tiistai 30. heinäkuuta 2024

Tunnelmia pihasaunalta

 Jos ajan vois pysäyttää niin tähän hetkeen vois jäädä. Lämpimät, hämärtyvät kesäillat ja kynttilät tuomassa tunnelmaa...saunan terassilla vois istua nautiskelemassa vaikka kuin kauan.


 
Terassin nurkassa köynnöspinaatti on kutistunu melko pieneksi, mutta onneksi juurelta nousee siementaimia melkonen määrä. Jospa ehtii vahvistaa juuriston kunnolla ennen talvea, niin selviää tulevasta talvesta paremmin. 


Terassin tolppaan löytyi kiva pöllö koristeeksi, värisävykin on ihan just. 

 
 
Uima-allas on taas kovalla käytöllä, vesisateellakin tulee uitua välillä. Nyt onki saatu vettä, sunnuntai illasta lähtien yli 60mm. 


Porealtaassakin tulee käytyä aina joskus, mutta ei se helteillä oikein houkuttele. Poreallas on parhaimmillaan talven pakkasilla. 


Saunapolkua reunustaa matalia metsäpuutarhassa viihtyviä kasveja. Tällä polulla ei ole kiire minnekään, hämärässä pihavalojen tunnelmassa tekee mieli hidastella ja ihastella. Nykyään on kiva viettää aikaa pihalla, kun ei ole enää keskeneräisiä alueita. Kevään kitkemisurakan jälkeen keskikesän saa melkeinpä vaan nautiskella. 



Riippukeinuja on nyt melkein jokaiselle oma. 
Mikäpä sen parempaa ku istahtaa tuonne saunan jälkeen. 


Tämä on niinku kesämökki omalla pihalla. Ei tarvi lähteä kauas, että pääsee lomatunnelmaan. Eikä me kovin usein lomille päästäkään maaatilahommien takia. Silläpä onki satsattu tähän omaan pihaan, voi rentoutua helposti sillon, kun tulee pieniä hetkiä vapaata.



 

8 kommenttia:

vaalean vihreää kirjoitti...

Kaunista! Ja hyvä, että omalta pihalta löytyy rentoutumiseen paikkoja.

satunNainen Paula kirjoitti...

Kesä taittuminen syksyyn, iltojen pimetessä ja viilentuessä, kesä on ihan parhaimmillaan!
Ihana pihapiiri ja puutarha.

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

On tunnelmaa ja mikä parasta, löytyy omalta pihalta 🤗

Liisa / Liisan Kasvit kirjoitti...

Hienoja kuvia! Itsekin rakastan loppukesän hämäriä iltoja, kun voi laittaa lyhtyihin kynttilöitä ja nauttia tunnelmasta. Teillä on kyllä kaunis "mökkipiha".

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Näyttää todella kauniilta ja tunnelmalliselta. Pidän edelleen todella paljon tuosta kasvillisuuden keskellä pehmeästi kaartelevasta polusta, vaikka ei saunan terassin tunnelmassakaan ole valittamisen sijaa. Varmasti tuolla on ihana saunan jälkeen istuskella riippukeinussa ja rentoutua nauttien ympäröivästä maisemasta.

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista :)

Sirkku kirjoitti...

Ihana, tunnelmallinen saunapolku ja siisti ympäristö, missä on kiva kulkea ja oleskella. Ei ihme, että viihdytte!

pioni kirjoitti...

Jo polku tuonne saunalle ja uima-altaalle on niin kutsuva. Ihana mökki omassa puutarhassa:)