puutarhajuttuja !