torstai 26. marraskuuta 2015

Haasteita - Blogini tarina

Kiitos Pelaguun - Kaaos kukkaruukussa - blogista, oon saanut pari haastetta tässä, jos nyt niihin tarttuisin viimeinkin. 
Laiskan puoleinen oon nykyään blogin suhteen, niinku jo oon ollu vähän pidemmän aikaa...kiva että tulee haasteita välillä niin saa päivitettyä samalla. ;)

Ensimmäisenä Blogini tarina. Sen vois linkittää kait jotenki instagramiin, mutta minä kun en omista sinne minkäänlaista tiliä niin linkittämättä jää. Haasteen mukaan olis pitäny siellä jakaa tämä juttu...

Aloittelin blogin kirjoittamista vuodatuksen puolella, piti ihan mennä kattomaan että millon sinne ensimmäisen jutun oon tehny ja 2010 heinäkuussa näkyy olevan. Kommentit oon ottanu sieltä pois käytöstä, kun roskapostia tuli niin valtavat määrät, joten niistä ei ole enää mitään havaintoa. 

Haasteessa oli tarkoitus laittaa haaste eteenpäin ensimmäisille kommentoijille, mutta enhän minä osaa sanoa niistä alkuajoista. Mutta täällä Bloggerin puolella ensimmäinen kommentoija on ollut Minna - Mama´s Gareden blogista :) Jos Minna et ole tähän vielä vastannut, niin oleppa hyvä! 

Kommentoijat ja lukijat tuo oman lisänsä blogin kirjoittamiseen, ainahan se piristää kun saa vastakaikua omille ajatuksille, ja saa vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia muiden kanssa. Osasta blogikavereista oon saanut ihan oikeitakin kavereita, mm. blogi-tapaamisilla on tullut tutustuttua muihinkin bloggaajiin paremmin ja mikäs sen mukavampaa :) 
Tervetuloa myös uudet lukijat, näkyy teitäkin tulleen tässä syksynkin aikana! 


Puutarhan rakentaminen, sen edistyminen ja vinkkien jakaminen oli mulla se alkuperäinen ajatus, minkä takia blogin kirjoittamisen aloitin. Ensimmäinen juttu käsitteli lähtötilannetta, mikä täällä pihalla oli. Ihan metsästä raivattuun pusikkoon rakennettiin v. 2007-2008 ja siitä lähti pihanki rakentaminen. Mukava itekin seurata ajassa taaksepäin, mitä kaikkea on tullu tehtyä ja miltä piha on eri vuosina näyttänyt. :) Eli kait jonkinlaista päiväkirjan pitoakin tämä on, eihän niitä asioita ja tapahtumia muuten muistaisi. Bloggerin puolelle oon siirtynyt siinä vaiheessa kun vuodatuksen omistus muuttui, 2012 vuoden lopulla. Sillon katosi harmillisesti iso osa kuvistakin, mitä oli tullut blogiin laitettua. 


Merkittävimpiä taitekohtia blogissani ei taida sen kummemmin olla, blogin punainen lanka on minusta pysynyt koko ajan samana. Alkuun tietenki innostus oli kova ja juttuja tuli heti monta viikossa, nyt tulee päivitettyä huomattavasti harvemmin. Eikä tässä enää niin tule samalla tahdilla tehtyä, mm. taimikasvatukset, joulusipulikukkien istutukset ja muu piipertäminen on jäänyt elämästä pois. Sillon kun lapset oli pieniä, oli enemmän aikaa olla kotona ja tehdä omia juttuja, mukava oli harrastaa ja yrittää kasvatella kaikenlaista siinä lasten ohella. Nykyään taas tuntuu ettei aika taho riittää enää kovin monimuotoiseen puutarhurointiin. 

Blogin nimesin silloisen lempikirjani mukaan, F.H. Burnett - Salainen puutarha. Siitä kirjasta kait alunperin mulla ehkä on syntynyt jotenkin tämä viehätys puutarhan hoitoon, kirjaa on tullut luettua vielä aikuisenakin monet kerrat. 

Kaikenlaista on tullut kokeiltua ja kasvateltua, väliin menty kantapään kauttakin ja opittu uutta. Haasteen jätän nyt omalta osaltani tähän, niin pitkä aika mennyt siitä kun haasteen sain, varmaan jo niin moni on tähän vastannut. Ja jos nyt pitää jossaki itseä kehua, niin kahtokaapa tätä!  Anopinkieli lykkää kukkavartta, enpä ole tätä ihmettä vielä eläissäni nähny. Joten kait se on viherpeukalo tallella edelleen kuitenkin ;)

 


Haasteen kysymykset kopioituna vielä tähän nähtäville 

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).

2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

(ps. valitettavasti bloggeri jättää tuon ohjetekstin nyt noin pieneksi,pahoittelut, toivottavasti saatte selvän.. :)3 kommenttia:

Navettapiika kirjoitti...

Son varmasti ihan normaali ilimiö, että aluus on palio aktiivisempi. Uutuuren viähätystä pelis.... Oon onnistunu hävittämähän anopinkiälenki, hyvä mä :( Täytyy myäntää etten oo ikinä ajatellukkaa, että anopinkiäliki kukkii. Hyvä Sä :)

Teija kirjoitti...

Enpä minäkään ollu sitä ennen tienny, aattelin ensin että lapset on käyny tökkäämässä kukkapurkkiin jonku roskan :D

Minna kirjoitti...

Hei, kiitos haasteesta! Voi sentään empä olisi itse muistanutkaan, että olen ollut blogisi ensimmäinen kommentoija! Muistan kyllä kun löysin blogisi, oli minusta niin kiva kun olimme rakentaneet aika samoihin aikoihin ja pieniä lapsia molemmilla.
Kyllä on postausten määrä itsellänikin laskenut, keväälla kun olisi aiheita postata, on niin kiirusta pihalla ja töihin kun palasi, niin aika on muutenkin niin kortilla:( Vaan pääasiahan se on, että silloin tällöin kirjoittelee kuulumisia, aina silloin kun aikaa löytyy!