sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Haaste - Mitä kasvihankintoja aiot tehdä ensi vuonna?

Tiina laittoi mulle tän haasteen jo joku aika sitten, kiitos siitä. :) En ole joutanut siihen vastailemaan, en tosin ole vielä hirveästi ehtinyt miettiä ens kesän kasvihankintoja, mut jotain kuitenkin. :)

Tämä metsän laita penkin takana mulla ois haaveessa saada kuntoon jossai välissä. Oikeestaan kuvittelin saavani sen tehtyä jo viime kesänä, mut eihän sitä oikein mitään voinu tehdä, kun aina vaan satoi vettä. Joten toivotaan ens kesästä parempaa. Tosin just tuohon penkin kohdille, metsän puolelle tulee se meidän pihasauna... se tulee! Eikä mitään ehkä!


Tuosta penkiltä kun lähdetään kuvan mukaan vasemmalle, käytävä vie alemmas pelikentälle, joka näkyy tuossa alakuvassa. Se pitäs laittaa ihan uusiksi, on niin ruohottunut, kun joku ei uskonu mua että pitäs laittaa suodatinkangas ensin soran alle... ;) No sinnekin tarviin kasveja..


 Penkistä taas oikealle takaviistoon alkaa se metsä, jonne olis tulossa mun metsäpuutarha. Sinne haluan vinon pinon varjopaikan kasveja, tosin kyllä se osin aurinkoinenkin on. Ois ihana kun saisin johonki kohtaan sellaisen rehevän, vihreän vaikkapa villiviinin peitossa olevan puisen portin...


 Kasvihankintalistalla siis
Alppiruusuja, ainakin ´ Haaga´ ja ´Pohjolan tytär´
Tuivioita
Kanadan tuijaa
Pelikentän reunalle Tyrniä
Piippuköynnös
Pallotuijaa
Pesäkuusia
Tähkäkimikki
Kuutamohortensia (jos vaan sais menestymään)

Ruusutkin mua on alkanu kiinnostaa ihan hirmuisesti. Nyt mulla on n. 15 eri lajiketta, ihan ne perusruusut ja pari harvinaisempaa. Niitä tekis mieli hankkia lisää. Ehkä joskus jos saan aikaiseksi, rakentelen vanhoista heinäseipäistä pitkän pätkän aitaa ja siihen aidan reunaan kasvamaan erilaisia ruusuja aaltoilevaksi aidanteeksi. :)

Ala kuvassa mun pienin apulainen kasteli viime keväänä innoissaan kasvihuoneessa taimia. Enää tuohon hetkeen ei ole kuin reilut 5 kk aikaa, eli vähemmän melkein, mitä tuosta kuvan otosta on kulunut aikaa. Joten voiton puolella ollaan jo!
 

Heitänpä haasteen eteenpäin ainakin seuraaville, ois kiva kuulla muidenkin suunnitelmia. :)
6 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Kiitos haasteesta.
Palailen siihen myöhemmin, viimeistään joulun jälkeen...

Satu kirjoitti...

Kiitos haasteesta! Täytyypä alkaa miettiä mitä kaikkea onkaan ajatellut hankkia =)

Tiina kirjoitti...

Kivoja kasvihaaveita :) Tähkäkimikistä mäkin haaveilen ja hortensioita nyt vaan ei voi koskaan olla liikaa.

Nettimartta kirjoitti...

Sulla on selkeet suunnitelmat ja näkemykset. Tulee varmasti nättiä.

Ens kesä menee siirrellessä kasveja parempiin paikkoihin ja multiin. Toivottavasti en osta yhtään uutta kasvia ennen kuin nykyiset ovat oikeilla paikoillaan.

Pelaguu kirjoitti...

Ai jaa, oliko se vielä kesken?! ;p Kiva haaste. Jotain on itselläkin mielessä hankintoja. Vaan ei niitä muista enää että mitä net oli. No ainakin sitä lyhtykukkaa vai mikä se on nimeltään, ois ihana kokeilla.

Multasormi kirjoitti...

En tiedä vielä ensi kesästä. Kun nyt pääsisi sinne asti ensinnä :). Sitä ennen kovasti jännitettävää...