perjantai 6. heinäkuuta 2018

Vesiaihe toiminnassa viimeinkin

Ympyräpenkin keskelle silloin alunperin tein suihkulähteelle paikan. Joku postaus siitä täälläkin on, mutta taitaa olla niin kauan aikaa sitten tehty ja siinä oli vielä se vanha patsaskin, nii tehdään nyt uus. 

Sähköjä oon tälle ootellu 4 vuotta ja nyt viimein isäntä sai asennettua siihen ulkopistorasian. 
Tuollainen saavi tuossa tosiaan on kivien alla ollut piilossa. Ihmeen vähän siellä oli mitään moskaa, kun tyhjensin ja pesin sen, vaikka monta vuotta on ollut putsaamatta. Ei näyttäny olevan edes levää. Kivet ilmeisesti tuossa päällä suojaa sen verran hyvin ja kun tuo on maahan upotettuna, niin ei pääse vesikään niin lämpenemään. Mukulakivien väleihin laitoin silloin aikoinaan rantakiviä koristeeksi, niiden katoamista oon vähän ihmetellyt, ajattelin lasten kuskanneen ne leikkeihinsä, mutta sieltähän ne löytyi kaikki saavin pohjalta :D Oli valuneet kannen pienistä rei´istä saaviin. 

Pumppukin oli tallessa autotallissa ja edelleen toimiva, joten virittelin sen puutarhaletkun avulla tuohon ja saatiin sammakko toimintaan. Eli pumppu saaviin, letku kannen reiästä ylös ja patsaaseen kiinni. Samat vanhat kivet kannen päälle ja niillä piilottelin myös kaikki letkut ja siinä se. Ei ole monimutkanen homma, eikä tähän huku pienetkään lapset kun ei käytännössä ole näkyvää vettä kuin tuo, mitä sammakon suusta tulee. Vesi lirisee kivien välistä samantien takaisin saaviin.


Minusta tämä on niin söpö! ❤ Ja sinänsä helppo tehdä ja hoitaa. Ja kuitenkin kuuluu semmonen pieni lorina, veden ääni vaan kuuluu puutarhaan. Vähän niinku ois jotain olellista aina puuttunut. Ja illalla onkin tulossa autolastillinen vieraita pihalle, vielä ois pikkusen fiksattavaa, joten täytyy suunnistaa hommiin. :) Käsi toimii jo kohtalaisen hyvin, kuormittaa sitä ei saa, mutta liikkuu jo lähes normaalisti ja ei ole kipeä. Hirmu nopeesti on lähtenyt paraneen, ei voi olla ku tyytyväinen :) 

Mukavaa viikonloppua! 

7 kommenttia:

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

Ompas upea! Mukavaa viikonloppua <3

Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Hauska! Ja tosiaan lapsiperheellekin sopiva. Onko tuo rapaperinlehtilaatta siis se kansi vai jääkö se ihan kokonaan kivien alle piiloon? Hyvä, että käsi on jo paranemaan päin. Mukavaa viikonloppua! :)

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Tulipa tosi kiva ja kuten sanoit lapsiturvallinen.
Hienoa, että käsi on lähtenyt hyvin paranemaan ja sait avun leikkauksen myötä.
Ihanaa heinäkuun jatkoa sinulle.

paleredrose kirjoitti...

Suihkulähteen lorina kuuluu ehdottomasti puutarhan äänimaailmaan ja sen ei tarvitse olla mikään tyyliä Trevi vaan ihan pienikin riittää viihdyttämään. Kauniille näyttää. -Katja

Teija kirjoitti...

Maatiaiskanasen elämää, kiitos 😊

Hiidenkiven puutarhassa, se kansi on kokonaan kivien alla piilossa. Siis se on ihan sellanen musta muovikansi, kuuluu tuon saavin kans yhteen. 😊

Kruunu Vuokko, kiitos! 😊 kyllä saan olla tyytyväinen että leikkaus onnistui näin hyvin.

Paleredrose, kiitän 😊 Niinhän sitä sanontaki sanoo, pieni on kaunista 😉

Satu kirjoitti...

Samaa ajattelin että jotain oleellista on puuttunut pihalta kun viimein saatiin lammen putous toimintaan. Kyllä tuo veden ääni vaan kuuluu puutarhaan. Ihana sammakko!

Kivimäen emäntä kirjoitti...

Todella hieno vesiaihe! Juuri sopiva pitämään lorinaa, mutta helppohoitoinen ja hyvin ympäristöönsä sopiva. :)