sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Syksyisiä tunnelmia ja ruskalennolla

Taas kesä meni, meni ihan liian nopeasti. Ja syksykin ihan huomaamatta jo lopuillaan. Ruska oli meilläki hieno, en muista vuosiin olleen näin kaunista. Ihan parhainta ruskaa en edes ehtinyt kuvaamaan, aika on menny kaikkeen muuhun ku pihahommiin. 





Taitaa olla taas niin että yhtenä päivänä koko kuukauden aikana oon ehtiny ulos...tai päässyt. Meillä on sairasteltu tämä kesä nyt ihan urakalla, mun solisluun katkeamisen lisäks poika meni mopolla ympäri ja murti olkapäänsä ja leikattiin hänetkin. Ja sen jälkeen multa on leikattu viisaudenhampaita, joista toinen tulehtui niin pahasti että piti leikata uudestaan. Useampi viikko meni toipilaana.
Mut onneks tuo piha on jo sen verran hyvin kasvanut "umpeen" että ei siellä tarvi koko aikaa kyykkiä, pärjää aika vähällä hoidolla. 
Mut uutta en saanu pihalle enää tehtyä, metsäpuutarha jää nyt oottamaan ens kesää...





Viherpeukaloilta sain hommattua kasvihuoneeseen ihan kunnon kasvilampun, kasvukausi jatkui sen avulla useamman viikon pitemmälle.





Valo on jännän keltainen, ei saanu oikein kuvattua sitä todellisesti. Mut tomaatit ja paprikat kypsyi loppuun, kun ne sai enemmän valoa, eikä päässeet yöpakkaset palelluttamaan.  



Nuotipaikallekin tulee kivasti valaistusta, tosin ei nyt olla ehditty edes grillaamaan, mut vielähän tässä on syksyä jäljellä. :)



Paikallisen pienkoneen kyydissä oon taas käyny pari kertaa lentelemässä. Oon niin tykästyny siihen, jos oisin iso ja rikas nii hommaisin ite lentoluvat ja oman koneen! :D Mutta kun en oo, niin joudun tyytymään satunnaisiin reissuihin kyytiläisenä.
Ilmasta katottuna maisemat on ihan mielettömän hienot! Ja varsinkin nyt ruska-aikaan, ei riitä sanat kuvailemaan sitä, eikä kamerassakaan laatu ole niin hyvä ku nyt ois pitänyt olla. Mutta tässä muutama kuva... Tosin vesisade ehti tulla melkein kohille, osassa kuvissa se näkyykin vähän kauempana. 



Pyhäjokea




Meijän kotikylää...


Täytyy koittaa nauttia pienistä iloista kaikista vastoinkäymisistä huolimatta. 

Muutamia sipulikukkia oon istutellu metsäpuutarhaan perennojen sekaan, niin ois kevääksi nättiä kateltavaa. Syysmyrkkyliljat alko kukkia samantien kun sain ne maahan, tykkään niiden väristä tuolla kivien lomassa. 




Haravaa sais vielä heilutella, jos jossain välissä vihtii... meinaa laiskottaa jo. Monesti kyllä oon jättäny haravoinnit ja penkkien siistimiset kevääseen, paremmin kasvit talvehtiikin kun niillä on vähän suojaa päällä. 


Metsäpuutarhan polun lamput on aivan ihanat, näihin tunnelmiin on hyvä päättää tämä postaus ja tämä kesä.

Muutamia uusia lukijoitakin on näköjään tullut, tervetuloa teille! :) Talven aikana julkaisen harvakseltaan, mutta toivottavasti taas keväällä ois enemmän inspiraatiota päivitellä blogia. 

Mukavaa syksyn jatkoa! 





5 kommenttia:

Puutarhamyyrä kirjoitti...

Hienot ruskakuvat puutarhasta ja ilmasta. Upeat myrkkyliljat!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Syksyinen puutarhasi näyttää niin kauniilta.
Todella hienot kuvat yläilmoista.
Kuulakasta syksyn jatkoa.

Satu kirjoitti...

Onpa kurjaa tuo sairastamiskierre ollu! Toivottavasti molemmat alatte olla jo parempana. Kaunis syksy teidänkin suunnalla on ollut, upeita kuvia yläilmoista. Nuo metsäpolun lamput on aivan ihanat!

Navettapiika kirjoitti...

Ai jestas! On teillä ollu huanua tuuria.
Ruska on ollukki erityysen hiano tänä syksynä ja se näkyy nuasta ilimakuvistaki hyvi.
Son tosi, ettei umpehen kasvanehia istutuksia tartte olla kokoaijan nyppimäs. On tua mettäpoloku istutuksinee hianon näkööne. Hyvää syksyn jatkua!

Teija kirjoitti...

Puutarhamyyrä, kiitos. Myrkkyliljat on mun suosikkeja näin syksystä. Aikasemminki niitä oli mut katos kun piti muutella istutsten paikkoja.

Kruunu Vuokko, kiitos, samoin sulle. 😊

Satu, juu kyllä me ollaan jo kunnossa, entistä paremmassa 😉

Navettapiika, kiitos, kyllähän se rupes jossai vaiheessa tuntuun että eihän oo tottakaan, ku aina tuli uutta haaveria 😅